• چهارشنبه / ۱۹ مرداد ۱۴۰۱ / ۱۳:۱۴
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 1401051913861
  • خبرنگار : 50286

رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان خبر داد:

خسارت به ۸۰ درصد محصول نخلداران جنوب کرمان

خسارت به ۸۰ درصد محصول نخلداران جنوب کرمان

ایسنا/کرمان رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان گفت: علاوه بر خسارت مستقیم طوفان، ۸۰ در صد محصول خرما منطقه دچار ترشیدگی شده است.

دکتر احمد احمدپور در حاشیه بازدید قائم مقام صندوق بیمه کشاورزی کشور از خسارات به باغات و مزارع جنوب کرمان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به عارضه خشکیدگی که همه ساله گریبانگیر کشاورزان و نخلداران است گفت: خسارات سال‌ جاری خیلی مهم است و مورد تایید قرار گرفته و طوفان به صورت مستقیم به منطقه خسارت وارد کرده است که مشهود هستند و خسارت غیر مستقیم نیز بحث خشکیدگی است که سنوات گذشته چنین خسارت بزرگی را در باغات خرما نداشتیم و بالای ۸۰ درصد محصول دچار ترشیدگی شده‌اند اگر چه به ظاهر سالم به نظر می رسند.

وی با بیان اینکه باغات آسیب دیده حدود ۱۶ هزار ۷۰۰ هکتار  بیمه هستند، افزود: باغات خرما ۲۹ هزار هکتار هستند و باغات فاقد بیمه مشمول دریافت خسارت نمی شوند و بیش از ۱۴ هزار هکتار از باغات فاقد بیمه آسیب جدی دیده اند و لازم است بیمه پیگیر باشد و ستاد حوادث غیرمترقبه برای جبران خسارات به کمک کشاورزان بیاید. 

رییس سازمان جهادکشاورزی جنوب کرمان با اشاره به میزان حق بیمه باغداران گفت:برای هر هکتار خرما مبلغ ۱۰ هزارتومان بیمه پرداخت شده که حداکثر پوشش خسارت همین مبلغ بوده و ناچیز می باشد و باعث عدم رغبت باغداران به بیمه شده است. 

احمدپور شاخص عملکرد را در پوشش بیمه ای کمک دهنده برای جبران خسارات و ترغیب باغداران به بیمه عنوان کرد و گفت: در نظر گرفتن شاخص عملکرد طبق نظر کارشناسی در حمایت از خسارت دیدگان می تواند نسبت به نوع نگاه به بیمه موثر واقع شود. 

احمدپور از آمادگی سازمان جهادکشاورزی مبنی بر اعلام میزان عملکرد باغات مرکبات و نخلیات خبر داد و اطلاع رسانی کاهش  ضریب خطر در بیمه را نیز مورد تاکید قرار داد و اظهار کرد: در این صورت اگر  باغداران اصلی دچار آسیب و خسارت شوند بخش عمده ای از آن جبران خواهد شد که باز هم افزایش سقف بیمه شدگان را به همراه دارد. 

وی اصلاح روش و بیمه عملکرد را راه نجات بخش کشاورزی در مواقع بحران و عارضه های  موجود  دانست و گفت: هر جا مدیریت صحیح بوده خسارت کمتر  دیده می شود. اگر  باغدار به سمت اصلاح روش ها برود و بیمه عملکرد را پوشش بدهد خسارت کمتر متوجه باغدار خواهد شد و جهاد کشاورزی نیز با صندوق بیمه نهایت همکاری را در این راستا خواهد داشت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha