• یکشنبه / ۳۰ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۸:۰۸
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400033023208
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

آغاز عملیات مرمت تزئینات کاروانسرای گمرک بازار کاشان

آغاز عملیات مرمت تزئینات کاروانسرای گمرک بازار کاشان

ایسنا/اصفهان رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان از آغاز عملیات اجرایی مرمت تزئینات کاروانسرای گمرک بازار بزرگ کاشان خبر داد.

مهران سرمدیان در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: کاروانسرای گمرک یا شریف خان یکی از آثار ارزشمند مجموعه تاریخی بازار شهر کاشان است که پیشینه آن از نظر معماری و تزئینات وابسته شامل گچبری، کاشیکاری، آجرکاری و نقاشی به دوره صفویه تا قاجار می رسد.

وی افزود: این کاروانسرا به صورت گودال باغچه است که با سه طبقه در زمینی به مساحت تقریبی دو هزار متر مربع در امتداد راسته اصلی بازار کاشان ساخته شده است و به میدان سنگ متصل می شود و به شماره  ۳۶۲۶ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان، تصریح کرد: ساخت کاروانسرای گمرک را به یکی از دولتمردان متمول کاشان به نام شریف خان نسبت داده اند و گویا تا اواخر دوره صفویه با عنوان سرای شریف خان شهرت داشته و پس از آن به جهت خرید و فروش فرش به عنوان کاروانسرای گمرک نام گرفته  است.

وی گفت: بیشتر تزئینات و نقاشی های این بنا در راهروی متصل به راسته بازار قرار دارد که شامل نقوش ختایی و اسلیمی، شمسه و ترنج است که با رنگ‌های متنوعی همچون طلایی، اخرا، سبز زنگاری و لاجوردی اجرا شده اند. همچنین در برخی نقاط نیز تصاویری همچون معرکه گیر و خرس به چشم می خورد.

سرمدیان افزود: مرحله اول مرمت تزئینات نقاشی های راهروی ورودی کاروانسرای گمرک بازار بزرگ کاشان شامل پاکسازی، تثبیت، استحکام بخشی و موزون سازی ترنج و لچکی های بخش ورودی است که توسط استاد مرتضی شبانی انجام شده است.

رییس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کاشان گفت: سرای شریف‌خان یا گمرک در ضلع غربی میدان فیض قرار دارد که  ورودی اصلی آن، به وسیله دالان بلندی به بازار بزرگ نزدیک به ضرابخانه قدیم کاشان باز می شود.

وی خاطرنشان کرد: کاروانسرای گمرک، از بناهای شریف ضرابی و دارای سه طبقه ساختمان است. طبقه اول شامل زیرزمین‌های تابستانی، حجره ها و انبارها است و طبقه دوم که یک متر از کف صحن کاروان‌سرا بالاتر است شامل حجره های تاجرنشین با صندوق‌خانه و راهرو و یک ایوان بلند سرتاسری جلو حجره ها در چهار طرف ساخته شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha