• سه‌شنبه / ۹ آذر ۱۴۰۰ / ۱۸:۰۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400090907312

مدیر پژوهش شرکت ملی گاز ایران:

شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند خواسته‌های شرکت گاز را تامین کنند

شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند خواسته‌های شرکت گاز را تامین کنند

ایسنا/خراسان رضوی مدیر پژوهش شرکت ملی گاز ایران گفت: در حال حاضر شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند خواسته‌ها و نیازهای حوزه گاز را مورد مطاله قرار داده و تامین کنند.

مظلوم فارسی‌باف ظهر امروز در مراسم بازید و عقد قراردادهای پژوهشی شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه گاز که در پارک علم و فناوری خراسان برگزار شد، اظهار کرد: در سال ۱۳۹۸ تصمیم بر این شد تا موضوعات مرتبط با فناورهای راهبردی و چالش‌های موجود در این حوزه را شناسایی کنیم. بر همین اساس بر سه بخش تولید که شامل حوزه پالایش، انتقال و گازهای استانی است متمرکز شدیم. 

وی ادامه داد: این امر منجر به شناسایی ۲۹ قلم راهبردی مورد تقاضا صنعت گاز شد که شامل ویژگی‌هایی همچون تعداد و تکرار، ارزبری، پیچیدگی تکنولوژی فناوری و چالش محدودیت‌های دسترسی می‌شدند و برنامه‌ریزی جامع برای تعیین تکلیف و تولید اقلام انجام شد.

فارسی‌باف تصریح کرد: قراردادی که امروز میان شرکت گاز استان خراسان رضوی و پارک علم و فناوری خراسان امضا شد حاصل این بررسی‌ها است.

مدیر پژوهش شرکت ملی گاز ایران با اشاره به پیشرفت چشمگیر شرکت‌های دانش‌بنیان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر این شرکت‌ها می‌توانند خواسته‌ها و نیازهای حوزه گاز را مورد مطاله قرار داده و تامین کنند و به استاندارهایی رسیدند که شرکت گاز استان خراسان رضوی به این نتیجه رسید که از این شرکت‌ها حمایت کند. 

وی با تأکید بر اینکه کالاهای تولید شده توسط شرکت‌های دانش‌بنیان از اقلام راهبردی حوزه گاز هستند که جایگزین نمونه‌های آمریکایی خواهند شد، بیان کرد: تولید و توزیع این اقلام باید مورد توجه قرار گرفته و تجاری‌سازی آنان را دنبال کنیم تا در تولید این محصولات به خودکفایی برسیم.

فارسی‌باف افزود: قرارداد تولید ۲۸ قلم کالای راهبردی دیگر نیز توسط مجموعه پارس جنوبی و شرکت انتقال گاز با شرکت‌های دانش‌بنیان منعقد شده است. در مجموع حمایت‌های پژوهشی و فناوری از شرکت‌های بنیان شامل کل ستاد شرکت ملی گاز بوده است. 

وی با بیان اینکه شرکت ملی گاز ایران حامی شرکت‌های دانش بنیان است، عنوان کرد: شرکت ملی گاز ایران  از شرکت‌هایی که در خودکفایی اقلام و کالا پیشرو هستند حمایت کرده و همکاری با شرکت‌هایی که با تولید قطعات راهبردی با تکنولوژی بالا و قطعاتی که وابستگی ما را کشورهای خارجی را کاهش می‌دهد در مرکز توجه دارد.

مدیر پژوهش شرکت ملی گاز ایران گفت: تولید اقلام راهبردی را آغاز کرده و تا سال ۱۴۰۲ در فرآیندی سه ساله فاز اول خودکفایی در تولید اقلام راهبری که شامل تولید تجهیزات و فناوری‌های با دانش بالاست تکمیل خواهد شد. در این فرآیند توسعه دانش، فناوری و بومی‌سازی را انجام می‌دهیم و به دنبال کپی‌سازی نیستیم. 

وی با اشاره به برآورد هزینه ۲۵۰ میلیون یورویی خرید این اقلام از خارج از کشور، تصریح کرد:  با داخلی‌سازی این اقلام ارزبری به حداقل می‌رسد و به دانشی ۱۰۰ درصد داخلی در  این بخش خواهیم رسید. در تلاش هستیم تولید داخل اقلام راهبردی حوزه گاز را به حداکثر برسانیم، چراکه با بومی‌سازی این اقلام باعث ارزبری برای شرکت ملی گاز نخواهد شد.

فارسی‌باف خاطرنشان کرد: هزینه تمام شده ساخت این اقلام در کشور کمتر از خرید آن از خارج از کشور است که این امر سبب صرفه‌جویی ارزی در کنار توسعه دانش، مهارت علمی، کارآفرینی و ایجاد اشتغال برای مجموعه دانش‌بنیان کشور خواهد داشت. 

وی با اشاره به اینکه تولید اقلام حوزه گاز تنها محدود به پارک علم و فناوری خراسان نیست، بیان کرد: این شرکت با تمام پارک‌های علم و فناوری کشور قراردادهایی در جهت داخلی‌سازی اقلام منعقد کرده‌است. شرکت ملی گاز پیشرو بومی‌سازی اقلام مورد استفاده بوده و توانسته در حوزه توزیع ۱۰۰ درصد به خودکفایی برسد. همچنین در حوزه انتقال در تولید توربوکمپرسور انتقال گاز طبیعی که مهم‌ترین قطعه این حوزه است به خودکفایی رسیده‌ایم. در حوزه پالایشگاهی ظرف حداکثر دو سال آینده  به خودکفایی ۱۰۰ درصدی خواهیم رسید.

مدیر پژوهش شرکت ملی گاز ایران  اضافه کرد: پارک علم و فناوری خراسان جزو پارک‌های پیشرو در حوزه نفت و گاز است. 

حسن افتخاری، مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی نیز در این مراسم، گفت: نمونه آزمایشگاهی دستگاه بوسنج گاز طبیعی پیش از این ساخته شده بود و با امضای این قرارداد ۱۰ نمونه صنعتی این دستگاه ظرف یکسال به همراه بستر تست کالیبراسیون دستگاه‌های بوسنج و طراحی و ساخت آزمایشگاه مربوطه ساخته خواهد شد.

وی افزود: تولید این دستگاه در حال حاضر در انحصار کشور آمریکا است و با ساخت آن در داخل، وابستگی به خارج قطع می‌شود و علاوه بر استفاده داخلی امکان صادرات آن هم وجود خواهد داشت. قیمت این دستگاه نیز ۶۰ درصد کمتر از قیمت نمونه خارجی آن است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha