• یکشنبه / ۱۸ آبان ۱۳۹۹ / ۰۹:۰۴
  • دسته‌بندی: آذربایجان غربی
  • کد خبر: 99081811266
  • منبع : نمایندگی آذربایجان غربی

حلقه ای که هرروز تنگ تر می شود

حلقه ای که هرروز تنگ تر می شود

ایسنا/آذربایجان غربی شیوع کرونا درسطح کشور مشکلات متعددی  را برای مردم وجامعه ایجاد کرده اما قشر کارگری و متوسط به پایین جامعه که روزمزد هستند بیشتر از سایر اقشار جامعه متضرر شده اند.

درشرایطی که تمامی شهرهای کشور در وضعیت قرمز کرونایی هستند و توصیه به ماندن درخانه ، رعایت فاصله اجتماعی وکاهش تماس های فیزیکی ودورکاری برای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا است دراین شرایط کارگران فصلی و ساختمانی برای دریافت اندک حقوق روزانه خود مجبورند این خطرات را به جان بخرند ودرمیادین کارگری که محل تجمع صدها نفر کارگر بدون رعایت  فاصله و بهداشت است، حضور یابند.

گذران زندگی با شیوع کرونا سخت تر شده است

احمد یک کارگر روزمزد در گفت وگو با ایسنا افزود: کرونا شرایط زندگی را برای قشر کارگر بسیار سخت کرده اگر بخواهیم در این شرایط در خانه بمانیم به دلیل عدم حمایت دولت وافزایش قیمت ها و تورم از گشنگی می میریم.

وی بیان کرد: شرایط زندگی سخت است ، هیچ امنیت اقتصادی نداریم که درخانه بمانیم.

این کارگر خاطرنشان کرد: مسئولان فقط شعار حمایت از قشر ضعیف داده اند و با توجه به گفت و گوهایی که باهم داریم بیش از  ۸۰درصد کارگرانی که دراین میدان هستند تسهیلاتی رادریافت نکرده اند.

وی اظهارکرد: تنها تسهیلات کرونایی که دریافت کرده ام  یک میلیون تومان وامی است که هرماه ازیارانه کم می شود.

بیمه نیستم

حسین محمدی یک کارگر میانسال ساختمانی نیز در گفت و گو با ایسنا افزود: وضعیت زندگی در دوران کرونا بسیار نامناسب است چراکه به علت کرونا و گرانی ها کار ساختمانی بسیار کند شده است.

وی یاد آورشد: هرروز چندصدنفر دراین میدان منتظر ماشین هستیم تا بلکه یک نفر چند کارگر را برا ی کار صدا کند ما کارگران هرچقدر از مشکلات خود بگوییم کم گفته ایم.

محمدی تصریح کرد: بیمه نیستم و درآمدم آنقدر نیست که بیمه شوم.

این کارگر ساختمانی با بیان اینکه هیچ اطلاعی ازتسهیلات کرونا ندارد، اظهار کرد: فقط یک بار بسته معیشتی  و وام یک میلیونی گرفتم که بااین شرایط اقتصادی هیچ فرقی در وضعیت معیشتی ام نداشته است.

حمایت از قشر کارگر ضعیف است

عباس کارگر دیگر ارومیه ای که یک دانشجو و یک فرزند محصل دارد، در گفت وگو با ایسنا افزود: کارگر فصلی ام و دستمزد روزانه می گیرم زندگی به سختی میگذرد تامین هزینه های دانشگاه ، اجاره بهای خانه و فشار اقتصادی کمرم را خم کرده است.

وی با اشاره به اینکه کرونا باعث شده ۸۰درصد ساخت وساز کمتر شود و نیاز به کارگر کاهش یابد، تصریح کرد: باتمام شدن فصل کاردر باغات هفته ای یک یا دوبار نمی توان کار کرد.

عباس با اشاره به اینکه دراین میدان بیش از۹۰درصد کارگران بسته معیشتی نگرفته اند، خاطر نشان کرد: اگر دولت به خوبی و درحد کافی از کارگر جماعت حمایت می کرد شاید فشار اقتصادی تاثیر کمتری بر قشر کارگر می گذاشت.

وی  ادامه داد: قیمت محصولات بهداشتی انقدر زیاد است که مجبوریم از یک ماسک چندین مرتبه استفاده کنیم یا اصلا استفاده نکنیم.

عباس با اشاره به اینکه بیمه هستم ولی هرسال مبلغ حق بیمه انقدر افزایش می یابد که مشکلات کارگر را چندین برابر می کند، خاطرنشان کرد: برای تسهیلات کرونایی ثبت نام کرده ام ولی تاکنون هیچ مبلغی دریافت نکرده ام.

تسهیلات کرونا شامل همه اقشار نمی شود

فرخی سرپرست مدیریت اشتغال وکار آفرینی اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی در گفت وگو با ایسنا یا بیان اینکه تسهیلات کرونایی شامل همه اقشارنمی شود وتنها ۱۴رسته شغلی با ۸۴۰زیر رسته شغلی را شامل می شود، گفت: کارگران ساختمانی شامل این رسته های نیستند و تنها کارگری میتواند ازاین تسهیلات استفاده کند که زیرمجموعه شرکت ، کارخانه یا واحدی تولیدی ، خدماتی باشد.

فرخی با اشاره به اینکه سهم استان در تسهیلات کرونایی ۱۲۰۳میلیارد تومان است، یاد آور شد: کل پرداختی تسهیلات کرونایی در استان ۱۴۹ میلیارد و ۳۰۰میلیون تومان است.

وی اظهار کرد: کل ثبت نامی های انجام شده برای دریافت تسهیلات کرونایی در استان ۱۹هزارو ۳۳۵نفر است که طبق برنامه به افراد مشمول پرداخت می شود.

سرپرست مدیریت اشتغال و کار آفرینی اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد: توزیع بسته معیشتی دربین کارگران برعهده اداره کارنبوده و هرسازمان ودستگاه اجرایی به زیرمجموعه خود براساس اولویت بسته معیشتی توزیع کرده است.

وی درخصوص عدم اطلاع برخی کارگران از پرداخت تسهیلات کرونایی نیرگفت: اداره کار چندین ماه از هرطریقی اطلاعیه های را صادرکرده است.

به گزارش ایسنا؛ مشکلات جامعه کارگری مختص دوران شیوع کرونا نیست ،با گذشت بیش از 8 ماه از شیوع این ویروس مهلک اقشار مختلفی زیر بار فشار اقتصادی کمر خم کردند که قشر کارگری نیز از این جامعه مستثنی نیست و هرروز حلقه فشارها تنگ و تنگتر شده است اما تاکی این قشر زحمتکش کارگری باید برای داشتن یک لقمه نان شرافتمندانه لای منگنه بی تدبیری تاب بیاورد؟!

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha