• یکشنبه / ۳ مرداد ۱۴۰۰ / ۱۸:۴۸
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 1400050301786
  • خبرنگار : 50210

استاندار مرکزی:

شهرداری اراک باید ظرف سه ماه آینده صنوف آلاینده را منتقل کند

شهرداری اراک باید ظرف سه ماه آینده صنوف آلاینده را منتقل کند

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی گفت: شهرداری اراک باید ظرف سه ماه آینده صنوف آلاینده را جهت ساماندهی به اراضی تعیین شده منتقل کند.

سید علی آقازاده سوم مردادماه در جلسه بررسی انتقال صنوف آلاینده اراک اظهار کرد: ۷۰ هکتار برای صنوف مزاحم اختصاص می یابد و شهرداری موظف است، ظرف سه ماه آینده کار انتقال صنوف را انجام دهد. اگر شهرداری این مصوبه را اجرایی نکرد خلع خواهد شد و بهره بردار دیگری وارد کار می شود.

وی افزود: برای انتقال صنایع غیرآلاینده می توان زمین اوقاف در میدان تره بار یا زمینی در روستای حاجی آباد را به میزان حدود ۳۰ تا ۳۵ هکتار اختصاص داد.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار مرکزی در این جلسه بیان کرد: در طرح جامع کاهش آلودگی هوای اراک آمده است که صنوف آلاینده باید به خارج از شهر منتقل شوند، در راستای این مصوبه دو فضا برای صنوف آلاینده هوا در نظر گرفته شد که یکی از آنها شهرک خودرو است و به مرور صنوف در حال انتقال و استقرار است و محلی نیز برای صنوف غیر خودرویی در نظر گرفته شد.

مهدی زندیه وکیلی افزود: براساس قانون، وظیفه انتقال صنوف آلاینده به عهده شهرداری هاست و شهرداری اراک به صورت جدی پای کار نیامد، اما در بحث صنوف غیر آلاینده الزامی برای شهرداری جهت انتقال وجود ندارد و آمادگی داریم که برای انتقال این صنوف فضاهای مختلفی پیشنهاد شود.

وی تصریح کرد: از شهر اراک به سمت شازند فقط توسعه مباحث گردشگری و فضای سبز و زیست محیطی  در نظر گرفته شده است، اما می توان از اماکن دیگری همچون زمینی نزدیک میدان تره بار که در اختیار اوقاف است استفاده و صنوف غیرآلاینده را مستقر کرد.

جمشید زند رییس اتاق اصناف استان مرکزی نیز اظهار کرد: از سال ۹۳ تاکنون مکاتبه برای ایجاد محلی برای صنوف آلاینده انجام شده است، اما هنوز به جایی نرسیده ایم.

وی گفت: در اراک برای صنوف آلاینده نیازمند زمینی هستیم که به مانند شهرک خودرو گرفتار نشویم به این معنا که دولت زمین تغییر کاربری یافته با قیمت کارشناسی ارائه کند و یک زمین نیز برای صنوف غیرالاینده نیاز داریم.

زند بیان کرد: در اراک صنوفی داریم که در کشور برند هستند و ۹۰ درصد تولید آنها به خارج از استان می رود، مانند تشک خوشخواب، رویه کوبی مبل و لوازم پزشکی، تریکو، کفاش و ... که در فضاهای نامناسبی فعالند و میتوانند در یک شهرک تجمیع شوند، البته باید فضایی مناسب در داخل شهر به آنها اختصاص داد.

وی با بیان اینکه در بحث مشاغل آلاینده موفق به دریافت زمین نشدیم، گفت: یک قطعه زمین در نزدیک خانه میران برای مشاغل غیرآلاینده پیدا کرده ایم که در اختیار راه و شهرسازی است و امیدواریم همکاری جهت ساماندهی این مشاغل انجام گیرد.

زند با اشاره به اینکه حدود ۵۰۰ واحد غیرآلاینده داریم که هر کدام حداقل ۳۰۰ تا ۴۰۰ متر فضا نیاز دارند، افزود: صنوف آلاینده حدود سه تا چهار هزار واحد هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha