• سه‌شنبه / ۹ اردیبهشت ۱۳۹۳ / ۱۶:۲۴
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: kermanshah-42889

/گزارش/

بنیانگذار اولین مدرسه مدرن در کرمانشاه که بود؟

بنیانگذار اولین مدرسه مدرن در کرمانشاه که بود؟

همزمان با گراميداشت هفته معلم، هفته نامه نقدحال همايش «كرمانشاه گلستان فرهنگ» را با موضوع پاسداشت بنيانگذار اولين مدرسه مدرن در كرمانشاه را برگزار كرد.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، هفته نامه نقدحال در قالب سلسله همايش هايي با عنوان «كرمانشاه گلستان فرهنگ» هر ماه يكي از مفاخري كه در فرهنگ كرمانشاه موثر بوده را در مراسمي معرفي و از زحمات و تلاش‌هاي آنان قدرداني می کند که اولين همايش و مقارن با هفته‌ي بزرگداشت مقام معلم، به پاسداشت «مهندس حسين‌علي‌خان هندسي گوران» بنيانگذار اولين مدرسه مدرن در كرمانشاه اختصاص داشت.

 

غلامرضا نوری علاء، مدير مسئول هفته نامه نقدحال در این همایش که در محل تالار وحدت کرمانشاه برگزار شد در خصوص شخصیت «مهندس حسين‌علي‌خان هندسي گوران»، گفت: وي در سال 1278 مدرسه‌اي به سبك مدارس جديد به نام «محتشميه» در كرمانشاه تاسيس كرد، اين مدرسه در سال اول تاسيس 50 نفر دانش آموز با لباس هاي متحدالشكل و براي اولين بار مجهز به ميز، نيمكت، تخته سياه و برنامه مدون درسي بود.

 

وی ادامه داد: دوام اين مدرسه 4 سال بود و در سال 1281 به دستور فرما نفرما حاكم وقت كرمانشاه مدرسه ويران و مدير و موسس آن تحت تعقيب قرار گرفت.

 

نوری علاء تصریح کرد: حسين علي خان هندسي گوران از اولين كرمانشاهيان فارغ التحصيل دارالفنون بوده كه مدرك مهندسي خود را از كشور فرانسه گرفت است. آثار معماري و ساختماني بسياري از جمله ساختمان گمرك كرمانشاه و بيمارستان قرنطينه قصرشيرين بنا کرده است.

وی یادآور شد: نكته قابل ذكر در مورد بيمارستان قزنطينه قصرشيرين اين است كه براي اولين بار در غرب كشور سازه اي با اسكلت فلزي و طاق ضربي و نيز براي اولين بار در ايران مجهز به لوله كشي آب شهري بود. مهندس حسين علي خان هندسي گوران در راه سازي و دسترسي شهر هاي مختلف منطقه غرب همتي والا داشت بطوري كه جاده هاي ايران از دهلران و ايلام تا شمال خوزستان بخشي از فعاليت هاي عمراني ايشان محسوب مي شود.

 

این فعال فرهنگی استان کرمانشاه گفت: سلسله همايش‌هاي كرمانشاه گلستان فرهنگ قرار است تلاشي باشد تا غبار از چهرهاي فرهيخته و موثر اين سامان زدوده شود و ساكنين امروز كرمانشاه بدانند كه صاحب ميراث و تلاش هاي كدام نام‌آور كرمانشاهي هستند.

 

مدير مسئول هفته نامه نقد حال از عدم توجه تاريخي به فرهنگ شكايت كرد و گفت: اگر در 115 سال قبل مردم و مديران كرمانشاهي نسبت به فرهنگ و ابعاد آن بي توجهي و كم لطفي نمي كردند و انگيزه كار فرهنگي را براي اشخاصي همچون مهندس حسين علي خان  گوران بالا مي بردند فرهنگ امروز كرمانشاه صاحب اين مشكلات نبود و الان هم هشدار مي دهم اگر وضع بر همين منوال موجود باشد 115 سال بعد، كساني از ما شكايت مي كنند كه نسبت به امور فرهنگي بي توجه بوده ايم و كاش در راه احياي فرهنگ و تمدن تلاشي شايسته داشتيم.

 

در ادامه این همایش، فرشيد يوسفي، استاد و پژوهشگر ادبيات نيز به تاريخچه آموزش و پرورش در كرمانشاه از حسين علي خان هندسي گوران تا زمان شهادت اولين شهداي آموزش پروزش كرمانشاه، يعني شهيد معاضد‌الملك وشهيد حسين علي كزازي اشاره كرد و گفت: ما بايد در همه حال ياد و خاطره بزرگاني كه در عرصه علم آموزي تلاش هاي داشته اند با برگزاري چنين همايش هايي قدر داني كنيم.

 

همچنین سيلمان محبي، مديركل آموزش و پرورش استان کرمانشاه نيز در اين همايش ضمن تبريك به مناسبت هفته معلم گفت: آموزش و پرورش يكي از نهاد هاي مهم تربيتي در جامعه است و كساني كه در اين عرصه زحمت مي كشند افرادي از خود گذشته وقابل تقدير هستند همانطور كه مي دانيم امام خميني (ره) معلمي را شغل انبيا ناميد و اين نشان از اهميت اين شغل است.

 

وی، ضمن تقدير و تشكر از هفته نامه نقدحال جهت برگزاري چنين همايش‌هايي افزود: ما به شدت نيازمند برگزاري چنين همايش‌هايي هستيم و تلاش همه مديران فرهنگي و شوراي فرهنگي استان در اين راستا است.  

 

سپس نعمت خداياري نويسنده كتاب «گهواره نگين سبززاگرس» كه به تاريخ قوم گوران اختصاص دارد، مختصري از زندگي مرحوم حسين علي خان گوران بيان كرد.

 

همچنین در ادامه این همایش، استاد ايرج هندسي قديمي ترين روزنامه نگار كرمانشاهي و استاد نقاشي و عكاسي درباره كار و فعاليت‌هاي پدرش (مرحوم مهندس حسين علي خان هندسي گوران) مطالبي را عنوان كردند.

 

لازم به ذكر است در اين مراسم همت علي اكرادي، حسين احمدي محجوب، ثريا صفري، فريده دلاوري، علي ياوري و محمود اميني در وصف مقام معلم اشعاري را خواندند.

 

به گزارش ایسنا: در ادامه مراسم از دو استاد پيشكسوت آموزش و پرورش استان کرمانشاه؛ فرج اله حكمي و خليل مرادپور به عنوان مسن‌ترين فرهنگيان استان كرمانشاه توسط هفته‌نامه نقدحال تجليل به عمل آمد.

 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha