• چهارشنبه / ۲۳ تیر ۱۴۰۰ / ۰۸:۴۳
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400042316434
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

آفتی که زودتر از پسته جوانه می‌زند

آفتی که زودتر از پسته جوانه می‌زند

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر جهاد کشاورزی درمیان گفت: پسیل معمولی پسته مهم‌ترین آفت باغات پسته در ایران محسوب می‌شود و امروزه این آفت به یک معضل جدی برای باغداران تبدیل شده و سالانه هزینه هنگفت اقتصادی را به باغداران تحمیل می‌کند.

سیدمحسن نصیرائی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: پسته با سطح کاشت ۱۳۷ هکتار بعد از زرشک و عناب جایگاه سوم محصولات باغی شهرستان درمیان را به خود اختصاص داده است.

وی افزود: با توجه به شرایط اقلیمی حاکم بر شهرستان درمیان و افزایش دما و بررسی داده‌های هواشناسی احتمال طغیان شدید آفت پسیل پسته در شهرستان درمیان دور از انتظار نیست.

مدیر جهاد کشاورزی درمیان بیان کرد: پسیل معمولی پسته مهم‌ترین آفت باغات پسته در ایران محسوب می‌شود و امروزه این آفت به یک معضل جدی برای باغداران تبدیل شده و سالانه هزینه هنگفت اقتصادی را به باغداران تحمیل می‌کند.

نصیرائی ادامه داد: علاوه بر تبعات اقتصادی این آفت، بدون تردید سم‌پاشی‌های بی رویه با سموم خطرناک، فجایع زیست محیطی و بهداشتی متعددی در پی خواهد داشت؛ همچنین احتمال مقدار بالای باقیمانده سموم در مغز پسته از دید مشتریان سخت گیر خارجی، زنگ خطر را برای صادرات این محصول استراتژیک به صدا در خواهد آورد.

وی اظهار کرد: متاسفانه به علت تعدد نسل، تغییرات اکولوژیکی و مقاومت آفت نسبت به سموم شیمیایی، شاهد افزایش جمعیت و طغیان‌های ادواری این آفت هستیم و از طرفی با افزایش مقاومت پسیل به بسیاری از سموم در کشورهای مختلف، هم اکنون کنترل پسیل در باغات پسته ایران و بسیاری از کشورهای پسته خیز به یک معضل جدی تبدیل شده است.

مدیر جهاد کشاورزی درمیان بیان کرد: پسیل پسته با تغذیه از شیره پرورده گیاه پروتئین گیاه را جذب و قند را دفع می‌کند که این عمل باعث ضعف درخت، ریزش برگ و جوانه، تولید میوه‌های کوچک و افزایش درصد پوکی و دهان بستگی محصول می‌شود.

نصیرائی ادامه داد: در صورت عدم مبارزه خسارت بسیار شدیدتر و جوانه‌های زایشی سال آینده نیز ریزش پیدا می‌کند.

وی با بیان اینکه تمام اعضای شبکه‌های مراقبت و پیش آگاهی مستقر در مدیریت جهاد کشاورزی و مراکز، بازدید مداوم از باغات پسته و اطلاع‌رسانی‌های لازم در این خصوص را انجام می دهند، یادآور شد: با توجه به مشاهده مبارزات غیررسمی و غیر اصولی با این آفت کشاورزان صرفاً در چارچوب دستورالعمل‌های کارشناسان جهاد کشاورزی نسبت به مبارزه با این آفت اقدام کرده و هیچ کار غیر کارشناسی در این خصوص انجام ندهند چراکه خسارات را بیشتر خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha