• سه‌شنبه / ۳۰ شهریور ۱۴۰۰ / ۰۸:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400063022122
  • خبرنگار : 50405

یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل:

ایران به تقویت روابط خود با اعضای پیمان شانگهای بپردازد

ایران به تقویت روابط خود با اعضای پیمان شانگهای بپردازد

ایسنا/خراسان رضوی یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل گفت: ایران باید با کشورها عضو شانگهای خصوصا چین، روسیه و هند روابط خود را گسترش دهد. صِرف عضویت در سازمان شانگهای نفعی برای کشور ندارد بلکه برای منتفع شدن از این عضویت ما باید به تقویت روابط خود با کشورهای این سازمان بپردازیم.

دکتر حسین اصغری ثانی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه سازمان شانگهای بیش از اینکه جنبه اقتصادی داشته باشد، دارای جنبه امنیتی است، اظهار کرد: هر کشوری زمانی می‌تواند از عضویت در یک سازمان‌ بین‌المللی بهره ببرد که بین اعضای آن سازمان اهداف و منافع مشترکی وجود داشته باشد. سازمان شانگهای اعضایی دارد که در برخی از موارد دارای منافع متضاد با یکدیگر هستند.

وی اضافه کرد: اینکه ایران چه طور بتواند از عضویت در این سازمان بهره ببرد، به هنر دیپلماسی کشورمان بازمی‌گردد. قطعا عضویت دائم در سازمان شانگهای به خصوص در حوزه امنیتی و نظامی منافعی را برای کشور به همراه دارد؛ ضمن اینکه ایران با بسیاری از این کشورها ارتباط اقتصادی هم دارد که از این منظر برخی از منافع ایران تامین خواهد شد اما باید منتظر بود و دید آیا ایران می‌تواند از عضویت دائم خود در سازمان شانگهای به عنوان ابزاری در برابر جبهه غرب هم استفاده کند و به خوبی با این کارت بازی کند یا خیر.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به سردی رابطه ایران و تاجیکستان به عنوان یکی از موانع سر راه پیوستن ایران به سازمان شانگهای در گذشته عنوان کرد: اما در حال حاضر ما روابط بسیار گرمی با تاجیکستان داریم و مشاهده شد که در سفر اخیر رئیس جمهور ایران به این کشور، تاجیک‌ها برای آقای رئیسی سنگ تمام گذاشتند. در حال حاضر ایران و تاجیکستان مواضع و منافع مشترکی دارند اما ایران به منظور بهره‌برداری هر چه تمام از مزایای عضویت دائم در سازمان شانگهای، باید روابط خود با جبهه شرق گسترش دهد.

اصغری ادامه داد: چین، روسیه و هند کشورهایی پرجمعیت هستند که از نظر نظامی نیز حرفی برای گفتن دارند و می‌توانند بازار خوبی هم برای کالاهای ایرانی باشند. ما باید در وزارت امور خارجه، وزارت اقتصاد و سایر نهادهای مرتبط کارشناسانی را جذب کنیم و هم از نظر پژوهشی و هم از نظر سیاست‌گذاری اقداماتی را انجام دهیم تا بتوانیم روابط خود با کشورهای عضو سازمان شانگهای تقویت کنیم.

وی با تاکید بر اینکه گرچه عضویت دائم ایران در سازمان شانگهای مهم است اما مهمتر از عضویت، بهره‌گیری از آن است، عنوان کرد: هم‌اکنون در سطح آسیا میدانی در اختیار ما قرار گرفته اما اینکه چطور از این میدان بهره ببریم، به هنر آقای رئیسی و دولت او بازمی‌گردد.

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با بیان اینکه بهره‌برداری از عضویت در سازمان شانگهای لزوما در گرو گسترش روابط با غرب نیست، تاکید کرد: اما برای اینکه ایران از این عضویت بیشتر بهره‌مند شود، برداشته شدن تحریم‌ها ضروری است. به طور کلی اگر تحریم‌ها برداشته نشود، ما نمی‌توانیم روابط خارجی خود را گسترش دهیم. دولت ایران نیز می‌داند که باید راهی برای شکستن تحریم‌ها پیدا کند.

اصغری با بیان اینکه عضویت دائم ایران در سازمان شانگهای نیز مانند حل پرونده هسته‌ای کشور فرایندی تدریجی بوده که در دولت‌های مختلف تکمیل شده است، گفت: برخی مسائل در ایران استراتژی کلان کشور است و در تمام دولت‌ها برای به سرانجام رسیدنش تلاش شده است. تلاش برای عضویت دائم ایران در سازمان شانگهای نیز از گذشته شروع شده بود که تا امروز ادامه داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha