• جمعه / ۱۱ مهر ۱۳۹۹ / ۰۱:۲۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 99071107941
  • خبرنگار : 80001

دلیل گرانی مسکن در بحران کرونا

دلیل گرانی مسکن در بحران کرونا

یک کارشناس مسکن با بیان اینکه تا سال ۱۴۰۰ اوضاع کج‌دار و مریز بازار مسکن ادامه خواهد یافت گفت: در دوران کرونا بازار مسکن طبیعتاً باید وارد رکود می شد اما تحولات این حوزه از نوسانات اقتصاد کلان نشات می گیرد.

بیت الله ستاریان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: علت نوسانات بازار مسکن در دوران کرونا را نباید در درون این بخش جست وجو کرد؛ چراکه با آغاز شیوع کرونا در ایران طبیعتاً باید بخش مسکن وارد رکود می شد اما اینکه شاهد رشد حدود ۵۰ درصدی قیمت مسکن در شهر تهران بوده ایم از تاثیرات اقتصاد کلان و بازارهای موازی بر بخش مسکن نشأت می گیرد.

وی افزود: هم اکنون در دوره‌ای از اقتصاد هستیم که تجارت بین المللی به حالت تعطیل درآمده و حتی در مقاطعی از صادرات کامیونی جلوگیری شد. در این شرایط تاجر باید سرمایه خود را به کدام بخش ببرد تا سود کند یا حداقل از تورم مصون بماند؟ زمانی که تولید به مشکل برخورده، جایی به جز بازارهای ارز، طلا، بورس یا مسکن باقی نمی ماند و همین مسئله باعث افزایش قیمتها می شود.  البته این وضعیت منحصر به ایران نیست و در همه جای دنیا وجود دارد.

این کارشناس اقتصاد مسکن با بیان اینکه در اروپای کرونازده هیچ ساختاری برای سرمایه گذاری وجود ندارد گفت: بسیاری از ایرانیان مقیم خارج از کشور در ماه‌های اخیر سرمایه‌های خود را به خرید ملک در ایران اختصاص داده‌اند.

ستاریان با بیان این پیش‌بینی که اقتصاد اروپا بعد از پایان کرونا هم روبه راه نخواهد شد تاکید کرد:  در آن مرحله که آغاز آن از سال ۱۴۰۰ خواهد بود سرمایه های بیشتری از غرب به سمت کشورهای شرقی مثل چین، هند و ایران می آید. این می‌تواند به رشد بازار مسکن منجر شود و البته همزمان تولید ناخالص داخلی را افزایش دهد؛ بنابراین رشد قیمت مسکن با افزایش درآمدها همراه خواهد بود و جای نگرانی نیست.

وی اظهار کرد: معتقدم در نیمه دوم سال جاری رشد حدود ۵ درصدی قیمت مسکن که با توجه به اوضاع کنونی نوعی رکود نسبی محسوب می شود ادامه می یابد  و تا پایان همه گیری ویروس کرونا همین وضعیت کج‌دار و مریز وجود خواهد داشت.

قیمت مسکن در تهران متری ۲۴ میلیون تومان

به گزارش ایسنا، تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی شهر تهران در شهریورماه سال ۱۳۹۹ به ۸.۵ هزار واحد مسکونی رسید که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب ۶.۸ درصد کاهش و ۲۰۳.۷ درصد افزایش نشان می‌دهد. همچنین بر اساس اعلام بانک مرکزی در ماه مورد گزارش، متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه‌های معاملات ملکی شهر تهران ۲۴.۲ میلیون تومان بود که نسبت به ماه قبل و ماه مشابه سال قبل به ترتیب معادل ۵.۱ و ۹۱.۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۹-۰۷-۱۱ ۲۲:۳۲

رشد بخش مسکن با رشد درآمدها همراه خواهد بود؟!!!! این کارشناس درباره رشد درآمدهای کدوم بخش از جامعه حرف میزنه؟!!!!

avatar
۱۳۹۹-۰۸-۱۰ ۱۰:۴۹

یه چیز بدیهی و واضح است وقتی برای پرداخت اجاره مسکن (ودیعه مسکن) کمک می کنند یعنی گرانی اجاره مسکن اشکالی ندارد و کمک می کنند که قیمت آن بالا بماند. وقتی به ساختمان ساز ها کمک می کنند یعنی نمی خواهند قیمت آن پایین بیاید و کمک می کنند که مصالح گران خریده شود و ساختمان گران ساخته شود. وقتی به اتومبیل سازها کمک می کنند، هم همین طور!!!! ای کاش به قطعه سازها و کارخانه های تولید مواد اولیه کمک می کردند تا قیمت تمام شده تولیداتشان پایین بیاید و در نتیجه قیمت ماشین و مسکن هم پایین بیاید (سقف قیمتی برای همه اجناس با توجه به قیمت تمام شده به خصوص مسکن و اتومبیل تعیین شود).

avatar
۱۳۹۹-۱۰-۲۷ ۰۲:۰۱

داشتم مطلب کارشناس محترمی که در باره بازار مسکن نوشته بود می خواندم که به این پارگراف رسیدم: «با تسهیلات ۱۶۰ میلیون تومانی مسکن یکم که از طریق پس انداز یک ساله به زوجین تهرانی پرداخت می شد دیگر فقط می توان حدود شش متر خانه در تهران خریداری کرد. » توجه کردید با تسهیلات 160ملیونی تنها می توان شش متر خانه خرید!!! و من آتش می گیرم برای کسانی که عمری است مستاجر هستند وعمیقا حال این عزیزان را درک می کنم ( چون خودم هم نزدیک به25سال است مستاجرم!) که سالها در این شهر زندگی کرده و به سختی کار کرده اند اما توان خرید یک آپارتمان فسقلی 30متری هم ندارند! و مانند بیگانه وغریبه ها در این شهر خانه به دوش هستند! بخدا که سخت است هرماه بخش بزرگی از حقوقت را به عنوان اجاره بدهی و سال به سال دریغ از پارسال! و دیگر خانه دار شدن در تهران وشهرهای بزرگ به یک رویا می ماند. تنها از خدا میخواهم که روزنه امیدی برای من وامثال من بگشاید تا به قول یزدی هابتوانیم این سالیان باقیمانده عمر صاحب خشت وطنی بشویم..انشاءالله