• چهارشنبه / ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ / ۱۳:۴۹
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 99121309956
  • خبرنگار : 50180

یک مسئول:

فقط 5 درصد کشاورزان تحصیلات دانشگاهی دارند

فقط 5 درصد کشاورزان تحصیلات دانشگاهی دارند

ایسنا/کرمانشاه رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی کشور گفت: فقط پنج درصد کشاورزان کشور تحصیلات دانشگاهی دارند.

 دکتر علی اکبر مویدی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: در حال حاضر در کشور چهار میلیون و 300 هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی داریم که سالانه 126 میلیون تن انواع محصولات کشاورزی تولید می کنند.

 مویدی افزود: گرچه در مقایسه با سالهای قبل از پیروزی انقلاب شاهد رشد تقریبا چهار برابری تولیدات بخش کشاورزی در کشور بوده ایم، اما با تجهیز کشاورزان به ابراز دانش می توانیم شاهد رشد جهشی در تولیدات بخش کشاورزی باشیم.

رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی کشور با بیان اینکه بین کشاورزان معمولی و کشاورزان پیش‌رو فاصله سه تا چهار برابری در تولیدات وجود دارد، گفت: برای اینکه فاصله بین کشاورزان معمولی و پیش‌رو را کم کنیم، چاره ای جز جهت گیری به سمت کشاورزی دانش‌بنیان نداریم.

 مویدی تصریح کرد: برای گذار از کشاورزی سنتی به کشاورزی مدرن باید یافته های تحقیقاتی را به کشاورزان منتقل کنیم، اما برای رسیدن به این مهم باید ابتدا سطح سواد کشاورزان را ارتقا دهیم.

وی در ادامه با اشاره به نقش برخورداری از سواد در افزایش میزان بهره وری کشاورزان، اظهار کرد: به استناد آمارهای موجود از 170 نفر کشاورز نمونه امسال کشور بالغ بر 45 درصد آنها تحصیلات آکادمیک داشته‌اند.

مویدی اشاره‌ای هم به سطح پایین سواد کشاورزان کشور داشت و گفت: آمارها نشان می دهند هم اکنون بالغ بر 34.5 درصد کشاورزان کشور بی سواد بوده و بین 25 تا 30 درصد هم سواد در حد خواندن  و نوشتن دارند که اصلا مطلوب نیست.

مویدی اضافه کرد: به استناد آمارهای موجود تنها پنج درصد کشاورزان کشور تحصیلات دانشگاهی دارند که عدد خیلی کمی است .

رئیس موسسه آموزش و ترویج کشاورزی کشور در ادامه اشاره ای هم به راه اندازی 32 استودیو و شبکه برکت در استانهای کشور برای تولید محتوای کشاورزی داشت و گفت: تلاش خواهد شد تا با استفاده از ظرفیت این استودیوها در جهت مدرن کردن کشاورزی کشور گام هایی برداشته شود.

 مویدی افزود: علاوه بر این، شبکه ملی آموزش کشاورزی را هم در کشور راه اندازی کرده ایم که این شبکه روزانه بین 100 تا 150 کارگاه آموزشی برای بهره برداران برگزار کرده که در این کارگاه های آموزشی فرصت پرسش و پاسخ نیز وجود دارد.

 وی ادامه داد: کشاورزان می توانند به صورت رایگان با حضور در این کارگاه های مجازی شرکت کرده و دانش و اطلاعات خود را بالا ببرند.

 انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha