• شنبه / ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۲:۳۳
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 1400022517281
  • خبرنگار : 71282

حق مسکن کارگران در سه سال گذشته چقدر شد؟

حق مسکن کارگران در سه سال گذشته چقدر شد؟

در حالی که حق مسکن کارگران در در طول بیست سال گذشته تنها ۵ نوبت افزایش پیدا کرده طی چند سال اخیر ۴۰۰ درصد رشد داشته است.

به گزارش ایسنا، اواخر هفته گذشته وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی از تصویب افزایش کمک هزینه مسکن ‌کارگران در هیات وزیران خبر داد؛ هرچند که بسیاری از مقامات و فعالان کارگری امیدوار بودند که خبر تصویب افزایش حق مسکن در هفته کارگر به جامعه کارگری داده شود اما مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت کار، تصویب این مصوبه در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان را پیام نویدبخش و عیدانه خوبی برای جامعه کار و تولید کشور عنوان می کند.

پیشنهاد افزایش حق مسکن کارگران در دویست و نود و هفتمین نشست شورای عالی کار مطرح شد و اعضای شورا ضمن تصویب افزایش ۳۹ درصدی حداقل دستمزد سال ۱۴۰۰ با افزایش ۱۵۰ هزار تومانی مبلغ کمک هزینه مسکن موافقت کردند.

بخش مربوط به کمک هزینه مسکن تنها مولفه بسته مزدی کارگران به شمار می رود که به تنهایی قابلیت اجرا ندارد و منوط به تایید هیات وزیران است؛ بر همین اساس وزیر کار، متن پیشنهادی مصوبه شورای عالی کار را جهت اجرا از فروردین ۱۴۰۰ با قید فوریت به هیات دولت ارائه کرد و تصویب آن را خواستار شد.

پیش از این حق مسکن کارگران ۳۰۰ هزار تومان بود که با پیگیری های مضاعف وزیر کار و با توجه به تصویب مصوبه در هیات وزیران به ۴۵۰ هزار تومان افزایش یافت تا از فروردین ماه امسال در فیش حقوقی کارگران مشمول قانون کار لحاظ شود.

حق مسکن کارگران در سال گذشته با پیشنهاد شورای عالی کار از مبلغ ۱۰۰ هزار تومان سال ۹۸ به ۳۰۰ هزار تومان افزایش پیدا کرد و به نوعی سه برابری شد!

شورای عالی کار هفدهم خرداد ماه سال ۱۳۹۹ در دویست و نود و دومین نشست خود پیشنهاد افزایش ۲۰۰ هزار تومانی حق مسکن کارگران را با موافقت اعضا به تصویب رساند؛ این در حالی بود که تا قبل از سال ۱۳۹۸ حق مسکن کارگران تنها ۴۰ هزار تومان بود که تصمیم شورای عالی کار در بهمن ماه ۱۳۹۷ باعث شد تا حق مسکن ناچیز ۴۰ هزار تومانی پس از ۵ سال با ۶۰ هزار تومان افزایش به ۱۰۰ هزار تومان برسد.

آنطور که کوروش یزدان ـ مدیرکل روابط کار و جبران خدمت وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی می گوید: از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۹۷ به طور متوسط هر ۴ سال یکبار، مبلغ کمک هزینه مسکن افزایش داشته  که آخرین رقم مصوب و لازم الاجرای آن برخلاف افزایش تورم تا سال ١٣٩٧ به رقم ۴۰۰ هزار ریال رسید.

او با اشاره به افزایش ۱۵۰ درصدی کمک هزینه مسکن کارگران در سال ۱۳۹۷ می افزاید: از سال ۱۳۹۷ تا سال ۱۴۰۰ مبلغ کمک هزینه مسکن از ماهانه ۴۰۰ هزار ریال در سال ۱۳۹۷ با ۱۵۰ درصد افزایش به یک میلیون ریال ماهانه در سال ۱۳۹۸ رسید و به همین ترتیب مبلغ کمک هزینه مسکن با ۲۰۰ درصد افزایش به سه میلیون ریال ماهانه در سال ۱۳۹۹ و در سال ۱۴۰۰ با ۵۰ درصد رشد به چهار میلیون و پانصد هزار ریال ماهانه افزایش یافت.

یزدان با بیان اینکه طی سه سال اخیر کمک هزینه مسکن در مجموع ۴۰۰ درصد افزایش داشته است، این مساله را بیانگر همدلی و نگاه کارشناسی نمایندگان دولت و شرکای اجتماعی در شورای عالی کار به منظور افزایش سطح درآمد و توجه به معیشت کارگران می داند.

در حال حاضر مسکن و اجاره بها بیش از دو سوم دریافتی کارگران را می بلعد و بخش اعظمی از حقوق کارگران صرف هزینه های مسکن و اجاره بها می شود.

درحال حاضر مسکن و اجاره بها بیش از دوسوم دریافتی کارگران را می بلعد و بخش اعظمی از حقوق و دستمزد کارگران صرف هزینه های مسکن و اجاره بها می شود.

بسیاری از کارشناسان معتقدند مبلغ حق مسکن پاسخگوی هزینه های سنگین اجاره بهای کارگران نیست و فعالان کارگری آن را برای اجاره حتی یک اتاق هم کافی نمی دانند، حتی معاون روابط کار وزارت کار نیز اذعان دارد که این مبلغ، مشکل مسکن و اجاره بهای کارگران را در این شرایط برطرف نمی کند ولی می گوید این مبلغ تنها کمک هزینه مسکن به شمار می رود که در سه سال گذشته با نگاه ویژه دولت در جهت کمک به معیشت کارگران افزایش یافته و در مقایسه با قبل از سال ۱۳۹۸ که رقم ناچیزی به شمار می رفت، افزایش قابل توجهی داشته است.

به گزارش ایسنا، بر اساس اعلام وزارت کار، کمک هزینه مسکن کارگران از سال ۱۳۹۷ تاکنون ۱۵۰ درصد افزایش داشته و از ۴۰ هزار تومان در سال ۹۷ به ۱۰۰ هزار تومان در سال ۹۸ رسیده است.

در طول بیست سال اخیر و از سال ۱۳۷۷ تا ۱۳۹۷ مبلغ حق مسکن کارگران تنها ۵ نوبت افزایش را تجربه کرده است این در حالی است که طی سه سال گذشته در دولت تدبیر و امید ۴۰۰ درصد رشد داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۱۹:۴۱

آقایان در راس کار که ۱۵۰ هزارتومن به ایتم مسکن کارگر اضافه میکنین .خودتون اجاره مسکن میدید.بشنید یه فکر اساسی بکنین بخدا این حق ما کارگران نیست که ۱۲ ساعت کار کنیم ولی شکم مان سیر نباشد

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۲۰:۴۱

خوب خونتون آباد 450 هزار تومان که اجاره 4 الی 5 روزه اونها که مستاجر هسن بقیه از کجا باید تامین بشه

avatar

سلام لطفااطلاع رسانی شود باتوجه به تورم رکورداروگرانی ۱۵۰۰برابری اجناس ونرخ تورم اجاره نشینی مسکن و.....حق مسکن کارگران وبازنشستگان بایدمعادل حق مسکن وزرا ونمایندگان مجلس و ریاست جمهورباشددرغیراینصورت اجحاف وبی عدالتی است

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۵ ۲۲:۵۴

چه فایده ای دارد وقتی شامل حال کارگران ساختمانی وراننده ها وقالی بافان و....نمیشود دراصل اگرتبعیض دراین نظام نبود که هست آنهم فراوان وبیشمار بایدشامل حال تمام بیمه پردازان شود...آمین

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۶ ۰۰:۴۰

پس چرا در سال گذشته به اینجانب که بازنشسته هستم ماهیانه هفتاد هزار تومان پرداخت نموده اید ؟

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۶ ۰۰:۴۰

پس چرا در سال گذشته به اینجانب که بازنشسته هستم ماهیانه هفتاد هزار تومان پرداخت نموده اید ؟

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۶ ۰۲:۰۲

تا کی این بی ثباتی ادامه داره حقومون یک میلیون اضافه شده با این تورم هر روز بدتر میشه تا کی خیانت به حقوق مردم ایران

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۶ ۰۷:۰۶

چرا منت می گذارید تورم هزران برابر شده الان کارگر یک لانه نمی تواند بخرد قبلا با حقوق کارگری خانه قسطی با وام با بدبختی می شد خرید الان با حقوق کارگر نان وپنییر به زور بخرییم

avatar
۱۴۰۰-۰۲-۲۶ ۱۱:۳۳

سلام.همه چی هزار برابر شده خیلی هنر کردین حق مسکن یه کارگر بیچاره رو که تو شرکت داره بال بال میزنه ۴۵۰ کردین...عدالتتونن کجا رفته ...