• جمعه / ۷ خرداد ۱۴۰۰ / ۰۰:۲۸
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1400030704946

پویش استانی تولید محتوا با موضوع «فضای مجازی و خانواده» در خراسان شمالی به ایستگاه آخر رسید

پویش استانی تولید محتوا با موضوع «فضای مجازی و خانواده» در خراسان شمالی به ایستگاه آخر رسید

ایسنا/خراسان شمالی آیین اختتامیه نخستین پویش استانی تولید محتوا با موضوع «فضای مجازی و خانواده» عصر پنجشنبه با معرفی برگزیدگان برگزار شد.

به گزارش ایسنا، حسین فرخنده، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی،  در این آیین به نتایج یک پژوهش که از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در طرح آمایش ارزش‌ها و نگرش ایرانیان صورت گرفته اشاره کرد و گفت: جامعه در پاسخ به این سوال که "مهم‌ترین مرجع تصمیم گیری های مهم شما کدام مرجع است"؛ اکثر پاسخ دهندگان مرجع خانواده را اعلام کرده اند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی افزود: مردم همچنین در پاسخ به این سوال که "شما از کدام وجوه زندگی رضایت دارید" پاسخ اکثر مردم خانواده و زندگی مشترک بوده است.

وی این نتیجه را نشان دهنده اهمیت خانواده دانست و گفت: پاسخ هر دو سوال نشان می دهد خانواده مطمئن ترین مرجع در بین ایرانیان محسوب می شود.

فرخنده با بیان اینکه فضای مجازی یک وضعیت اجتناب ناپذیر است و هرچند برخی آن را ابزار قلمداد می‌کنند؛ اما فضای مجازی یک امکان است که باید به درستی از آن بهره برد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان شمالی هرچند افزایش طلاق، بالارفتن سن ازدواج، ازدواج بدون فرزندخواهی و کمرنگ شدن نقطه ثقل ارزش‌ها را از چالش‌هایی اعلام کرد که می توان در حوزه فضای مجازی گنجاند، اما تاکید کرد باید در استفاده بهینه از این فضا تدبیر کرد.

وی با بیان اینکه اگر پایگاه خانواده از بین برود هیچ جایگزینی برای آن وجود ندارد، بر حفظ و صیانت از بنیان خانواده تاکید بیش از پیش کرد.

فرخنده با اشاره به اینکه برخی کشورها فضای مجازی را قبضه کرده و ما بیشتر در این فضا امر و نهی کرده‌ایم، گفت: برخی کشورهای پیشرفته حتی برای کودکان فضاهای دسترسی خاص و گوشی‌های متناسب با این گروه تعریف کرده اند اما ما اطلاع رسانی و حساس سازی در این زمینه انجام نداده‌ایم که باید بیشتر در این حوزه وارد شویم.

استفاده از فضای مجازی نیاز به آموزش دارد

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز  گفت: فضای مجازی جزو لاینفک زندگی ما شده و استفاده از آن نیاز به فرهنگ سازی و آموزش دارد.

دکتر سید احمد هاشمی، افزود: برای اینکه بخواهیم کارها در جامعه بهتر اجرا شود و اثرگذار باشد باید از خانواده آغاز کنیم‌.

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با اشاره به توسعه استفاده از فضای مجازی گفت: زمانی که استفاده از فضای مجازی وارد زندگی شد، فکر نمی کردیم شبکه اجتماعی آن قدر گسترده شود که حتی فرزندان به آن دسترسی داشته باشند.

وی گفت: به هر حال فضای مجازی وارد زندگی شد، اما همچون سایر موارد از جمله رانندگی، فرهنگ استفاده از این بستر دیرتر وارد جامعه شد و در استفاده از فضای مجازی نیاز به فرهنگ سازی و آموزش داریم.

رییس دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: در فضای مجازی، بی نهایت اطلاعات قابل دسترسی وجود دارد که خیلی ها اشتباه است و خیلی ها به صورت هدفمند، اشتباه درج شده بنابراین باید مراقبت های لازم در این باره وجود داشته باشد.

وی گفت: صیانت از سلامت روانی خانواده از رسالت های دانشگاه است و تلاش داریم تا فضای امن روانی در خانواده حاکم باشد تا به دنبال آن در جامعه هم شاهد فضای روانی امن و خوب باشیم.

هاشمی بیان کرد: پویش تولید محتوا در فضای مجازی، یک کار فرهنگی برای کمک به استفاده بهتر از این بستر است تا شاهد افزایش کیفیت زندگی و سلامت باشیم.

 ۷۰۰ اثر به دبیرخانه پویش تولید محتوا با موضوع فضای مجازی و خانواده رسید

احسان عباسی، دبیر نخستین پویش استانی تولید محتوا در فضای مجازی نیز گفت: حدود ۷۰۰ اثر از ۲۲۰ شرکت کننده  به دبیرخانه پویش رسید که مجموعه ۵۰۰ هزار بازدید از تولید محتوا این پویش صورت گرفت.


وی اظهارکرد: پویش تولید محتوا در فضای مجازی با عنوان «فضای مجازی و خانواده» در چهار محور «شبکه های اجتماعی و خانواده»، «آموزش مجازی و خانواده»، «سبک زندگی و خانواده» و «کرونا و خانواده» و در قالب های رسانه ای صوت (پادکست)، تصویر (عکس، کاریکاتور، اینفوگراف، پوستر، کلیپ و نماهنگ) و متن نوشت دی ماه سال گذشته فراخوان شد.
وی با بیان اینکه تولید محتوا در پنج پیام رسان مجازی پرمخاطب شامل تلگرام، ایتا، بله، سروش و اینستاگرام بارگذاری شد، افزود: از مجموع آثار، ۱۲ اثر در بخش پادکست، ۵۸ اثر ویدئو، ۳۵۰ اثر تصویر، کارتون و کاریکاتور و مابقی در حوزه متن نوشت بارگذاری شده است.
عباسی با اشاره به مشارکت دانشگاه علوم پزشکی و موسسه فرهنگی و هنری پژواک در اجرای این پویش به استقبال خوب علاقه‌مندان اشاره کرد که منجر به تمدید مهلت ارسال آثار برای دومرتبه شد.
دبیر نخستین پویش تولید محتوا در فضای مجازی خراسان شمالی افزود: در اهمیت فضای مجازی همین بس که رهبر معظم انقلاب آن را امری حیاتی عنوان کرده‌اند.

گفتنی است هیئت داوران این پویش نیز متشکل از عباس ناصری، مهران رحمانی، الهه علیپور و میثم حاجی پور بودند که پس از ارزیابی ۷۰۰ اثر رسیده ۱۶ اثر را به عنوان برگزیده انتخاب کردند.


برگزیدگان:


بخش تصویر (کاریکاتور و کارتون)
سیدتقی رضایی نفر اول
علی گریوانی و داریوش مهردلان مشترکا دوم
نرگس رهبری مقدم شایسته تقدیر

بخش تصویر (فیلم)

نجمه ایمانی نفر اول

جواد درتومی نفر دوم

کریم علیزاده، هومن پارسا و داوود وحیدی به طور مشترک سوم

محمد حسین و محمدمهدی محمدی و محمدکارگر شایسته تقدیر
بخش پادکست
مصطفی بازخانه و علی گریوانی برگزیده

بخش متن نوشت
زکیه پویان مهر، تیمور غلامی و حسین حیدرپور برگزیده

گفتنی است؛ پویش تولید محتوا در فضای مجازی با عنوان «فضای مجازی و خانواده» در چهار محور «شبکه های اجتماعی و خانواده»، «آموزش مجازی و خانواده»، «سبک زندگی و خانواده» و «کرونا و خانواده» و در قالب های رسانه ای صوت (پادکست)، تصویر (عکس، کاریکاتور، اینفوگراف، پوستر، کلیپ و نماهنگ) و متن نوشت فراخوان شده بود که قریب به ۷۰۰ اثر به دبیرخانه رسید و در نهایت ۱۶ برگزیده این پویش معرفی و تجلیل شدند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha