• پنجشنبه / ۲۵ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۲:۵۸
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1400062518784
  • خبرنگار : 50184

مدیرعامل صندوق احیا و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی کشور:

2 بنای تاریخی کرمانشاه به بخش خصوصی واگذار می‌شود

2 بنای تاریخی کرمانشاه به بخش خصوصی واگذار می‌شود

ایسنا/کرمانشاه مدیرعامل صندوق احیاء و بهره‌برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی بااشاره به واگذاری چهار بنای تاریخی کرمانشاه به بخش خصوصی، گفت: دو بنای تاریخی دیگر این استان نیز در راه واگذاری به بخش خصوصی است.

هادی میرزایی در نشست امروز(25 شهریور) با معاون عمرانی استاندار کرمانشاه، بااشاره به اهمیت واگذاری بناها و خانه های تاریخی به بخش خصوصی، اظهارکرد: صندوق احیاء  و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی کشور نسبت به تعیین تکلیف و اعطای کاربری مناسب و در خور شأن آثار و بناهای در مالکیت خود به منظور باز زنده‌سازی آنها طبق نیاز روز جامعه  اقدام می کند.

وی با بیان اینکه در استان کرمانشاه هشت بنای تاریخی در مالکیت این صندوق قرار دارد، گفت: از این تعداد تاکنون خانه تاریخی سوری، فیض مهدوی، زرشکیان و حمام نظام به بخش خصوصی واگذار شده اند.

مدیرعامل صندوق احیاء و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی افزود: خانه فیض مهدوی که بخش خصوصی واگذار شده هم اکنون در مرحله مرمت قرار دارد و در آینده با کاربری متناسب با شأن اثر به بهره برداری می رسد.

وی ادامه داد: اقدامات مقدماتی برای شروع مرمت در خانه زرشکیان هم توسط بخش خصوصی آغاز شده تا پس از آن با تغییر کاربری افتتاح شود.

میرزایی حمام نظام را اولین حمام ایرانی  واگذار شده به بخش خصوصی که مورد مرمت قرار گرفته خواند و گفت: این مرکز با کاربری بهداشتی و درمانی بزودی افتتاح و مردم منطقه و گردشگران خدمات ارائه خواهد داد.

وی با بیان اینکه در طول 15 سال گذشته روند واگذاری بناهای تاریخی کرمانشاه به بخش خصوصی مطلوب نبوده، گفت: البته این روند در دوسال اخیر شتاب گرفته به گونه‌ای که در 15 سال ماقبل تنها دو بنا واگذار شده بود، اما در دوسال اخیر دو بنای دیگر هم واگذار شدند.

مدیرعامل صندوق احیاء و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی ادامه داد: امیدواریم همانند سایر مناطق کشور در کرمانشاه نیز با نگاه  توسعه ای بناهای تاریخی به بخش خصوصی واگذار شود، چراکه با این اقدام هم بناها مرمت می شوند و هم از محل آنها درآمدزایی صورت می گیرد.

وی اضافه کرد: درحال حاضر دو بنای تاریخی  دیگر یعنی خانه رنده کش و حاج آخوند در کرمانشاه نیز در مرحله واگذاری به بخش خصوصی هستند.

میرزایی در ادامه با بیان اینکه واگذاری بناهای تاریخی در حوزه روستایی و مناطق روستایی در سالهای گذشته بسیار کند بوده، اعلام کرد: این بناها در دوره تاریخی خودشان، زمینه‌ساز رونق اقتصادی روستاهایشان بوده اند، اما امروزه که دیگر نقش اقتصادی ندارند، متروک و درحال تبدیل شدن به مخروبه هستند.

وی خاطرنشان کرد: براین اساس اخیرا تفاهم نامه هایی را با بخش های دولتی ذیربط منعقد کرده ایم تا با ایجاد زیرساخت های لازم در این روستاها زمینه ای فراهم کنند تا بتوانیم این بناها را به بخش خصوصی واگذار کنیم که البته در این واگذاری ها فقط بر کارکرد گردشگری تاکید نداریم و کارکرد  اقتصادی هم برای آنها در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل صندوق احیاء و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی کشور در خاتمه از برگزاری فستیوال خانه‌های خلاق صنایع‌دستی و فرش دستبافت کشور تا ظرف یک ماه آینده خبرداد  و گفت: با توجه به تفاهم‌نامه‌ منعقد شده با وزارت کار زمینه‌ی برگزاری این فستیوال در راستای تعیین بازار هدف و بازار صادرات صنایع‌دستی با تکیه بر ظرفیت‌های تولیدی داخل کشور هدف‌گذاری شده و حدود 100 میلیارد تومان هم اعتبارات حمایتی برای آن قرار داده ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha