• چهارشنبه / ۵ آبان ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400080503185
  • خبرنگار : 50037

بازی شوشَتَله روستای حبشی در دست پیگیری برای ثبت در فهرست آثار ناملموس کشور

بازی شوشَتَله روستای حبشی در دست پیگیری برای ثبت در فهرست آثار ناملموس کشور

ایسنا/همدان مدیر اداره میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اسدآباد گفت: بازی محلی شوشَتَله روستای گردشگری حبشی برای ثبت در فهرست آثار ناملموس کشور در دست پیگیری است.

کامران اکبری شایگان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بازی محلی شوشَتَله یا گردو بازی یکی از بازی‌های قدیمی روستای گردشگری حبشی به شمار می‌رود که چندی پیش با برگزاری این بازی توسط کانون پرورش فکری کودکان شهرستان در این روستا ،کارشناسان میراث فرهنگی استان برای پیگیری ثبت این بازی محلی در فهرست آثار ناملموس کشور از برگزاری گردو بازی روستای گردشگری بازدیدکردند.

وی در ادامه با بیان اینکه در سال‌های گذشته غذای آش خیار اسدآباد در آثار ناملموس کشور به ثبت رسیده است، افزود: در حال حاضر تعدادی از غذاهای محلی شهرستان را نیز برای ثبت در فهرست آثار ناملموس کشور در دست پیگیری داریم.

اکبری شایگان تصریح کرد: پخت نان سنتی و کلره محلی چشمه قنداب و آیین سنتی شکرگزاری برداشت محصول در کنار تالاب پیرسلمان به عنوان یکی از مراسم و آیین‌ها با قدمت ۴۰۰ ساله نیز از دیگر برنامه‌های میراث فرهنگی برای پیگیری در ثبت آثار ناملموس کشور بوده که متاسفانه شیوع کرونا و لغو شدن این مراسم و آیین‌ها در دو سال اخیر موجب به تاخیر افتادن پیگیری این برنامه‌ها شده است.
وی در  ادامه با اشاره موزه تاریخ و فرهنگ اسدآباد در بنای یادبود سید جمال الدین ،گفت: این موزه با بیش از ۵۵۰ اثر تاریخی و قدیمی از دوره پارت تا عصر معاصر به عنوان نخستین موزه مردم شناسی و استان همدان بوده که در سال ۸۷ در این شهرستان افتتاح و راه اندازی شد.

اکبری شایگان مساحت موزه تاریخ و فرهنگ شهرستان اسدآباد را ۳۰۰ متر مربع با ۲۲ ویترین و یک رواق تشکیل شده برای نمایش آثار عنوان کرد و افزود: در این موزه خمره‌های قدیمی از دوره اشکانیان و وسایلی که در خانه‌های قدیمی قاجاریه بوده نظیر چراغ‌های قدیمی ،قفل‌ها ،پشتی، قلیان ،کرسی، وسایل آشپزخانه، کشاورزی ،پوشاک و البته قدیمی مردم اسدآباد به نمایش گذاشته شده است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر از ۱۵۰ اثر فرهنگی و تاریخی موجود در شهرستان اسدآباد ۸۹ اثر در فهرست آثار ملی کشور ثبت است ،عنوان کرد :شهرستان اسدآباد دارای ۷۹ تپه تاریخی و باستانی بوده که از ۷۹ تپه تاریخی و باستانی شهرستان ۶۰  تپه در بخش مرکزی و ۱۹ تپه در بخش پیرسلمان قرار دارد.

انتهای پیام
 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha