• چهارشنبه / ۲ مهر ۱۳۹۹ / ۱۸:۲۸
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 99070201799
  • خبرنگار : 50176

نقش اساسی هنر و ادبیات در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

نقش اساسی هنر و ادبیات در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت

ایسنا/لرستان مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان با تأکید بر نقش هنر و ادبیات در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از نویسندگان و هنرمندان خواست که از هنر و قلم خویش در راه زنده نگه داشتن نام و یاد شهدا استفاده کنند.

محسن رشیدی در برنامه «هفت کتابخانه، هفت‌سنگر» که امروز دوم مهرماه در خرم‌آباد برگزار شد، با بیان این‌که کشور ما در طول تاریخ درگیر جنگ‌های فراوانی بوده ولی لفظ مقدس اولین بار به این جنگ هشت ساله اختصاص یافت و فرماندهی این جنگ را عارف‌ترین، مجتهدترین و عالم‌ترین فرد،   یعنی امام خمینی(ره) برعهده داشت، اظهار کرد: از جنبه دیگر حضرت امام(ره) در حکمی صدام حسین را کافر و طرفدار کفار می‌دانست و این نیز یک حکم شرعی است که رهبر جامع الشرایط و مرجع تقلید جهان اسلام، رئیس جمهور عراق را کافر دانست و مرز جبهه اسلام و جبهه کفر مشخص شد، از این‌رو بود که رزمندگان عزیز ما جان شیرین خودشان را کف دست گذاشتند و در میادین نبرد حق علیه باطل حاضر شدند.

وی تصریح کرد: زمانی‌که رژیم بعث عراق به کشور ما حمله کرد مدت زیادی از پیروزی انقلاب نگذشته بود، سپاه پاسداران تازه تشکیل شده بود عِده و عُده آن‌چنانی نداشت و  برادران پاسدار آموزش‌های نظامی چندانی ندیده بودند و در بحث تجهیزات  نظامی و امکانات، کشور ما چندان قدرتمند نبود.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان اضافه کرد: هم‌زمان با پیروزی انقلاب اسلامی، برخی از فرماندهان ارتشی که مستشاران خارجی‌ها بودند از کشور گریختند و آن دسته از نیروهای ارتشی که از بدنه ملت بودند، ماندند و پادگان‌ها را حفظ کردند و به نیروهای تازه نفس و جوان آموزش‌های مختلف دادند ولی انسجام آن‌چنانی نداشت.

رشیدی به شرایط کشور عراق در آن زمان اشاره و عنوان کرد: دشمن بعثی علاوه‌بر امکانات و تجهیزاتی که در اختیار داشت، با حمایت بیش‌از ۴۰ کشور به مرزهای کشور ما حمله کرد.

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) با ایده‌ تکیه بر نیروهای مردمی و حضور همه‌جانبه مردم دفاع مقدس را پیش بردند، اگر در این جنگ فقط تکیه بر نیروهای مسلح و هزینه‌های دولتی بود، موفقیت و پیروزی حاصل نمی‌شد.

رشیدی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در آیین تجلیل از پیشکسوتان دفاع مقدس و تاکید معظم‌له در ثبت خاطرات پیشکسوتان و تاریخ دفاع مقدس، خاطرنشان کرد: پیشکسوتان اسناد زنده دفاع مقدس هستند و هرگونه تعلل در گردآوری تاریخ شفاهی آنان چیزی جز حسرت  در پی ندارد.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس لرستان در بخش دیگری از سخنان خود به نقش زنان در دفاع مقدس پرداخت و افزود: زنان سربازان گمنام دفاع مقدس هستند و نقش بی‌بدیلی در دفاع مقدس داشته‌اند؛ از راهی کردن فرزندان و همسران‌شان به مناطق عملیاتی گرفته تا فعالیت در ستادهای پشتیبانی جنگ و برخی از این بانوان شجاع و ایثارگر در منطقه جنوب سلاح به دست گرفته بودند و دوشادوش مردان می‌جنگیدند.

وی با اشاره به نقش پزشکان، پرستاران و امدادگران زن در دوران دفاع مقدس، افزود: رهبر معظم انقلاب اسلامی در بحث کنگره شهدا می‌فرمایند: «در کنگره‌های شهدا شما بروید یک سؤال از همسران و مادران شهدا بپرسید چگونه جگر گوشه‌ خود و یا همسر خود را به جبهه فرستادند؟».

رشیدی در پایان با تاکید بر نقش هنر و ادبیات در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت از نویسندگان و هنرمندان خواست که از هنر و قلم خویش در راه زنده نگه داشتن نام و یاد شهدا استفاده کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha