• چهارشنبه / ۲ شهریور ۱۴۰۱ / ۱۵:۰۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401060201471
  • منبع : نمایندگی همدان

 سخنگوی صنعت آب در استان همدان:

۶۰۰ لیتر در ثانیه آب به همدان خواهد رسید/آب موجود در سداکباتان مرده و قابل استفاده نیست

۶۰۰ لیتر در ثانیه آب به همدان خواهد رسید/آب موجود در سداکباتان مرده و قابل استفاده نیست

ایسنا/همدان  سخنگوی صنعت آب در استان همدان با بیان اینکه آبرسانی به شهر همدان در چند جبهه کار می‌‎شود، گفت: با اجرای فاز اول خط اضطراری آبرسانی به همدان حدود ۶۰۰ لیتر در ثانیه آب وارد شبکه شهر همدان خواهد شد.

 حمید عزیزی متواضع در گفت‌وگو با ایسنا، اظهارکرد: با توجه به مشکلات شهر همدان در دو ماه گذشته فاز اول پروژه انتقال آب از سد به عنوان خط بای پس همدان تعریف شده که طول آن ۱۶ کیلومتربوده و تا دو یا سه هفته آینده وارد مدار بهره‌برداری می‌شود.

وی با بیان اینکه ۱۲ کیلومتر از خط اضطراری آبرسانی  حفاری شده است، تصریح کرد: تاکنون پنج ونیم کیلومتر از ۱۶ کیلومتر فاز اول آبرسانی لوله‌گذاری شده و ۸ کیلومتر لوله‌ مورد نیاز این طرح نیز وارد کارگاه شده است. 
عزیزی ادامه داد: آب این خط بعد از انتقال به ایستگاه پمپاژ سد آبشینه وارد تصفیه‌خانه بهشتی خواهد شد و بعد از تصفیه وارد مخازن آبهای سطحی شهر همدان می‌شود.

سخنگوی صنعت آب در استان همدان با تأکید براینکه طرح انتقال آب سرعت خوبی گرفته است، یادآور شد: با توجه به پیگیری‌های وزیر محترم نیرو به زودی وارد مدار می شود.

وی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم با توجه به وضعیت اضطراری همدان  پروژه انتقال آب به همدان که از مصوبات سفر مقام معظم رهبری در سال ۸۳ به همدان بوده است را اجرایی کرد، افزود: در سفر وزیر نیرو به همدان ۱۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه تخصیص پیدا کرده و این طرح شروع به کار کرد و در ادامه نیز در سفر جدید ایشان ۲۰۰ میلیارد تومان دیگر به طرح تزریق شد . 

عزیزی با تأکید براینکه با کاهش ۴۴ درصدی بارندگی در همدان ذخیره سد اکباتان افت شدید پیدا کرده است، بیان کرد: در ۴۵ سال اخیر این میزان کاهش بارش در استان بی سابقه بوده است و ما منابع سطحی را از دست دادیم و بخشی از شهر همدان در ضلع شرقی که مستقیماً از منابع سطحی تغذیه می‌شد دچار مشکل شد.

سخنگوی صنعت آب در استان همدان با بیان اینکه ۹۰۰ لیتر در ثانیه از منابع آب سطحی شهر همدان از مدار بهره برداری خارج شده است، اظهارکرد: در حال حاضر تصفیه خانه شهید بهشتی از مدار بهره‌برداری خارج شده و فقط تصفیه خانه اکباتان فعال است 

وی با اشاره به اینکه در حدود۵۰ درصد از آب تولیدی همدان را از دست دادیم، ادامه داد: همه آب موجود در سد اکباتان کامل قابل تصفیه و استفاده نیست بنابراین آب شهر همدان را باید از منابعی که قبلا پیگیری ‎کردیم تأمین کنیم.

عزیزی با بیان اینکه در گذشته نیز رودخانه عباس آباد در فصول غیرزراعی استفاده می‌شد تا آب پشت سد حفظ شود، گفت: در ماه‌های گذشته استراتژی این بوده که در حد امکان از منابع پشت سد اکباتان کمتر مصرف شود و منابع را برای فصولی که دسترسی به منابع دیگر نداریم نگهداری کنیم.

سخنگوی صنعت آب در استان همدان با اشاره به کاهش فشار شبانه در همدان برای مدیریت فشار، اظهار کرد: با توجه به اینکه می‌دانستیم منابع ما کم است به صورت اضطراری شروع به حفر چاه در سایت آق‌حصار کردیم به طوریکه در دی ماه سه حلقه چاه و چند روز گذشته هم بیش از سه حلقه دیگر حفر شد.

وی خاطرنشان کرد: ۲۵۰ لیتر درثانیه در منطقه شمالی و جنوبی آق‌حصار با ۸ کیلومتر خط اتصال توانستیم به شبکه وصل کنیم و دو حلقه چاه دیگر در حال حفاری است که وارد وارد مدار بهره‌برداری خواهد شد. برنامه داریم چهار حلقه دیگر نیز حفاری کنیم.

عزیزی با بیان اینکه در سنوات گذشته شش حلقه چاه در منطقه خالق‌وردی حفر شده است، تصریح کرد: در حال حاضر ۲۵۰ لیتر در ثانیه به شهر همدان منتقل و استفاده می‌شود.
وی با اشاره به اینکه در شبکه شهر همدان ۱۳ باب مخزن با ظرفیت ۸۷ هزار مترمکعب با ۱۲۰۰ کیلومتر شبکه آبرسانی با زون های فشاری متفاوت داریم، افزود: ۵۴ شیر فشارشکن در شهر داریم که سعی می‌کنیم با استفاده از آنها فشار شبکه را کنترل و در حد استاندارد حفط کنیم 

سخنگوی صنعت آب در استان همدان با بیان اینکه مصرف مشترکین خیلی مهم است، یادآور شد:  متأسفانه برخی شهروندان مخازن بزرگی برای ذخیره آب تهیه کردند و دائم درحال ذخیره هستند و برخی نیز با باز گذاشتن شیر آب در ساعات افت فشار باعث هدر رفت آب می‌شوند که همین مسائل باعث می‌شود آب مخازن زودتر از موعد پیش بینی شده تخلیه شود.

عزیزی متواضع درباره وضعیت موجود در آب، بیان کرد: آبی که وارد مدار می‌شود کاملا تصفیه شده و این تغییر رنگ در شبکه به این دلیل است که در تصفیه‌خانه‌ها از پودر پک استفاده می‌شود که به عنوان منعقد کننده در فرآیند تصفیه مورد استفاده قرار می‌گیرد و بخشی از آن در لوله نشست کرده و در خصورت اختلالات هیدرولیکی باعث تغییر رنگ می‌شود.

وی درباره رنگ سیاه در آب‌ خروجی از برخی لوله‌ها نیز خاطرنشان کرد: در مدتی که آب به مدت طولانی قطع شود، لوله کاملا خشک شده و رسوبات موجود در دیواره لوله های فلزی ترکیبی که ترکیبی از اکسید آهن در آنها ست را پس از آبدار شدن  منجر به سیاه شدن رنگ آب می‌شود.

این مقام مسئول درباره آبرسانی سیار توسط تانکرها، عنوان کرد: این آب‌ها از منابع مطمئن شرکت آب و فاضلاب تأمین شده و از طریق تانکرهایی که توسط شرکت های آب و فاضلاب سراسر کشور به همدان اعزام شده اند در نقاط مختلفی که مشکل آب دارند توزیع می‌شود.

عزیزی با تأکید براینکه پروسه آبرسانی با حسیاست بسیار خاصی انجام می‌شود، گفت: تانکرهای آبرسانی تا زمانیکه از طرف نماینده مرکز  بهداشت تأیید نشود اجازه خروج و آبرسانی را ندارد و در این را شهرداری، سپاه، راه و شهرسازی و شرکت گاز نیز با ارسال تانکرهای خود یاری رسان ما بوده اند .

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۲ ۱۶:۲۴

jedditarin moshkel iran ecologie o aab ast!aaya ba sadd zadanha ziaad dar in 30 saal akhir koll "hydrologie" keshvar ra az taadol khaarej kardand? Mohandes Sahabi ketabi dar in mored keh baes shoor shodan khaak keshvar dar zaman Rafsanjani shod, daarad! be motakhasses o hamkari mellat niaaz ast.

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۲ ۱۸:۲۱

اگه جمعیت کشور پنج برابر بشه تمام این مشکلات کمبود آب حل میشه!

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۲ ۲۰:۴۸

باسلام من شهروندهمدانی ساکن اعتمادیه هستم تاحالا یک تانکرهم به اعتمادیه نیامده

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۲ ۲۰:۴۸

باسلام من شهروندهمدانی ساکن اعتمادیه هستم تاحالا یک تانکرهم به اعتمادیه نیامده

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۲ ۲۱:۱۹

ظلم بزرگی به مردم بیجار کردستان شد تا شهری دیگر جان بگیرد ، مسأله دوم اینکه با توجه به ارسنیک بالای این سد ، بهتر است این آب به کشاورزی همان منطقه بیجار اختصاص یابد تا آنکه در آینده سونامی سرطان در همدان ایجاد شود

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۲ ۲۱:۵۳

خواهشمندم اداره بهداشت همدان درباره آرسنیک موجود در آب انتقالی از سد تالوار ، رسما اظهار نظر کند. تصفیه خانه بهشتی و پولساتور و فیلتراسیون آن قادر به کاهش آرسنیک به حد مجاز نیست.

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۳ ۰۹:۳۴

سلام مریانج قسمت بالا وقدیمی شهر5روزقطره ای آب ندارن آب معدنی چکارکنم سرویس بهداشتی غذاحمام آخه همه چاه ندارن یه پیرزن تنهاچطورتامین کنه آب مصرفی ازکجابیاره عادلانه قطع و وصل داشته باشین خواهشا

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۳ ۱۲:۳۱

سلام متاسفانه مسیولیتن شهر‌همدان ول معطله

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۴ ۰۰:۱۴

خدا ازتون نگذره که تا الان فکری نکردین

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۴ ۰۷:۵۹

به نظر شما ، نباید این کارها رو قبلا انجام می‌دادید ، توی خونه وقتی کیسه برنج نصف میشه به فکر تهیه کیسه برنج جدید هستید ، اما تو مسایل به این بزرگی حتی مدیریتی در حد یه کیسه برنج ندارید 🤦🏻‍♀️🤔

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۴ ۱۰:۴۴

تا این نیروگاه برق رواز کار نندازن همین آش و همین کاسه هست این نیروگاه برق باعث میشه که برف و باران نباره و هرچی آب های زیر زمینی هم که هست خشک کنه اگه واقعا ب فکر مردم هستین نیروگاه رو جمع کنید برق رو تولید میکنید ب خارج میفرستین همدان رو بی آب کردین الان کشورهایی که بهشون برق دادین آب میدن ب همدان عمرا

avatar
۱۴۰۱-۰۶-۰۹ ۰۵:۳۵

بنظر وزیر چاه تاکی آب داره تمام نمیشه به عوض اینکه منابع روحفظ کنید دارید نابود میکنید خدا رحممان کند