• دوشنبه / ۵ مهر ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400070502855
  • خبرنگار : 50093

سخنگوی جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا(ع):

مگر می‌شود میان بیابان به زائران امام رضا(ع) خدمات نداد؟

مگر می‌شود میان بیابان به زائران امام رضا(ع) خدمات نداد؟
عکس آرشیوی است

ایسنا/خراسان رضوی سخنگوی جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا(ع) گفت: ممنوعیت پیاده‌روی زائران به سمت مشهد برای کاروان‌های پیاده بوده که مجوزی برای حرکت کاروان‌های پیاده صادر نمی‌شود، اما ممنوعیتی برای پیاده‌روی گروه‌های کوچک وجود ندارد.

حسین رضایی در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص پیاده‌روی زائران امام رضا(ع) از شهرهای اطراف به سمت مشهد اظهار کرد: پیاده‌روی به اسم جاماندگان اربعین به سمت مشهد نداریم، اما افرادی که به هر دلیلی نتوانستند به کربلا مشرف شوند با پای پیاده به قصد زیارت امام رضا(ع) عازم مشهد شده‌اند. در حال حاضر ایستگاه‌های صلواتی اطراف مشهد زائر دارد، به این دلیل که از شهرهای اطراف زائر به سمت مشهد می‌آید، ایستگاه‌های صلواتی اطراف مشهد را فعال کردیم.

وی افزود: زمانی که ایستگاه صلواتی ثابت از قبل برای زائر امام رضا(ع) تاسیس شده، در این ایامی که زائر می‌آید، آیا می‌توانیم در آن را ببندیم؟ ما وظیفه داریم میان بیابان به زائران خدمت کنیم. تمام ایستگاه‌های برون شهری فعال شده است. برای اسکان درون شهری نیز به تمام زائران توصیه کرده‌ایم که از ایستگاه‌های امن استفاده کنند. متاسفانه در سال جاری تدبیری اندیشیده نشد که اگر زائری با پای پیاده به مشهد مشرف شد در کجا اسکان یابد.

سخنگوی جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا(ع) گفت: مسئولان ستاد کرونا پیاده‌روی زائران به سمت مشهد را ممنوع اعلام کردند. وقتی در روز اربعین مردم و زائران به سمت مشهد می‌آیند، مگر می‌شود از حرکت آنان جلوگیری کرد و به آنان خدماتی ارائه نداد؟ در مسیر قوچان به مشهد مجبور شدیم دو ایستگاه صلواتی را بازگشایی کنیم. این زائران پیاده در میان راه به مکانی نیاز دارند که استراحت کنند. ایستگاهی که۵۰۰۰ نفر ظرفیت دارد با اقامت موقت ۵۰ نفر مشکلی پیش نمی‌آید.

رضایی بیان کرد: افرادی که به مشهد مشرف می‌شوند، مهمان و زائر امام رضا(ع) هستند. در حد توان خود خدمت‌رسانی می‌کنیم اما توقع داریم سیستم و مسئولان نیز پای کار آمده و مساعدت کنند.

تشرف بیش از۳۰۰۰ زائر پیاده در روز اربعین به مشهد

وی اضافه کرد: حدود ۱۵۰۰ زائر پیاده از مسیر نیشابور، ۵۰۰ نفر از مسیر قوچان، ۵۵۰ نفر از مسیر فریمان و حدود ۶۰۰ نفر نیز از مسیر سرخس عازم مشهد هستند. همیشه در روز اربعین ۴۰۰۰تا ۸۰۰۰ زائر پیاده به سمت مشهد داشتیم. اخیرا نیز که شهرداری مشهد اعلام کرده که ۸ ایستگاه‌ ورودی شهر را فعال خواهد کرد. اگر شهرداری ایستگاه‌های خود را فعال می‌کند به این معناست که می‌خواهد زائر بپذیرد.

سخنگوی جمعیت خدمتگزاران زائران پیاده امام رضا(ع) عنوان کرد: پیاده‌روی زائران به سمت مشهد همانند پیاده‌روی هزاران نفر از میدان شهدا به سمت حرم رضوی منعی ندارد. مهمترین چالش پیاده‌روی زائران، اقامت آنان است که با وجود ظرفیت بالای ایستگاه‌ها این مسئله حل شده است. پیش از این در سالیان گذشته در مشهد محل اقامتی امن و رایگان در اختیار زائران قرار می‌دادیم، اما در حال حاضر به جهت اینکه مکان اقامتی نداریم، زائران پیاده در مشهد اقامت ندارند و پس از زیارت به شهر خود بازمی‌گردند.

زائرانی که به سمت مشهد پیاده‌روی دارند به صورت گروه‌هایی کوچک، خارج از مسیر جاده حرکت می‌کنند

رضایی افزود: اخیرا رئیس پلیس‌راه خراسان رضوی از ممنوعیت کاروان زائران پیاده به سمت مشهد خبر داده بود. به دلیل اینکه مجوزی برای کاروان پیاده صادر نمی‌شود، هیچ کاروانی به سمت مشهد راه نیفتاده است. زائرانی که به سمت مشهد پیاده‌روی دارند به صورت گروه‌های کوچک و خارج از مسیر جاده حرکت می‌کنند.

وی ادامه داد: دو سال گذشته تقریبا ۳۰۰ ایستگاه صلواتی در ۶ محور منتهی به مشهد داشتیم که در حال حاضر هیچ ایستگاهی نداریم. فقط ۳ ایستگاه بزرگ ثابت در محور نیشابور، یک ایستگاه در مسیر قوچان، ۲ ایستگاه در محور سرخس و ۲ ایستگاه در مسیر فریمان فعال کرده‌ایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha