• چهارشنبه / ۵ آبان ۱۴۰۰ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1400080503267
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

گلایه از عدم ایجاد فرصت‌های شغلی برای معلولان؛

من هم می‌توانم کار کنم

من هم می‌توانم کار کنم

ایسنا/خراسان جنوبی مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی نژاد با تاکید بر ضرورت عدم اصلاح و بازنگری قانون جامع حمایت از حقوق معلولین در خصوص بکارگیری و اشتغال، گفت: یکی از بزرگترین مشکلات جامعه روشندل عدم اشتغال بوده که متاسفانه بخش زیادی از این مشکل به عدم فرهنگ سازی مناسب در جامعه باز می‌گردد.

علی عرب نژاد در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ۵۳۰  نابینا و کم بینای شدید خراسان جنوبی هم اکنون تحت حمایت بهزیستی استان قرار دارند که از این تعداد  ۱۷۵ نفر از معلولان نابینا و کم بینای شدید نیازمند در سطح استان در مقاطع مختلف پیش دبستانی، ابتدایی و  دبیرستان مشغول به تحصیل هستند و مشمول دریافت کمک هزینه تحصیلی بهزیستی می‌شوند.

وی با بیان اینکه از جمعیت ۲۷ هزار و ۹۲۲ نفری افراد دارای معلولیت تحت حمایت بهزیستی استان، ۳۲۶۱ نفر دچار کم بینایی و نابینایی هستند و درصد شیوع نابینایی، کم بینایی در تمامی سنین بین توانخواهان تحت پوشش استان ۱۲ درصد است، افزود: دانشجویان معلول تحت حمایت بهزیستی استان نیز ۱۵۰ نفر هستند که در دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی در حال تحصیل هستند.

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی  با بیان اینکه کمک هزینه تحصیلی ماهیانه پرداختی به دانش آموزان معلول با در نظر گرفتن معیارهائی از قبیل شدت معلولیت، سطح تمکن مالی خانواده، تعداد اعضا معلول خانواده پرداخت می‌شود، تصریح کرد: حوزه توانبخشی در راستای اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان، همواره در صدد تدوین برنامه‌هایی است که با استعانت از آنها شرایط ورود افراد معلول به زندگی عادی و استفاده از امکانات موجود در جامعه را فراهم کند و بدین لحاظ اولویت بخشیدن به خدمات آموزشی، پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانش آموزان و دانشجویان معلول نیازمند را در دستور کار خود قرار داده است.

عرب نژاد با بیان اینکه هدف از پرداخت کمک هزینه تحصیلی به دانش آموزان و شهریه دانشگاه به دانشجویان، تشویق و تقویت انگیزه‌های تحصیلی در بهبود کیفیت زندگی و رشد افراد توانمند در جامعه است، تصریح کرد: به منظورحمایت و تشویق آن دسته از داوطلبان معلولی که در دانشگاه دولتی پذیرفته می‌شوند و نیز ایجاد انگیزه و تلاش بیشتر برای سایر داوطلبان برای ورود به دانشگاه‌های روزانه دولتی، کمک هزینه تشویقی پرداخت میشود.

وی با بیان اینکه دانشجویان معلول تحت حمایت بهزیستی استان در حال حاضر تقریبا ۱۵۰ نفر است که در دانشگاه‌های دولتی  و غیر دولتی در حال تحصیل هستند، بیان کرد: شهریه دانشجویی پرداختی به دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس تفاهم نامه منعقده کامل پرداخت می‌شود و در سایر دانشگاه‌ها بر اساس مبلغ تخصیصی تا سقف ۶۵ درصد پرداخت می‌شود.  

مدیرکل بهزیستی خراسان جنوبی بیان کرد: به منظور ایجاد انگیزه لازم، کمک هزینه شهریه دانشجویان معلول که یک بار مشروط شوند، به میزان یک دوم سقف کمک هزینه شهریه تعیین شده، در ترم بعد کاهش می‌یابد و چنانچه برای بار دوم مشروط شوند، پرداخت کمک هزینه شهریه برای معلولان و ازکارافتادگان یک ترم متوقف می‌شود.

عرب نژاد با بیان اینکه همه ساله درصدی از اعتبار تامین وسایل کمک توان بخشی، صرف خرید وسایل مورد  نیاز نابینایان و کم بینایان می‌شود، تصریح کرد: در شش ماهه اول سال ۹۶ مبلغ ۴۰۰ میلیون ریال برای خرید اقلام کمک توانبخشی ویژه نابینایان و کم بینایان به تهیه و توزیع این وسایل اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: یکی از بزرگترین مشکلات جامعه روشندل عدم اشتغال بوده که متاسفانه بخش زیادی از این مشکل به عدم فرهنگ سازی مناسب در جامعه باز می‌گردد به نحوی که بسیاری از افراد، از بکارگیری  نابینایان و کم بینایان به عنوان نیروی شاغل خودداری می‌کنند.

عرب نژاد با تاکید بر ضرورت عدم اصلاح و بازنگری قانون  جامع حمایت از حقوق معلولین در خصوص بکارگیری و اشتغال معلولین نابینا و کم بینا با توجه به تحصیلات عالی آنان، افزود: عدم مناسب سازی شهر برای معلولان در حوزه  ورزش و محیط شهری، پارکها، کتابخانه‌ها، بانک‌ها، تابلوهای ویژه در مسیرها و عدم نصب چراغ‌های گویا برای رعایت حقوق آن‌ها از مشکلات عمده نابینایان و کم بینایان است و باید گفت نابینایان و کم بینایان همچون سایر شهروندان باید از حقوق یکسانی بر خوردار باشند و نیازی به ترحم ندارند.

وی با بیان اینکه مشکل ازدواج یکی دیگر از مشکلات نابینایان بوده که باید سیاست‌گذاری‌های مناسب و فرهنگ‌سازی صحیح  در این زمینه صورت پذیرد؛ بویژه دختران در زمینه همسریابی نمی‌توانند موفق باشند، افزود: در راستای پیشگیری از معلولیت بینایی نیز معاونت  امور توسعه پیشگیری نیز برنامه غربالگری بینایی کودکان را در طول سال و در ماه‌های آبان تا اسفندماه به صورت ویژه دنبال می‌کند.

عرب نژاد ادامه داد: از ابتدای سال جاری ۱۱ هزار و ۸۶۵ نفر از کودکان سه تا شش سال در شش ماهه اول سال غربالگری شده‌اند که این تعداد تا ۱۵ مهرماه که برنامه به صورت ویژه آغاز شده است به تعداد ۱۳ هزار و ۷۱ رسیده؛ ۱۲۰۰ نفر در ۱۵ روز اول مهرماه غربال شده‌اند که البته این آمار بسیار پایین بوده و والدین باید برای سلامت چشمان فرزندانشان هر چه سریعتر به مراکز و پایگاه‌های غربالگری بینایی تحت نظارت بهزیستی مراجعه کنند، از این تعداد کودک غربال شده نزدیک ۵۰۰ نفر مشکوک به ضعف بینایی و تبلی چشم بوده‌اند که  به مرحله تشخیص و درمان ارجاع شده‌اند تا مراحل تجویز عینک و سایر روش‌های درمانی را طی کنند.

وی یادآور شد: بهترین زمان تشخیص و درمان کم بینایی کودکان بین سه تا شش سال است که هر ساله در آبان ماه برنامه غربالگری بینایی به صورت سرارسری و کشوری در استان‌ها آغاز می‌شود، به دلیل شرایط کرونایی امسال این برنامه از شهریورماه آغاز شده و تا پایان سال جاری نیز ادامه خواهد داشت و والدین می‌توانند با در دست داشتن شناسنامه کودک به مراکز غربالگری دائمی و پایگاه‌های غربالگری بینایی در بهزیستی شهرستان محل سکونت مراجعه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha