• شنبه / ۲۰ آذر ۱۴۰۰ / ۱۳:۱۲
  • دسته‌بندی: ادبیات و کتاب
  • کد خبر: 1400092015355
  • خبرنگار : 71573

در تشییع پیکر اکبر نحوی مطرح شد

نحو اکبر و اکبر نحوی تکرارناپذیرند

نحو اکبر و اکبر نحوی تکرارناپذیرند

پیکر دکتر اکبر نحوی، پژوهشگر و استاد دانشگاه شیراز صبح امروز (۲۰ آذرماه) در شیراز تشییع و برای خاکسپاری به زادگاهش قم منتقل شد.

به گزارش ایسنا، در این مراسم که به همت بخش زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه شیراز برگزار شد، پیام وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، فرهنگستان زبان ادب و فارسی و دیگر دانشگاه‌ها و موسسات عالی کشور و همچنین استاندار فارس خوانده شد.

 یوسف نیری در سخنانی در این مراسم از شخصیت علمی و عاشق دکتر نحوی تجلیل کرد و گفت: دکتر نحوی استادی آگاه، دانا، عاشق و انسانی تأثیرگذار در فرهنگ ایران بود.

او افزود: غیرت او در دفاع از فرهنگ ایرانی، فردوسی و سعدی در آثار ارجمندش هویدا است. ما بدون هیچ تردید انسانی بزرگ، پژوهشگری ارجمند و یار و همراهی بی‌تکرار را در بخش زبان و ادبیات فارسی از دست داده‌ایم. 

نحو اکبر و اکبر نحوی تکرارناپذیرند

در حاشیه این مراسم کوروش کمالی سروستانی، مدیر دانشنامه فارس درباره ویژگی‌های شخصیت اکبر نحوی گفت: استاد اکبر نحوی بزرگ‌مرد و دلنشین عالمی بود از قبیله تأمل بر پدیده‌ها، صبور، مهربان، آزاده و زلال، به اجماع دوستدارانش مرد مدارا، عقل و دقت بود. در سکوت او، معنا شکل می‌گرفت. از دریچه قاب عینکش خیره که می‌نگریست، کشفی دوباره بر ناشناخته‌های تاریخ علم ادب می‌زد. 

او سپس با اشاره به سال‌ها آشنایی اهالی فرهنگ با نحوی، گفت: پیوسته او را آزاده، رها و وارسته یافته‌ایم با تواضعی که پهلو به معنا می‌زد، خشک‌مغزی را تاب نمی‌آورد، روایتگر تاریخ و ادب بود و در هر روایتش حقیقتی تازه زاده می‌شد. وجه اندیشگانی نحوی بر همه وجودش غالب است. عمق تحمل و مدارا و احترام را از او آموختیم. فهیم‌مردی که گزافه‌سخنی نمی‌گفت و رفتاری تاریخ‌نگر داشت، مردی که با گزاره‌های علمی و روایات مستند ادبی و تاریخی شناخته شده است.

مدیر مرکز سعدی‌شناسی در پایان گفت: نحو اکبر و اکبر نحوی تکرارناپذیرند. استاد برای هر پرسش علمی در حوزه تحقیق و پژوهشش، پاسخی قانع‌کننده داشت. کتاب‌ها و مقالات ارزشمندش را که در کنار هم می‌چینی قابی از دانسته‌هایی را می‌یابی که دستی در حماسه و اسطوره و رویی در تاریخ و ادب دارد. 

نحو اکبر و اکبر نحوی تکرارناپذیرند

به روایات آثارش، نحوی از «شیرازنامه» تا «همایون‌نامه» از «آیین دبیری» تا «مجموعه رساله‌های فارسی و عربی از دانشوران ایرانی» و از «دیهیم هفتاد» تا «رودکی»، «مکتبی شیرازی»، «بوستان سعدی» و چاپ بیش از ۷۰ مقاله علمی و پژوهشی در نشریات معتبر ملی و دایره‌المعارف‌ها و دانشنامه‌های تخصصی، آثار مانایی را از خود یادگار گذاشته است.

نحو اکبر و اکبر نحوی تکرارناپذیرند

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۳ ۱۸:۰۳

به راستی که اکبر بود و بزرگ. هرگز هرگز فراموش نخواهد شد خدایا!آبه پاس مهربانی بی بدیلش با او مهریان باش🙏

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۳ ۲۱:۵۰

دست راستش زیر سر اساتید بخش ادبیات عرب خصوصا دکتر عربی

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۴ ۰۹:۵۵

یادت همیشه در قلب هاست ستاره ای درخشان در آسمان پر از ستاره های درخشان بخش ادبیات فارسی دانشگاه شیراز خداوند استادان بزرگ دیگر را در ادامه راه پرافتخارت برای فرزندان ما نگاه دار و پشتیبان باشد

avatar
۱۴۰۰-۰۹-۲۴ ۲۲:۰۳

دریغ که حرصِ اجل نمی داند/ نه جایگاه دانشمند، نه احترامِ استادی!

avatar
۱۴۰۰-۱۱-۲۳ ۱۸:۱۱

روحشون در آرامش استادی بی تکرار بودند در تمام سال‌هایی که دانشجو بودم. فقدان ایشان یک خلأ بزرگ برای دانشکده ادبيات فارسی شیراز هست