• چهارشنبه / ۲۸ آبان ۱۳۹۳ / ۰۹:۲۷
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: qazvin-10962

بهترین روش درمان ادرار سوختگی کودک چیست؟

بهترین روش درمان ادرار سوختگی کودک چیست؟

یک متخصص کودکان و نوزادان گفت: پوست کودکان مبتلا به ادرار سوختگی قرمز و ملتهب به نظر می‌رسد، در این حالت توصیه می‌شود با شستشوی مرتب و خشک کردن کامل شیرخوار، به حفظ سلامت او کمک شود.

سارا الهی، متخصص کودکان و نوزادان در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه قزوین، اظهار کرد: برای داشتن کودکی سالم و با نشاط، لازم است، به اندازه توجه به تغذیه او، به بهداشت شیرخوار، به ویژه ناحیه پوشک توجه زیادی شود چرا که از همان ساعت اول تولد نوزاد، او با شروع تغذیه از پستان مادر، به سرعت تولید ادرار و مدفوع خواهد داشت که در صورت عدم پاک کردن به موقع، میکروب‌ها و قارچ‌های فرصت‌طلب، علایم را به سرعت وخیم‌تر می کنند.

وی دراشاره به عوامل ادرار سوختگی کودکان توضیح داد: ادرار سوختگی، حاصل رطوبت پوشک شیرخوار و سوار شدن میکروب‌های مستعد، برای رشد در آن ناحیه است و اگر اجازه باقی ماندن طولانی مدت ادرار و مدفوع و سپس رشد میکروب‌های مساعد در محل، داده نشود و البته محیط،  خشک و تمیز نگه داشته شود و همچنین با شروع اولین علایم اریتم (Erythema ) و بثورات، سریع با پزشک مشورت شود، می‌توان از ایجاد Diaper rash جلوگیری کرد.

از نظر این متخصص کودکان و نوزادان، در نخستین مراحل درمان، شستشوی مرتب ناحیه و خشک کردن آن، عدم باقی ماندن کودک در پوشک آلوده به ادرار یا مدفوع، توجه به وجود حساسیّت کودک به نوع پوشک یا کهنه استفاده شده که معاینه به موقع پزشک در صورت ادامه ادرار سوختگی، استفاده به موقع و منظم داروهای توصیه شده توسط پزشک و پرهیز از خود‌درمانی، مجموعه‌ای است که بهترین درمان را شامل می‌شود.

الهی در بحث پیشگیری از بثورات تصریح کرد: از آنجا که ناحیه پوشک اطفال مرطوب و همواره به دلیل دفع کودک، آلوده به ادرار یا مدفوع است و محیط مناسبی برای رشد میکروب‌ها است، بنابراین، از اولین توصیه‌های پزشکی به مادر نوزاد یک روزه آن است که هر دو ساعت یکبار و به ویژه پس از هر بار دفع مدفوع، پوشک کودک را تعویض کند؛ ناحیه مورد نظر را با آب ولرم بدون استفاده از مواد شوینده بشوید؛ با حوله مخصوص، کودک را خشک کند و مجدد، پوشک نوزاد را ببندد.

این متخصص کودکان و نوزادان به خانواده‌ها توصیه کرد: امروزه شرکت‌های دارویی، اقدام به تولید طیف وسیعی کرم‌های ناحیه Diaper کرده است که می‌توان پس از هر بار شستشو و خشک کردن، از آن‌ها به صورت لایه نازکی، برای جلوگیری از رسیدن سریع ادرار به پوست شیرخوار استفاده کرد.

وی در ادامه تاکید کرد: این کار، جایگزین شستشوی مرتب نیست، بلکه فقط به مقاومت پوست حساس شیرخوار یا نوزاد در برابر ادرار یا مدفوع سوزاننده، به ویژه در شرایط درمان کودک، کمک می‌کند.

الهی تصریح کرد: اگر در کودک، اولین علائم قرمزی یا ظهور جوش‌های ریز به صورت نقاط برجسته و قرمز رنگ مشاهده شد، والدین، بی‌درنگ، برای مشورت با پزشک خود اقدام کنند و در صورت تجویز دارو، آن را به موقع و تا زمانی که پزشک گفته است، به کودک بدهند.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha