• شنبه / ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 99061510392
  • خبرنگار : 50165

به مناسبت آغاز سال تحصیلی از ۱۵ شهریورماه؛

زود آمد بوی ماه مدرسه

زود آمد بوی ماه مدرسه

ایسنا/زنجان برخلاف معمول، سال تحصیلی جدید به جای اول مهر از ۱۵ شهریور آغاز شد.

سال تحصیلی جدید از امروز (۱۵ شهریورماه) آغاز می‌شود، این در حالی است که کرونا و تقسیم‌بندی شهرها شرایط را هم برای خانواده‌ها و هم برای اولیای مدارس سخت کرده، هرچند وزیر آموزش و پرورش در نشست خبری اخیر خود اعلام کرد که جای نگرانی در این زمینه نیست و درباره حضور دانش‌آموزان از امروز در مدرسه و جزئیات آن، خود مدارس به خانواده‌ها اطلاع‌رسانی خواهد کرد، زیرا وضعیت مناطق مشابه نیست.

در این روزها که خانواده‌ها مدام حواس‌شان به اخبار اعلامی در رابطه با نحوه برگزاری کلاس‌های درس است، تناقضاتی را در تصمیمات اعلامی متوجه شده‌اند که آنان را با نگرانی‌هایی روبه‌رو کرده است. به طوری که در یکی از این شیوه‌نامه‌ها اعلام شده بود که آموزش دانش‌آموزان در مناطق قرمز به طور کامل غیرحضوری، در مناطق زرد نیمه‌حضوری و در مناطق سفید حضوری و عادی خواهد بود اما در آخرین اظهارات مطرح شده از سوی مسئولان بر حضور دانش‌آموزان در همه مدارس در روز ۱۵ شهریورماه تاکید می‌شود.

آقای وزیر چه می‌گوید

به گفته محسن حاجی‌میرزایی، وضعیت بازگشایی مدارس از روز شنبه (۱۵ شهریورماه) به این قرار است:

- در همه مدارس سراسر کشور، اصل بر برگزاری حضوری است، مگر اینکه رعایت پروتکل‌ها تحت هیچ شرایطی امکان‌پذیر نباشد.

- برنامه‌ریزی‌های جزئی به مدارس واگذار شده که متناسب با وضعیت تصمیم‌گیری کرده و فعالیت آموزشی را آغاز می‌کنند.

- روز شنبه روز آغاز سال تحصیلی است. ۱۵ شهریورماه در همه مدارس اصل بر حضور است اما در مدارسی که تعداد دانش‌آموزان بیشتر از پروتکل است، ناگزیر هستیم تا دانش‌آموزان را گروه‌بندی کنیم و برخی در روزهای زوج و برخی روزهای فرد بیایند.

- حتی اگر منطقه‌ای زرد باشد، کلاس‌ها برگزار می‌شود ولی با تعداد محدودتر دانش‌آموزان؛ این موضوع تا قبل از روز شنبه (۱۵ شهریورماه) از سوی مدارس به خانواده‌ها اطلاع‌رسانی می‌شود.

- حضور دانش‌آموزان در هر کلاس ۳۵ دقیقه است. ساعات تدریس برای همه دروس حداکثر ۳۵ دقیقه است و تلاش می‌کنیم ساعت ورود و خروج متفاوت باشد تا تراکم ایجاد نشود.

دانش‌آموزان چه می‌گویند

«فاطمه - الف» دانش‌آموز کلاس دوازدهمی می‌گوید که دلش برای مدرسه تنگ شده ولی دوست ندارد مدارس بازگشایی شود.

وی که با معدل ۱۹.۷۳ شاگرد اول کلاس‌شان در سال گذشته بود، می‌افزاید: سخت است که سال آخر مدرسه و به عبارت دیگر سال قبل کنکور را به صورت مجازی درس بخوانیم. امیدواریم که حداقل برای دروس تخصصی کلاس درس برگزار و بخشی از مشکلات‌مان حل شود.

«ابوالفضل - ش» دانش‌آموز کلاس دومی که سال قبل را به عنوان اولین سال ورودش به مدرسه، در خانه درس خوانده، از صحبت‌هایش مشخص است که درک درستی از مدرسه و معلم نداشته و اظهار می‌کند: دوست دارم مدارس باز شود تا با همکلاسی‌های پارسال و آقای ورزش در حیاط برف‌بازی کنیم.

وی در پاسخ به اینکه مدرسه فقط برف‌بازی نیست و باید درس ‌بخوانی، یادآور می‌شود: من الفبا را یاد گرفتم و می‌توانم بخوانم و بنویسم، پس دیگر نیازی به مدرسه رفتن ندارم و اگر قرار باشد برف‌بازی نکنیم، دوست ندارم به مدرسه بروم.

«محمدحسین» دانش‌آموز کلاس هشتمی نیز بازگشایی زودهنگام مدارس را دوست ندارد ولی در کل آموزش حضوری را بهتر از آموزش مجازی می‌داند.

«محمدرضا»ی کلاس ششمی نیز که شوق رفتن به مدرسه را دارد، از خستگی تابستان طولانی می‌گوید و امیدوار است که به زودی بیماری کرونا از بین رفته و او نیز به مدرسه برود.

اولیای دانش‌آموزان چه می‌گویند

پدر «فاطمه» کلاس دوازدهمی با بیان اینکه هیچ نوع آموزشی جایگزین حضوری برای دانش‌آموزان نمی‌شود، می‌گوید: با وجود اینکه عمیقا خواستار رفتن دخترم به مدرسه بودم ولی سلامت او برایم مهم‌تر است و در نظرسنجی مدرسه، آموزش مجازی را انتخاب کردم.

وی ادامه می‌دهد: در مدرسه علاوه ‌بر درس، دانش‌آموزان موارد زیادی را از جمله نظم، وقت‌شناسی، رفتار اجتماعی و ... را می‌آموزند که با انجام آموزش در شبکه مجازی، این موارد به حاشیه می‌رود.

خانم «شیری» که مادر سه دانش‌آموز کلاس دوم، هشتم و پیش‌دبستانی است، می‌گوید: آموزش مجازی و رسیدگی به امورات درسی هر سه دانش‌آموز در نیمه ابتدایی روز بسیار سخت است ولی به ‌خاطر شیوع بیماری، اجازه حضور فرزندانم را در مدرسه نمی‌دهم حتی اگر آن‌ها یک سال دیرتر درس‌شان تمام شود.

خانم «توکلی» هم که شاغل است و ساعت ۱۶ عصر کارش به پایان می‌رسد، مادر یک دانش‌آموز کلاس اولی است و در رابطه با نحوه مدرسه رفتن دخترش، اظهار می‌کند: آغاز مدارس برای من کابوسی بود که با شروع سال تحصیلی از ۱۵ شهریورماه تعبیر شد و حال واقعا نمی‌دانم برای آموزش دخترم چه باید بکنم؛ چراکه در طول روز من و همسرم سرکار هستیم و «ثنا» پیش مادربزرگش که سواد مکتب‌خانه‌ای ‌دارد، می‌ماند و با وجود امکانات، نمی‌تواند به درستی از آموزش مجازی بهره‌مند شود.

زود آمد بوی ماه مدرسه

علی‌رغم توضیحاتی که از طرف مسئولان آموزش و پروش ارائه می‌شود، هنوز هم خانواده‌ها نسبت به برگزاری کلاس‌های حضوری نگران هستند و آموزش مجازی نیز مشکلات بسیاری را برای هر طیف از دانش‌آموزان و خانواده‌های‌شان به همراه دارد و فقط گذر زمان است که می‌تواند نتیجه برگزاری کلاس‌های حضوری و مجازی را به نمایش عمومی بگذارد.

به نظر می‌رسد در چنین شرایطی لازم است ضمن اطلاع‌رسانی صحیح، همه‌جانبه و دقیق برنامه آموزشی به مردم از سوی رسانه‌ها، مدیران مدارس نیز به صورت مستقیم با خانواده‌ها در ارتباط باشند و برنامه‌های آموزشی مدرسه را برای‌شان تشریح کنند.

واقعیت این است که نباید آموزش و پرورش و مدارس را در این روزها تنها گذاشت؛ بار بزرگ تعلیم و تربیت دانش‌آموزان در این ایام بر دوش معلمان و برنامه‌ریزان آموزشی، سنگینی می‌کند و انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی مرتبط، نهایت همکاری و همراهی را برای پیشبرد آموزش در این شرایط داشته باشند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha