• شنبه / ۱ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۴:۰۷
  • دسته‌بندی: سمنان
  • کد خبر: 1401050100502
  • خبرنگار : 30077

جهاددانشگاهی زیست بوم نوآوریِ نخبگان ایران/

"اشتغال آفرین و دانش بنیان" دو رکن اصلی طرح های فناورانه جهاددانشگاهی سمنان

"اشتغال آفرین و دانش بنیان" دو رکن اصلی طرح های فناورانه جهاددانشگاهی سمنان

ایسنا/سمنان رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان در تشریح برنامه ها و طرح های فناورانه این نهاد در سالجاری گفت: زیست بوم نوآوری جهاددانشگاهی استان سمنان متشکل از محققان، نخبگان، پژوهشگران، طراحان ایده و گروه های پژوهشی تخصصی در ۴ حوزه شکل گرفته است.

علی منصفی راد در آستانه ۱۶ مرداد، چهل و دومین سالروز تأسیس جهاددانشگاهی به فرمان امام خمینی(ره) با بیان اینکه ماموریت طرح های دانش بنیان و فناورانه با تدبیر و دور اندیشی مقام معظم رهبری و اعتقاد راسخ معظم له به جهاد دانشگاهی از سال ۹۷ به این نهاد انقلابی ابلاغ گردیده است، گفت: طرح های فناورانه جهاددانشگاهی استان سمنان در ۴ حوزه تولید و خدمات دانش بنیان بر پایه دو رکن اصلی و مهم شعار امسال یعنی اشتغال آفرین و دانش بنیان تدوین شده و اجرایی می شود.

وی اضافه کرد: ما در جهاددانشگاهی استان سمنان مصمم هستیم تا طرح ها و برنامه‌های خود را با دو ویژگی اشتغال‌آفرین و دانش‌بنیان در سطح کشور، استان و منطقه‌ طرح ریزی و اجرا کنیم، جهاددانشگاهی همواره یک سازمان پیشرو در تحقق شعار سال بوده است و جهاددانشگاهی استان از تمام ظرفیت و پتانسیل خود در این راستا بهره خواهد گرفت.

رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان افزود: برنامه ها و مأموریت های ویژه و مناسبی در حوزه تولید و خدمات دانش بنیان با هدف توسعه و پیشرفت استان در این حوزه ها تدوین و اجرایی شده است، طرح های فناورانه جهاددانشگاهی استان در ۴ حوزه پزشکی و زیست فناوری، معادن و شیمی، دام سبک و همچنین مراکز نوآوری و شکوفایی تهیه و در حال اجرا است.

منصفی راد ادامه داد: در حوزه پزشکی و زیست فناوری، مرکز درمان ناباروری، درمانگاه دیابت (مرکز جامع ترمیم زخم) و خدمات حوزه مهندسی بافت(در ذیل مرکز جامع زخم) در حال اجرایی شدن است، در حوزه معادن وشیمی نیز سه طرح تولید مالچ طبیعی، تولید کود ارگانیک و تولید قطعات حفاری معادن غیر نفتی را به عنوان کار ویژه در حوزه ظرفیت ها و پتانسیل های معدنی استان در حال انجام است.

وی افزود: هدف گذاری ما در حوزه پزشکی و زیست فناوری، انتقال دانش فنی در زمینه درمان نوین ناباروری با همکاری پژوهشگاه ابن سینا و رویان در زمینه درمان ناباروری از طریق سلول های بنیادی، تعیین جنسیت و تشخیص بیماری های ژنتیکی پیش از لانه گزینی جنین، تولید محصولات غضروف، پوست و استخوان با کاربردهای ارتوپدی، زخم پوش ها و دندانپزشکی، تولید محصولات مهندسی بافت جهت ترمیم انواع زخم های مزمن و ... و در طرح های مربوط به حوزه معدن و شیمی نیز مقابله با تحریم ها و حمایت از تولید داخل، جلوگیری از خروج ارز از کشور و تولید به صرفه و تامین نیازهای داخل کشور در حوزه تامین قطعات مغزگیری دستگاه های حفاری معادن غیر نفتی است.

رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان تأکید کرد: در حوزه دام سبک نیز با عنایت به مصوبه سفر رئیس جمهور به استان سمنان با عنوان طرح ملی قطب دامپروری شهرستان مهدیشهر، ایجاد مرکز به نژاد دامی (زیست فناوری دام سبک) و ایجاد ایستگاه اصلاح نژاد قوچ سنگسری به عنوان دو طرح فناورانه در استان سمنان در حال اجرا است.

منصفی راد ادامه داد: حفظ ذخایر ژنتیکی گوسفندان سنگسری با بکارگیری روش هسته بسته، طرح فناورانه کلان ملی "اصلاح نژاد دام سبک" و دستیابی به  قوچ و میش­های خالص اصلاح شده نیز از جمله هدف گذاری و ویژگی بارز طرح فناورانه در حوزه دام سبک است.

رئیس جهاددانشگاهی استان سمنان مراکز نوآوری و شکوفایی را یکی دیگر از حوزه های زیست بوم نوآوری این نهاد ذکر کرد و از فعالیت ۴ مرکز نوآوری و شکوفایی در این نهاد خبر داد و گفت: مرکز نوآوری و شکوفایی نرم افزارهای مبتنی بر تلفن همراه و تبلت، مرکز نوآوری و شکوفایی طراحی اپلیکیشن های موبایل، مرکز نوآوری و شکوفایی مواد و تجهیزات پزشکی و مرکز نوآوری و شکوفایی دامپروری و صنایع تبدیلی در جهاددانشگاهی استان در حال فعالیت هستند و تعداد ۱۰ تیم فناور در این مراکز مشغول به طراحی و اجرای ایده های فناورانه و دانش بنیان هستند.

منصفی راد با بیان اینکه طرح های فناورانه جهاددانشگاهی در راستای مأموریتهای کلان جهاد دانشگاهی به تصویب رسیده است، افزود: طرح های فناورانه جهاددانشگاهی استان سمنان زمینه ایجاد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم را فراهم می کند، با اجرایی شدن کامل این طرح ها، بالغ بر ۶۰ تا ۷۰ نفر اشتغال فراهم خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha