• سه‌شنبه / ۱۰ فروردین ۱۴۰۰ / ۰۷:۴۲
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 1400011003396
  • خبرنگار : 71451

برگی از تاریخ حماسه

برگی از تاریخ حماسه

با شکست ارتش عراق در تهاجم خود به جنوب حمیدیه و محور سوسنگرد ـ اهواز، رژیم بعث به فاصله دو روز پس از اولین پیشنهاد، در نهم مهرماه و در حالی که مناطق وسیعی را در اشغال خود داشت، دوباره پیشنهاد آتش‌بس داد.

به گزارش ایسنا، شهر حمیدیه مرکز بخش حمیدیه در شهرستان اهواز است و در ۲۳ کیلومتری شمال‌غربی اهواز و ۲۵ کیلومتری شرق سوسنگرد قرار دارد. رودخانه «کرخه نور» با عبور رودخانه کرخه از این شهر منشعب می‌شود. حمیدیه به علت قرار گرفتن در مسیر اهواز ـ سوسنگرد یکی از مناطق مهم و حساس جنگ و دروازه ورود به شهر اهواز به شمار می‌رفت و به همین علت دشمن با عبور از محور چزابه- بستان ـ سوسنگرد در هفتم مهرماه ۱۳۵۹ خود را به روستای «کوت سیدنعیم» در ۵ کیلومتری حمیدیه رسانید.

از آنجا که سقوط حمیدیه دروازه ورود دشمن به اهواز تلقی می‌شد، ‌ با نزدیک‌تر شدن دشمن به حمیدیه و در پی فرمایش امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه «مگر جوانان اهواز مرده‌اند!؟»، یک گروه ۲۸ نفره از رزمندگان سپاه اهواز به فرماندهی شهید «علی غیور اصلی» مسئول آموزش سپاه اهواز برای جلوگیری از پیشروی یگان‌های زرهی و پیاده عراق به این منطقه اعزام شدند و صبح ۹ مهرماه ۱۳۵۹ حمله‌ی غافلگیرانه‌ای به یگان‌های زرهی و پیاده عراق آغاز کردند؛ به گونه‌ای که ارتش عراق با دادن تلفات و به جا گذاشتن تعدادی از تانک‌های خود تا غرب سوسنگرد عقب‌نشینی کرد. این اولین عملیاتی بود که پیشروی دشمن به سمت اهواز را متوقف می‌کرد.

با شکست ارتش عراق در تهاجم خود به جنوب حمیدیه و محور سوسنگرد ـ اهواز، رژیم بعث به فاصله دو روز پس از اولین پیشنهاد، در نهم مهرماه و در حالی که مناطق وسیعی را در اشغال خود داشت، دوباره پیشنهاد آتش‌بس داد.  بیمارستان صحرایی حمیدیه که اولین بیمارستان صحرایی مجهز به اتاق عمل در جنگ بود، با تلاش پزشکان و امدادگران اعزامی از اداره‌ی کل بهداری استان خراسان قبل از عملیات بیت المقدس در حمیدیه راه‌اندازی شد.  شهید علی هاشمی فرمانده سپاه حمیدیه نیز نقش مهمی در تشکیل هسته‌های مقاومت مردمی حمیدیه و گسترش توان عملیاتی محور حمیدیه برعهده داشت.

حد نهایی تجاوز عراق به خاک ایران (از محور چزابه، بستان، سوسنگرد، حمیدیه و اهواز) در ۲ کیلومتری جنوب‌غربی حمیدیه و تا روستای شبیشه بود و به همین مناسبت یادمان شهدای حمیدیه که یادآور حد نهایی پیشروی ارتش عراق و حماسه رزمندگان اسلامی در این منطقه است به صورت یک ستون و یک تانک در این منطقه خودنمایی می‌کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha