• شنبه / ۲۹ شهریور ۱۳۹۹ / ۱۱:۵۳
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 99062921743
  • منبع : نمایندگی لرستان

یک روانشناس مطرح کرد:

لزوم استفاده از آموزهای اسلامی در روش‌های تربیتی فرزندان

لزوم استفاده از آموزهای اسلامی در روش‌های تربیتی فرزندان

ایسنا/لرستان یک روانشناس بر لزوم استفاده از آموزهای اسلامی در روش‌های تربیتی فرزندان تاکید کرد.

دکتر فیروزه غضنفری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد:  از روش‌های تربیتی که در علوم مختلف مورد بررسی زیادی قرار گرفته و موجب ایجاد مباحثات مختلف و فراگیر در بین نخبگان و مراکز آموزشی کشورهای مختلف شده و حتی در مورد آن سازمان‌های بین‌المللی به ارائه منشور پرداخته‌اند، تعیین حدود و میزان استفاده از تنبیه بدنی در تربیت کودکان است.

وی ادامه داد: تنبیه بدنی یکی از روش‌هایی است که در موارد و موقعیت‌های معینی و با شرایط ویژه‌ای به‌عنوان یک روش حذف رفتار نامطلوب و یادگیری رفتار مطلوب تجویز شده است.

غضنفری اضافه کرد: اما متأسفانه به‌کارگیری بی‌هدف و بی‌مهار و غالباً بدون نتیجه آن، این روش تربیتی را منفور جلوه‌گر کرده است.

این عضو هیأت علمی دانشگاه لرستان یادآور شد:  بدون تردید به‌کارگیری خشونت فیزیکی شدید نسبت به کودکان نه‌تنها هیچ آثار مفیدی در پی ندارد که دربرگیرنده آثار متعدد سو در آینده روحی روانی و جسمی کودک می‌تواند باشد.

وی تصریح کرد: در مورد ضرورت تربیت و چگونگی و میزان تأثیر آن در اصلاح رفتار آرا و نظریات مختلفی وجود دارد و تقریباً همه روانشناسان و متخصصان تعلیم و تربیت به اظهارنظر و بیان تجربیات و تحقیقات خود در این زمینه پرداخته‌اند.

غضنفری افزود:  دین اسلام به‌عنوان کامل‌ترین ادیان و مکتب شیعه به‌عنوان معتبرترین نماد اسلام حقیقی نیز چون سایر موضوعات مهم برای انسان و حفظ کرامت و سلامت روحی و جسمی او به موضوع تنبیه بدنی اشارات و تصریحات متعددی داشته و پرداخته است.

وی اضافه کرد:  دیدگاه دقیق و مستند اسلام در این زمینه می‌تواند قدمی بلند و ارزشمند در برگزیدن روش تربیتی صحیح و کامل باشد.

غضنفری گفت: پیشنهاد می‌شود برای معلمان و مربیان و والدین کودکان خصوصاً در دوره پیش‌دبستان و دبستان دوره‌های تربیتی مبتنی بر آموزه‌های فاخر دینی و علمی برگزار شود تا با علوم تربیتی و هم دینی آشنایی بیشتری حاصل شود.

وی اظهار کرد: مشاوره‌های پیش از ازدواج، همسرداری، اشتغال، تعلیم و تربیت، مهارت‌های زندگی و ارتباطی از طریق راه‌اندازی مراکز مشاوره با تعرفه‌های پایین با حمایت دولت ارائه شود.

این روانشناس گفت: همچنین لازم است به اوقات فراغت فرزندان و حتی والدین اهمیت داده و ابزارهای تشویقی در حوزه اجتماعی بدین منظور تعیین شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha