• دوشنبه / ۱۷ آذر ۱۳۹۹ / ۱۳:۱۱
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 99091713116
  • خبرنگار : 50300

تولید نانو سیال طبیعی برای خنک‌سازی تجهیزات صنایع، توسط محقق خوزستانی

تولید نانو سیال طبیعی برای خنک‌سازی تجهیزات صنایع، توسط محقق خوزستانی

ایسنا/خوزستان عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر، از تولید نانوسیال طبیعی با منشاء دریایی به منظور خنک‌سازی تجهیزات صنایع خبر داد.

فواد بوعذار در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: موفق شدیم در دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر محصولی با عنوان نانو سیال طبیعی با منشاء دریایی تولید کنیم. پایه این محصول نانو است و کاملا از منابع دریایی سبز، بدون استفاده از مواد شیمیایی و سازگار با محیط زیست است که برای اولین با در کشور تولید می‌شود. خوشبختانه این محصول به تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسیده است.

وی با اشاره به کاربرد این محصول، افزود: این محصول در خنک‌سازی تجهیزات صنعتی و مبدل‌های حرارتی کاربردی مانند تجهیزات نفت و گاز، پتروشیمی‌ها، نیروگاه‌ها، برج‌های تقطیر پالایشگاه‌ها و پمپ‌های الکتریکی کاربرد دارد.

این محقق خوزستانی تصریح کرد: این محصول در مرحله تولید است و به دنبال تجاری‌سازی آن هستیم و قصد داریم آن را به مرحله انبوه‌سازی برسانیم. مشکلی که اکنون در کشور در تجهیزات پتروشیمی و نفت و گاز و نیروگاه‌ها، برج‌های تقطیر پالایشگاه‌ها و پمپ‌های الکتریکی داریم این است که برای خنک سازی عمدتا از سیالات پایه آب و روغن استفاده می شود که متاسفانه ضریب انتقال حرارت آنها به خصوص در مناطق گرمسیری پایین است.

وی با اشاره به تفاوت محصول تولید شده با سیالاتی که پیش از این در صنایع استفاده می‌شد، بیان کرد: از سیالات بر پایه آب و روغن برای خنک‌سازی تجهیزات استفاده می‌شود که معمولا یک مشکل دارند؛ ضریب انتقال حرارتی این سیالات به ویژه در تابستانِ گرم خوزستان کمتر می‌شود و در این فصل کارایی کمتری دارند که تاثیر منفی بر تجهیزات گران قیمت نفت و پتروشیمی می‌گذارد. نانوسیال تولید شده برای حل این مشکل تولید شده است. با توجه به اینکه نانوذرات ضریب خواص منحصر به فردی دارند، باعث خنک‌سازی مبدل‌های حرارتی می‌شوند که کارایی بیشتری نسبت به سیالات قبلی دارند.

بوعذار ادامه داد: برای تولید این محصول از مواد اولیه کاملا داخلی استفاده شده است و از این محصول می‌توان در صنایع مختلف استفاده کرد. این محصول برای اولین بار در کشور و خاورمیانه تولید شده و بسیار کاربردی است.

عضو هیات علمی گروه شیمی دانشگاه علوم و فنون دریایی خرمشهر در پایان گفت: این محصول چند مزیت دارد؛ مواد اولیه کاملا داخلی است و نیاز به خروج ارز ندارد، ضریب انتقال حرارت آن بسیار زیاد است، با محیط زیست کاملا سازگار است و روش تولید آن کاملا سبز است. همچنین فرصت اشتغال برای جوانان به وجود آورده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha