• یکشنبه / ۲۸ شهریور ۱۴۰۰ / ۱۴:۱۵
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1400062820855
  • خبرنگار : 50220

در پژوهشی در دانشگاه اردکان بررسی شد؛

حذف داروهای پرمصرف کرونا با استفاده از روش تخریب نوری

حذف داروهای پرمصرف کرونا با استفاده از روش تخریب نوری

ایسنا/یزد با توجه به این که تجمع داروها در محیط زیست خصوصاً در بدنه آبی می‌تواند باعث بروز مشکلاتی از جمله مقاومت بدن انسان به داروها و جهش انواع میکروب‌ها شود، لذا بررسی حذف داروهای پرمصرف کووید-۱۹ با استفاده از خاصیت فتوکاتالیستی اکسید تیتانیوم و اکسید بتا بیسموت در دانشگاه اردکان صورت گرفت.

«فاطمه کارگر» دانشجوی کارشناسی ارشد رشته علوم و مهندسی محیط زیست دانشگاه اردکان طی پژوهشی، حذف داروهای پرمصرف کووید ۱۹ با استفاده از خاصیت فتوکاتالیستی اکسید تیتانیوم و اکسید بتا بیسموت را بررسی کرد.

دکتر «اکرم بمانی خرانق» عضو هیأت علمی گروه علوم و مهندسی محیط زیست دانشگاه اردکان و استاد راهنمای این پایان‌نامه با عنوان «بررسی خاصیت تخریب نوری داروهای پر مصرف برای درمان کووید-۱۹ از جمله هیدروکسی کلرکین سولفات با استفاده از نانوکامپوزیت TiO۲-β-Bi۲O۳»، اعلام کرد: استفاده از مواد فتوکاتالیستی با توجه به پایداری بالا و سازگاری زیاد با محیط زیست، مقرون به صرفه است.

وی خاطرنشان کرد: این پژوهش با هدف بررسی خاصیت فتوکاتالیستی نانوکامپوزیت TiO۲-β-Bi۲O۳ توسط نور خورشید و لامپ UV، درون راکتور ناپیوسته انجام شد.

به گفته‌ی دکتر بمانی، با توجه به نتایج حاصل از این پژوهش می‌توان بیان کرد که نانوکامپوزیت مورد نظر با توجه به راندمان بالای تخریب و پایداری قابل توجهی که در استفاده مجدد دارد، می‌تواند به عنوان روشی قابل اعتماد و مؤثر در حذف آلاینده‌های دارویی از منابع آبی به حساب آید.

گفتنی است؛ نتایج حاصل از این پژوهش با عنوان «Synthesis of modified beta bismuth oxide by titanium oxide and highly efficient solar photocatalytic properties on hydroxychloroquine degradation and pathways» در مجله معتبر Journal of Photochemistry & Photobiology A: Chemistry با ضریب تأثیر ۴/۲۹۱ به چاپ رسیده است.

همچنین از این پایان‌نامه مقاله دیگری نیز تحت عنوان «مروی بر فناوری‌های مختلف برای حذف آنتی‌بیوتیک‌ها از محیط‌های آبی با تأکید بر فناوری‌های جدید« در مجله پژوهش در بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی مشهد مورد پذیرش قرار گرفته است.

مشاوره این پایان‌نامه را دکتر «محمدحسین صیادی» و دکتر «نجمه احمدپور» بر عهده داشتند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha