• چهارشنبه / ۲ مهر ۱۳۹۹ / ۰۸:۳۵
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 99070201028

مدیر امور طیور جهاد کشاورزی استان:

مواردی از گوشتخوار شدن مرغ‌ها در خراسان رضوی گزارش نشده است

مواردی از گوشتخوار شدن مرغ‌ها در خراسان رضوی گزارش نشده است

ایسنا/خراسان رضوی مدیر امور طیور جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ممکن است که واحدی در بخش تغذیه مرغ‌ها ضعف و کوتاهی داشته و این موضوع سبب تشدید گوشتخواری شود اما در استان مواردی از کانیبالیسم یا گوشتخوار شدن مرغ‌ها چه از سمت دامپزشکی و چه از واحدها گزارش نشده ‌است.

محمدمهدی یعقوب‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص شایعات مبتنی بر شیوع بیماری خودخواری در مرغداری‌ها اظهار کرد: مرغ‌ها به موضوع زخم حساس هستند و اگر زخمی در جایی از بدن آنان باشد، به آن نوک می‌زنند و این به معنی شیوع بیماری کانیبالیسم و گوشتخوار شدن در بین آنان نیست، البته مرغ‌ها همه‌چیزخوار هستند و اگر به آنان گوشت هم بدهید، می‌خورند.

وی افزود: ممکن است که واحدی در بخش تغذیه ضعف و کوتاهی داشته و موادغذایی به موقع به طیور نرسیده ‌باشد و این موضوع سبب تشدید گوشتخواری شود اما در استان چنین مواردی چه از سمت دامپزشکی و چه از واحدها گزارش نشده ‌است.

مدیر امور طیور جهاد کشاورزی خراسان رضوی عنوان کرد: فیلم‌های پخش ‌شده در سطح فضای مجازی در خصوص موضوع خودخواری مرغ‌ها مربوط به استان خراسان رضوی نبوده و حتی ممکن است مربوط به کشور دیگری باشد.

یعقوب‌زاده در خصوص اقدامات انجام‌شده از سمت جهاد کشاورزی برای جبران کمبود نهاده‌های دامی تصریح کرد: کمبود نهاده‌های دامی وجود دارد و پیگیری‌هایی از سمت استانداری و وزارتخانه در حال انجام بوده اما قرار است در مهر ماه 99، حجم توزیع نهاده‌ها از طریق واردات افزایش یابد. اگر واردات به اندازه کافی انجام شود، قیمت خود به ‌خود تعدیل خواهد شد اما اگر واردات انجام نشود و با کمبود نهاده‌ها در استان مواجه شویم، قیمت خود ‌به ‌خود افزایش خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد: اگر وارداتی انجام نشود، مرغداری‌ها مجبور هستند با هر قیمت بالاتری غذای مورد نیاز طیور خود را تهیه کنند و تولید را انجام دهند، در نتیجه هزینه تولید نیز افزایش می‌یابد. ما در استان با کمبود تولید مواجه نیستیم اما هزینه‌های تولید متاثر از کمبود نهاده‌ها بالا است.

مدیر امور طیور جهاد کشاورزی خراسان رضوی اضافه ‌کرد: عوامل دیگری به‌ جز کمبود نهاده‌های دامی و طیور، اعم از هزینه‌های بهداشتی، دارویی و درمانی و واکسن نیز به هزینه‌های تولید اضافه شده و این موارد نیز در افزایش قیمت مرغ و تخم‌ مرغ دخیل هستند. برخی از واحدها به دلیل کمبود نهاده‌های دامی تولید خود را مقداری کاهش داده‌اند.

یعقوب‌زاده در خصوص اقدامات صورت گرفته برای تعدیل قیمت مرغ و تخم ‌مرغ در بازار گفت: ما نمی‌توانیم کاری کنیم که مرغداری‌ها ضرر کنند اما به نسبت نهاده‌ای که به ‌صورت دولتی توزیع شده، توزیع را با نرخ مصوب از حدود دو هفته پیش آغاز کردیم که باعث تعدیل نسبی قیمت در چند روز اخیر شده ‌است.

وی با اشاره به پیشنهاد واحدهای تولیدی برای جبران کمبود نهاده خاطرنشان کرد: تامین نهاده‌ها موضوع مهمی‌ است که مرغداران را اذیت می‌کند و همه واحدهای تولیدی تقاضا دارند که اجازه واردات نهاده‌ها با ارز آزاد فراهم شود تا بتوانند حجم تولید خود را گسترش داده و یا حفظ کنند و به شکلی، هم تولیدکننده و هم مصرف‌کننده راضی باشد.

مدیر امور طیور جهاد کشاورزی خراسان رضوی بیان کرد: باید تناسب در قیمت‌ها اتفاق بیفتد، نمی‌توان ماده پروتئینی را که در هر 100 گرم آن 18 گرم پروتئین وجود دارد، به قیمت ماده‌ای که یک چهارم آن حاوی پروتئین است، عرضه کرد. مرغ در مقایسه با بسیاری از موادی که در بازار عرضه می‌شود، باید قیمتی معادل کیلویی 40 هزار تومان در بازار داشته ‌باشد و کمبود این ماده نسبت به سایر موارد بخشی را راضی کرده، در حالی‌ که عده‌ای از این موضوع ناراضی هستند.

یعقوب‌زاده در خصوص کاهش قیمت مرغ نسبت به سایر کشورها عنوان کرد: قیمت مرغ در کشور در مقایسه با سایر کشورها بسیار کم‌تر است. اگر برابری ارزی انجام شود، به طور متوسط در سایر کشورها هر کیلو مرغ 5/1 دلار است. در کشور ما یارانه برای این محصولات داده ‌می‌شود اما با این کار امکان قاچاق آن محصول به کشورهای دیگر را افزایش داده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha