• پنجشنبه / ۱۰ مهر ۱۳۹۹ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: لرستان
  • کد خبر: 99071007735
  • منبع : نمایندگی لرستان

کدام کشور بیشترین مصرف‌کننده عسل است؟

کدام کشور بیشترین مصرف‌کننده عسل است؟

ایسنا/لرستان یک کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان گفت: عسل به عنوان یک ماده تفننی و کمیاب و گران قیمت در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.

محسن محمد طاقی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: از قدیم‌الایام عسل به‌عنوان یک داروی شفابخش برای انسان تلقی شده است.

وی ادامه داد: امروزه در اکثر کشورهای پیشرفته عسل نه به‌عنوان یک غذای تفننی و لوکس بلکه به‌عنوان یک منبع غذایی به مقادیر قابل‌توجهی تولید و به صورت‌های مختلفی با نازل‌ترین قیمت در اختیار متقاضیان قرار می گیرد.

طاقی افزود: در ایران متاسفانه به علت عدم شناخت واقعی ارزش غذایی این ماده و مشکلات مختلفی که به عنوان عوامل بازدارنده در افزایش تولید عسل وجود دارد، هنوز عسل به عنوان یک ماده تفننی و کمیاب و گران قیمت در اختیار مصرف کننده قرار می‌گیرد.

این کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان افزود: بیشترین مصرف سرانه عسل جهان را کانادائی‌ها دارند بطوریکه هر کانادایی به طور متوسط سالیانه بیش از یک کیلو عسل می خورد.

وی بیان کرد: عدم آگاهی از اهمیت واقعی زنبور عسل در گرده‌افشانی باعث توجه به محصولات آن شامل عسل و موم گردیده است در حالیکه نقش عظیم زنبور عسل در رابطه با فلور گیاهی و همچنین افزایش محصولات کشاورزی به صورتی است که در اکثر کشورها نگهداری زنبور عسل در درجه اول به دلیل نقش آنها در بازده اقتصادی از طریق گرده‌افشانی و افزایش محصولات است.

طاقی تصریح کرد: در کشورهای دیگر تولید فرآورده‌هایی همچون عسل، موم و... در درجه دوم اهمیت دارد اما در کشور ما چنین نیست.

این کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اشاره به گرده گل به عنوان یکی از فراورده های زنبور عسل اضافه کرد: تمامی اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز انسان در ترکیب پروتئین دانه گرده وجود دارد.

وی گفت: ویتامین‌های موجود در دانه گرده شامل پیش‌ویتامین A (کاروتن)، ویتامین‌های گروه B، ویتامین C (اسید اسکوربیک) و ویتامین E توکوفرول از نظر مواد معدنی گرده گل غنی بوده و دارای ۲.۹ تا ۳.۸ درصد است که عناصر پتاسیم، فسفر، منیزیم، کلسیم و آهن بیشترین مقدار را به خود اختصاص داده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha