• چهارشنبه / ۹ مهر ۱۳۹۹ / ۱۴:۱۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 99070907069
  • خبرنگار : 50184

تشریح اقدامات مرکز مدیریت سبز دانشگاه رازی

از تدریس "زندگی سبز" تا جشنواره "غذای سبز"

از تدریس "زندگی سبز" تا جشنواره "غذای سبز"

ایسنا/کرمانشاه مدیر مرکز مدیریت سبز دانشگاه رازی گفت: طی دوسال گذشته 120 هزار درخت در دانشگاه رازی کاشتیم که نسبت به 40 تا 50 سال گذشته هزار درصد رشد داشته است.

دکتر هادی عبادی در نشست خبری که امروز(9 مهر) برگزارشد، بااشاره به گذشت دو سال از راه اندازی مرکز مدیریت سبز دانشگاه رازی، اظهارکرد: در قوانین ابلاغی از سوی وزارت علوم به دانشگاه ها درخصوص راه اندازی مراکز مدیریت سبز، به آنها این اختیار داده شده بود که یک درصد از کل بودجه خود را صرف مدیریت سبز دانشگاهشان کنند.

وی تصریح کرد: خوشبختانه طی دو سال گذشته با همکاری مسئولین دانشگاه رازی، حدود پنج درصد از کل بودجه دانشگاه معادل حدود شش تا هفت میلیارد تومان به مرکز مدیریت سبز اختصاص داده شد.

مدیر مرکز مدیریت سبز دانشگاه رازی راه اندازی واحد درس "زندگی سبز" را یکی از نخستین اقدامات این مرکز در دانشگاه رازی دانست و گفت: دانشگاه رازی سال گذشته به عنوان اولین دانشگاه دنیا درس "زندگی سبز" را برای آموزش توسعه پایدار و مدیریت سبز در سه قالب پایداری محیط زیست، پایداری اجتماعی و پایداری اقتصادی راه اندازی کرد و طی این مدت 300 دانشجو این دو واحد اختیاری را گذراندند.

وی تاکید کرد: این اقدام دانشگاه رازی با استقبال وزارت علوم مواجه شد و حتی اخیرا دیگر دانشگاه ها از این کار ما الگوبرداری کرده اند و امیدواریم در آینده ای نزدیک در همه دانشگاه های کشور این درس تدریس و به جای واحد اختیاری به یک واحد اجباری در دانشگاه ها تبدیل شود.

عبادی با بیان اینکه کتاب درس "زندگی سبز" نیز درحال تالیف است، عنوان کرد: تاکنون مکاتباتی را هم با سنجش سبز جهانی داشته ایم و در تلاشیم تا بتوانیم این واحد درسی را در دیگر دانشگاه های دنیا راه اندازی کنیم.  

وی در ادامه دومین گام مرکز مدیریت سبز دانشگاه را پس از راه اندازی، توسعه فضای سبز اعلام کرد و گفت: هرچند 9 سالی می شد بحث توسعه فضای سبز در دانشگاه رازی مطرح شده بود، اما با توجه به اقلیم مناسبی که داریم و از سوی دیگر قدمت زیاد دانشگاه، میزان فضای سبز ایجاد شده کافی نبود و دراین حوزه موفق نبودیم.

70 هکتار فضای سبز داریم  

مدیر مرکز مدیریت سبز دانشگاه رازی افزود: در این راستا در دو سال گذشته فعالیت هایی را در دستور کار قرار دادیم و در این مدت توانستیم 120 هزار درخت و درختچه از 84 گونه متفاوت گیاهی را در دو پردیس مرکزی و پردیس کشاورزی دانشگاه کشت کنیم که انقلابی سبز در دانشگاه بشمار می‌رفت.

وی تاکید کرد: این حجم از فعالیت ما در توسعه فضای سبز دانشگاه درحالی بود که در 40 تا 50 سال گذشته کمتر از 12 هزار درخت در دانشگاه کاشته بود که با فعالیت های این دو سال هزار درصد در کاشت درخت و 350 درصد در فضای سبز رشد داشتیم.

به گفته این مسئول، سطح فعلی فضای سبز در دانشگاه رازی هم اکنون به 70 هکتار رسیده است.

عبادی متذکر شد: در توسعه فضای سبز دانشگاه تلاش کردیم تا گونه هایی را بکاریم که با شرایط آب و هوایی ما سازگار، میزان مصرف آب آنها کم و اکسیژن و سایه گستری بیشتری داشته باشند.

وی اظهار کرد: همچنین برای اینکه فعالیت های خود را توسعه دهیم و رویکرد سیستماتیک داشته باشیم، طرح "جامع توسعه پایدار" دانشگاه را مبتنی بر سه شاخص توسعه پایدار محیط زیستی، اجتماعی و اقتصادی تدوین کردیم تا با برنامه پیش برویم.

بدنبال برگزاری جشنواره استانی "غذای سبز" هستیم

مدیر مرکز مدیریت سبز دانشگاه رازی در ادامه از راه اندازی اولین "تور سبز" دانشگاهی کشور در دانشگاه رازی یاد کرد و گفت: در این برنامه براساس رسالت اجتماعی دانشگاه، از دانش آموزان مدارس مختلف کرمانشاه برای حضور در تور سبز دانشگاه دعوت کردیم که در 12 ایستگاه بصورت علمی مفاهیم توسعه پایدار، مزرعه پایدار و ارگانیک را به آنها آموزش دادیم و در پایان هم گواهینامه آموزش گرفتند.

وی به برگزاری اولین جشنواره "غذای سبز" دانشجویی دانشگاه های کشور در دانشگاه رازی هم اشاره کرد و گفت: در این جشنواره 33 تیم دانشجویی با سه داور بین المللی حضور پیدا کردند.

عبادی اضافه کرد: پس از برگزاری موفقیت آمیز این جشنواره تلاش کردیم تا آن را در سطح استان کرمانشاه هم برگزار کنیم که در این رابطه با شهرداری رایزنی هایی داشتیم، اما به دلیل کرونا این مسئله هنوز اتفاق نیفتاده است.

وی در ادامه از تلاش برای راه اندازی اولین مزرعه سبز(ارگانیک) مدیریت سبز دانشگاه های کشور در دانشگاه رازی خبرداد و گفت: برای این کار حدود دو هکتار زمین در پردیس کشاورزی در نظر گرفته‌ایم.

"باغچه سبز خانواده" را اجرایی می‌کنیم

مدیر مرکز مدیریت سبز دانشگاه رازی افزود: اخیر هم طرحی داده ایم که براساس آن به دنبال اجرای برنامه "باغچه سبز خانواده" در دانشگاه رازی هستیم. درا ین طرح که بزودی اجرایی می شود 50 متر زمین رایگان مرغوب را در اختیار هر یک از کارمندان دانشگاه رازی و خانواده هایشان قرار می دهیم تا در آن به کشت محصولات مختلف برای خودشان بپردازند و به نوعی یک جای تفریحی در داخل شهر داشته باشند.   

وی ادامه داد: البته ما علاقمندیم این طرح در سطح استانی اجرا شود، برای همین با شهرداری رایزنی هایی داشته ایم تا با همکاری منابع طبیعی سال آینده این طرح را بصورت محدود برای تعدادی از اقشار مختلف مردم شهر کرمانشاه اجرا کنیم تا با این کار مردم به سمت کشاورزی و کشت محصولات ارگانیک و سالم سوق داده شوند.

5 میلیارد ریال صرف جویی در حامل های انرژی داشتیم  

عبادی از "اصلاح الگوی مصرف" به عنوان یکی دیگر از طرح های مهم مدیریت سبز دانشگاه رازی طی دو سال گذشته یاد کرد و گفت: در کشور ما نرخ استفاده از حامل های انرژی به نسبت سرانه جهانی بسیار بالاتر است، به گونه ای که دو تا سه برابر میانگین جهانی حامل های انرژی مصرف می کنیم که بیشترین مصرف هم مربوط به ادارات دولتی است.

وی تاکید کرد: در این راستا، از سال گذشته به اجرای اصلاح سیستم آبیاری دانشگاه پرداختیم و 90 درصد از سیستم آبیاری دانشگاه را از حالت سنتی خارج و به مدرن تبدیل کردیم. بعلاوه هوشمند سازی تعدادی از ساختمان ها، بروزرسانی شبکه برق و ... را نیز انجام دادیم که مجموع این اقدامات باعث شد تا در سال 1398 حدود 60 درصد مصرف آب کشاورزی، 21 درصد مصرف گاز و 12 درصد مصرف برق دانشگاه کاهش داشته باشد.

به گفته این مسئول، میزان صرفه جویی ریالی انجام شده پس از اجرای طرح اصلاح الگوی مصرف برای دانشگاه بیش از پنج میلیارد ریال بوده است.

وی اجرای دو کیلومتر دیوار سبز، انجام 57 طرح پژوهشی سبز، راه اندازی کارواش سبز، کشت گیاه کاملینا سازگار با اقلیم خشک، احیاء و کاشت نیلوفرهای آبی گل زرد، کشت یولاف(جو دوسر)، اجرای طرح مالچ کاغذی به مساحت دو هزار متر مربع، تلاش برای احیاء باغ پسته پردیس کشاورزی و ... را از دیگر اقدامات مرکز مدیریت سبز دانشگاه رازی طی دوسال گذشته اعلام کرد.

در رتبه 415 دانشگاه های سبز دنیا هستیم  

عبادی خاطرنشان کرد:  مجموعه اقداماتی که در این مدت انجام دادیم باعث شد تا دانشگاه رازی که سابقا در بحث مدیریت سبز حتی جزو هزار دانشگاه رنکینگ جهانی هم قرار نداشت، در سال 2019 برای اولین بار در رده 415 دنیا قرار گیرد و در رتبه بندی کشوری هم از رده 23 به هشت کشور رسیدیم.

وی گفت: هدف گذاری کرده ایم تا در 10 سال آینده رتبه جهانی خود را تک رقمی کنیم و از نظر رتبه کشوری هم جزو سه دانشگاه برتر باشیم.

مدیر مرکز مدیریت سبز دانشگاه رازی اعلام کرد: در تلاشیم تا پس از بیماری کرونا، اولین "رستوران سبز" دانشگاه های کشور را در دانشگاه رازی راه اندازی کنیم که برای پایلوت در طول هفته دو وعده غذای سبز به دانشجویان دانشگاه خواهیم داد.

انتهای پیام  

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha