• شنبه / ۲۴ مهر ۱۴۰۰ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1400072416854
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان مطرح کرد؛

لزوم تغییر رویکرد از آموزش عرضه محور به آموزش سفارش محور

لزوم تغییر رویکرد از آموزش عرضه محور به آموزش سفارش محور

ایسنا/اصفهان مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان گفت: تا زمانی که در کشور آموزش های ما عرضه محور باشد هیچ موفقیتی به دست نمی آوریم به همین دلیل باید به سمت آموزش های سفارش محور حرکت کنیم.

آرش اخوان، امروز (شنبه_۲۴ مهرماه) در نشست خبری سومین مسابقه آزاد کشوری نما چینی آجر، اظهار کرد: سال‌ها است که اعتبار مناسب برای تجهیز ادارات به سازمان فنی و حرفه ای کشور تخصیص داده نشده است. اگر تجهیرات مناسبی نداشته باشیم چگونه می توانیم آموزش درست برای اشتغالزایی داشته باشیم. یکی از بزرگترین ضعف های ما این است که آموزش ما در کشور عرضه محور بوده است که مفید نیست.

وی افزود: در اداره استان به سمت رویکرد آموزشی سفارش محور رفتیم و در بسیاری از شهرستان های استان این تلاش شده است. در استان اصفهان این حلقه مفقوده که صاحبان صنایع و صنوف بودند را برای کار مشترک پیدا کردیم. تا مربیان در دل صنوف کار نکنند متوجه نیاز واقعی آن صنف برای آموزش نمی شوند و به همین دلیل سعی کردیم رویکردها را تغییر دهیم‌.

به گزارش ایسنا، مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان گفت: در زمینه فرهنگ سازی آموزش های مهارتی در استان اتفاقات خوبی در حال رخ دادن است و ۱۲۰ هزار نفر را در استان سالیانه در بخش خصوصی و دولتی آموزش می دهیم که در سال گذشته از این ۱۲۰ هزار نفر، ۹۰۰ نفر را در آموزش دوگانه آموزش دادیم.

اخوان ادامه داد: برای استعدادیابی نیروهای مهارتی برگزاری مسابقات مهارتی را در دستور کار داریم. مسابقه ملی مهارت در سه سطح شهرستانی استانی و ملی برگزار می شود که نفرات برتر به اردوی تیم ملی دعوت می شوند. در مسابقات جهانی جوانان زیر ۲۲ سال می توانند شرکت کنند و در کشور سال اول جوانان زیر ۲۰ سال و سال دوم جوانان زیر ۲۱ سال را مشارکت می دهیم.

وی افزود: در کنار این مسابقات رقابت های آزاد را  داریم که شرایط شنیده شدن بهتر را دارد و در این مسابقات افراد با مهارت بدون محدودیت سنی شرکت می کنند که در نتیجه خبرگان مهارتی شناسایی می شوند. حسن مسابقات آزاد این است که مستقیما با اسپانسر جلو می رویم و شرکتی را پیدا کردیم که به شکل تخصصی در آجر نما کار می کند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان اصفهان تصریح کرد: صاحب این شرکت یک مسابقه را ترتیب می دهد و شاغلانی که در نمای آجر کار می کنند از سراسر کشور در رقابت ها شرکت می کنند و پس از چهار روز آموزش برای مسابقات آماده می شوند. مدل آزمون مانند مسابقات جهانی است و با شناخت نفرات برتر این افراد به نمایندگی‌های شرکت مورد نظر معرفی می شوند و به تدریج می‌توانند در عرصه بین المللی هم ظاهر شوند.

اخوان گفت: در صنعت سنگ استان طبق تحقیقی که انجام دادیم بیشتر از نفت می توانیم درآمد داشته باشیم اما نیروهای سنگبری ها را بیشتر اتباع خارجی تشکیل می دهند. تا زمانی که عرضه محور در آموزش کار کنیم با مشکل کمبود نیرو مواجه هستیم.  این نگاه را تغییر دادیم و در شرکت صنعتی محمود آباد در صنعت سنگ حرکت‌های خوبی را انجام داده‌ایم. هرچه بتوانیم مشارکت بخش خصوصی را در آموزش های سفارش محور بیشتر کنیم موفق تر خواهیم بود. 

اخوان افزود: در حوزه معدنی هم به طور جدی ورود می کنیم و اصل موضوع ارتباط گیری درست با بخش های مختلف است. فرهنگ غلط پشت میز نشینی مملکت را فلج کرده است به همین دلیل شورای مهارت را راه اندازی کرده ایم تا فرهنگ مهارت آموزی و کار را به جای مدرک گرایی ترویج کنیم. در آلمان ۷۰ درصد به دنبال مهارت آموزی می روند که در ایران کاملا برعکس است.

وی خاطرنشان کرد: این مسابقات محک خوبی برای افراد است و نفرات فرصت ارتقای مهارت خود را دارند و در هیچ جای دنیا فردی که مهارت کافی داشته باشد بیکار نخواهد بود. 

استفاده از نمای خشک ۳۵ درصد مصرف انرژی ساختمان را کاهش می‌دهد

همچنین رضا چینی_ عضو هیات مدیره خانه صنعت و معدن استان اصفهان، گفت: به مقوله مهارت در کشور به درستی پرداخته نشده است و دانشجویان فارغ التحصیل مهارت کافی برای جذب بازار کار ندارند. در سه سال گذشته با دریافت مجوزی که از اداره فنی و حرفه ای گرفته ایم آموزش های مداومی را در سطح کشور داشته ایم و سالیانه ۲۰ هزار نفر ساعت متعهد به آموزش مهارتی هستیم. 

وی افزود: نیاز اروپایی ها به پرسنل مهارتی زیاد است و افرادی که آموزش کافی ببینند قطعا برای آنان کار زیاد است. ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال نیاز به ۵۰ میلیون مترمربع نماسازی دارد و بالغ بر پنج میلیون نفر نیاز به کار در بخش نما دارند. سه برابر مصرف انرژی در منزل های مسکونی کشور بیشتر از میانگین جهانی است که یکی از دلایل آن نبود دیوارهای مناسب است که نمای اصولی ندارند. نماسازی باید به سمت نمای خشک حرکت کند. 

چینی ادامه داد: هدف اصلی ما استفاده از چسب نما به جای ملات آجری است و در سیستم سنتی ۲ تا ۸ سانتیمتر ملات پشت آجر می ریختیم. امروز به دلیل پرت انرژی ساختمان باید نما چینی آجر خشک شود تا ۳۵ درصد از هدر رفت انرژی جلوگیری شود. امسال سعی داریم این روش را آموزش دهیم و در مسابقات اجرچینی این روش مهارتی آموزش داده می شود.

مدیرعامل شرکت آجر نماچین، گفت: روش اجرایی نمای ساختمان‌های بلندمرتبه باید تغییر کند که در مبحثِ ۲۸۰۰ ساختمان ها از یک ارتفاع مشخص باید از نمای خشک استفاده کنند و تمام واحدهای مسکونی استان روزانه ۱۷ میلیون متر مکعب مصرف گاز دارند که در فصل سرما مصرف سه برابر می شود به همین دلیل باید از پرت انرژی جلوگیری کنیم. خود را ملزم می دانیم که در سراسر کشور این آموزش را تسری دهیم تا از نمای خشک در ساخت و سازه‌ها بهره ببریم.

چینی گفت: دانشجویان باید این مهارت را فرا بگیرند و اگر این روش را جدی بگیرند می‌توانند درآمدزایی خوبی برای خود داشته باشند. زمان ساخت مسکونی به جای یک تا دو سال باید به شش ماه کاهش یابد. در دیواره پیرامون با روش نمای خشک عرض ساختمان در داخل را تا ۱۵ سانتیمتر کاهش می دهیم و وزن سازه تا یک سوم کاهش می یابد و در کل به فضای سبز بهتر هم کمک می‌کند. 

عضو هیات مدیره خانه صنعت و معدن استان اصفهان، افزود: آجر تولیدی ما برای کف ساختمان هم استفاده می‌شود و محصول تولیدی برای مناطق مختلف آب و هوایی مناسب است. سهم صادرات آجر ایران در بازارهای جهانی اندک است و باید خود را به عنوان یک برند معتبر معرفی کنیم و بالغ ۷۰ رنگ آجر را با ماندگاری رنگ بالا می توانیم تولید کنیم.

وی اظهار کرد: باید خواب سرمایه را کوتاه تر کنیم و به سمت ساختمان های صنعتی برویم. ارتباط صنعت و دانشگاه باید بهتر شود، اما دستورالعمل‌های دانشگاهی سد راه این ارتباط شده اند. مواد اولیه قوی در ایران برای تولید آجر داریم و از نظر فناوری نسبت به جهان عقب نیستیم، اما مشکل اصلی مصرف بیش از حد انرژی در کشور است. ۵۸ میلیون متر مکعب مصرف روزانه گاز در استان است که سعی داریم این مصرف را استاندارد سازی کنیم.

چینی گفت: آجر خشک حدود ۳۰ درصد گران تر از روش سنتی است. انرژی مصرفی ما برای تولید آجر از فروردین تا کنون چهار برابر بیشتر شده است.

وی خاطرنشان کرد: از سراسر استان‌های کشور در مسابقات آجرچینی شرکت کننده داریم و  افراد به خوبی در کارگاه آموزشی توجیه می‌شوند. یکی از مشکلات در استان این است  که در استان اصفهان ۶۵ هزار نفر بیمه ساختمانی هستند که در ساختمان ها مشغول کار نیستند و فقط آموزش دیده‌اند. راهکار اجرایی این است که هر ساختمانی باید لیست کارگران خود را به سازمان تامین اجتماعی بدهد تا متناسب با ساعت کاری روزانه بیمه برای آنان رد شود.

 عضو هیات مدیره خانه صنعت و معدن استان اصفهان گفت: مسابقات به شکل تیمی دو نفره برگزار می‌شود و بیش از ۲۶ گروه نمی‌توانیم پذیرش داشته باشیم.

سومین دوره آزاد کشوری نماچینی آجر از ۶ تا ۱۰ آبان در محل دائمی نمایشگاه‌های بین المللی استان اصفهان برگزار می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha