• شنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۱:۳۹
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1400021811834
  • خبرنگار : 50286

به یاد اولین بانوی مدیر در جنوب کرمان/ آخرِ سعه صدر

به یاد اولین بانوی مدیر در جنوب کرمان/ آخرِ سعه صدر

ایسنا/کرمان 12 اردیبشهت ماه به مناسبت شهادت استاد مطهری روز معلم نامگذاری شدکه به پاس زحمات فرهنگیان کم کم به هفته معلم در تقویم مناسبت ها ثبت گردید.

به گزارش خبرنگار ایسنا، روزهایی را که پشت سر گذاشتیم بهانه ای بود برای تجلیل از مقام معلم و به دلیل وضعیت کرونا همه برنامه های پاسداشت زحمات معلمان در حد فضای مجازی بود اما در میان این همه پیام تبریک و قدردانی جا دارد یادی بکنیم از اولین بانویی که سکان دستگاه تعلیم و تربیت در شهرستان جیرفت را به عهده گرفت و کمتر کسی را می بینیم وقتی نام بانوی صبور قصه ما را می شنود نگوید کوه صبر و نجابت در مدیریت بود.

این نماد بردباری در نظام تعلیم و تربیت و سیاست  کسی نیست جز حاجیه خانم زنده یاد"کلثوم خالصی" که سال 1382 به عنوان مدیر آموزش و پرورش شهرستان جیرفت منصوب  شد  و خبرش  مثل بمب همه جا پیچید! چون باورش خیلی آسان نبود زیرا در  آن سال ها دادن مسئولیت آن هم در این رده های بالای مدیریتی به خانم ها مرسوم نبود.

"محمد افشارمنش" از فرهنگیان جیرفتی و استاد دانشگاه در گفت و گو با ایسنا ضمن تبریک هفته پاسداشت مقام معلم به همه فرهنگیان و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای فرهنگی و فرهنگیانی که به دیار باقی شتافتند گفت: در یک مدت زمان مشخص دو خانم در بردسیر و جیرفت سکان هدایت آموزش و پرورش را به عنوان بزرگترین دستگاه تعلیم و تربیت در دست گرفتند و این اتفاق حداقل در جنوب استان کرمان برای اولین بار رقم می خورد و همین امر سبب شد حساسیت هایی هم ایجاد شود.

وی با یادآوری برخی واکنش ها نسبت به انتصاب یک خانم به ریاست آموزش و پرورش جیرفت افزود: برخی از افراد به خصوص آقایان در مقابل این انتصاب واکنش نشان داده و مدیریت یک خانم را برنمی‌تابیدند تا جائیکه چند نفر از نیروهای کادر اداری و حتی تا رده های معاونت استعفا داده و عطای کار در اداره آموزش و پرورش را به لقایش بخشیدند.

این استاد دانشگاه هدف از بیان بعضی از نکته های اخلاقی را ترویج فرهنگ صبر و گذشت و توانمندی بانوان عنوان کرد و گفت: یادم هست یکی از همکاران آموزشی  یک روز در دفتر کار زنده یاد خانم خالصی بر سر موضوعی قریب یک ساعت با وی کلنجار رفت و جر و بحث کرد، هر چه دلش می خواست به زبان آورد که او را عصبانی کند تا به اصطلاح از کوره در برود! اما تمام این مدت او پشت میزش نشسته بود، نامه هایش را امضا می کرد و گهگاهی هم به صورت این همکار نگاهی می انداخت و لبخندی می زد!

افشارمنش با تمجید از روزهای خوش مدیریتی زنده یاد خانم خالصی افزود: صبوری اش به عنوان یک زن برایم خیلی غیرقابل باور بود که تجربه داشتم خانم ها معمولا در این گونه مواقع عموما با گریه، اشک و عصبانیت واکنش نشان می دهند اما او  با سعه ی صدر مثال زدنی که داشت هرگز عصبانی نشد و از کوره هم در نرفت.

 وی یادآور شد: روزی که خانم خالصی در اثر سانحه تصادف جان سپرد همان همکاری  که سعی داشت به هر شیوه ای مدیریت وی را زیر سوال ببرد تا عصبانی بشود در تشییع جنازه دیدم، بسیار ناراحت بود و  گفت، فلانی از این ناراحتم که هرچه گفتم یک کلام جوابم را نداد، این عذابم می دهد، خدا کند مرا عفو کند.

زنده یاد خالصی  مدیری نجیب و سیاستمداری با دیانتی بود

"بهرام مسلمی مهنی" از فرهنگیان جیرفت نیز از نحوه مدیریتی اولین بانوی مدیر در جنوب کرمان به نیکی یاد کرد و گفت: زنده یاد کلثوم خالصی برخلاف بسیاری از مدیران حرف منتقدان را دشمنی و تخریب فرض نمی کرد و همیشه در صدد حل مطالبات منتقدان بر می آمد.

این روزنامه نگار والاترین روحیه مدیریتی ایشان را ولایتمداری، مردمداری و حق مداری عنوان کرد و گفت: از نظر گرایش سیاسی اصلاح طلب بود اما ولایت خط قرمزش بود.

مسلمی مهنی با بیان خاطره ای از زمان مدیریتیاولین ب انوی مدیر در جنوب کرمان گفت: در دبیرستان طالقانی معلم بودم که یک دفعه درب کلاس من را یکی از همکاران گروه های آموزشی باز کرد و بدون اجازه من که دبیر بودم با دانش آموزان شروع کرد به صحبت کردن که  به این رفتار معترض شدم و گفتم "معلم و کلاس حرمت  دارد" اما زنده یاد کلثوم خالصی که مدیر آموزش و پرورش جیرفت بود آمد و پادرمیانی  کرد با وجود اینکه می دانست من منتقد عملکردش هستم و به سرگروه آن درس تذکر داد و گفت "واقعا شما حق نداشتید بدون اجازه معلم وارد کلاس بشوید" .

وی اظهار کرد: خلاصه با عذرخواهی ایشان  ماجرا به خیر گذشت و من هم کوتاه آمدم. در هر صورت اخلاق مداری او باعث شد من از حق خودم هم بگذرم.

باید قدردان فرهنگیانی که در بین ما نیستند باشیم

"زهرا دلیری" از فرهنگیان و نایب رییس شورای اسلامی شهر جیرفت نیز تکریم فرهنگیان که سالها زحمت کشیدند و اما در بین ما نیستند را یادآور شد و گفت: فرهنگیان زیادی هستند که برای تعلیم و تربیت فرزندانمان زحماتی را متحمل شدند اما هم اکنون در جوار حق آرمیده اند نباید به فراموشی سپرده بشوند.

وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای فرهنگی و زنده یاد کلثوم خالصی گفت: ایشان الگویی برای جامعه بانوان در ابعاد مختلف مدیریتی هستند زیرا همواره سعی  داشت رفتار و نگاهش را با سیره ائمه معصومین و شهدا تطبیق بدهد.

فرزند شهید دلیری همچنین با اشاره به خدمات شهید سید کمال قریشی از فرهنگیان جیرفت اظهار کرد: باید سیره مدیریتی شهدای فرهنگی برای همه تبیین شود زیرا که اساس  مدیریت ها بر پایه دینداری و تعهد استوار است و امانتداری لازمه تحقق اهداف شهدا است.

به گزارش ایسنا، زنده یاد کلثوم خالصی در سال 1382 به عنوان مدیر آموزش و پرورش جیرفت منصوب شد و در تاریخ هفتم اردیبهشت 1385 بر اثر سانحه تصادف دعوت حق را لبیک گفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha