• چهارشنبه / ۱۶ آذر ۱۴۰۱ / ۱۸:۱۴
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1401091611170
  • منبع : نمایندگی همدان

یک دانشیار روابط بین‌الملل: درگیری ایران با آمریکا یک درگیری هویتی است

یک دانشیار روابط بین‌الملل: درگیری ایران با آمریکا یک درگیری هویتی است

ایسنا/همدان دانشیار روابط بین المللی دانشگاه آزاد اسلامی همدان با بیان اینکه ۱۶ آذر نقطه درخشان جنبش عدالتخواه دانشجویی است، گفت: درگیری ایران به عنوان یک طلایه دار حکومت دینی با آمریکا یک درگیری هویتی است.

علیرضا رضایی در مراسم گرامیداشت ۱۶ آذر روز دانشجو که به همت تشکل ها و کانون های دانشجویی در سالن اجتماعات شهید عباسپور دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد اسلامی همدان برگزار شد، با اشاره به ۱۶ آذر سال ۱۳۳۲ و شهادت سه نفر از دانشجویان در اعتراض به حضور نیکسون معاون رئیس جمهور آمریکا در ایران اظهار کرد: روز دانشجو نشان دهنده روح ظلم ستیزی دانشجویان است.

دانشیار روابط بین المللی دانشگاه آزاد اسلامی همدان با بیان اینکه بعد از جنگ جهانی دوم آمریکا به دنبال شکل‌گیری یک نظام هژمونیک در دنیا بود، مطرح کرد: آمریکا با پایه ریزی ساختارهای اقتصادی(گات)، مالی(بانک جهانی) پولی(صندوق بین المللی پول)، نظامی(ناتو)، سیاسی و امنیتی(سازمان ملل متحد)، سیستم قدرت هژمونیک خود در دنیا را پی ریزی کرد.

وی افزود: پس از پایان جنگ سرد با طرح ایده پایان تاریخ، این نکته را اذعان کرد که لیبرال دموکراسی با شکست فاشیسم و نازیسم در جنگ جهانی دوم و کمونیسم در دوره جنگ سرد، الگوی نهایی تدبیر امور سیاسی در دنیاست.

رضایی تصریح کرد: در این بین جمهوری اسلامی ایران با ارائه الگوی حکومت دینی، حذف دین از عرصه سیاست را از رنسانس به بعد در غرب مورد انتقاد قرار داد، به همین علت درگیری ایران به عنوان یک طلایه دار حکومت دینی با آمریکا یک درگیری هویتی است.

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی همدان ادامه داد: درگیری هویتی هم قابل حل و فصل نیست و فقط زمانی که یک طرف هویت طرف مقابل را بپذیرد و یا کاملاً مغلوب طرف دیگر شود پایان خواهد یافت.

وی تصریح کرد: به همین علن است که وزیر امور خارجه آمریکا پس از نقض برجام از ایران می خواهد که برنامه موشکی خود را و حمایتش از حماس، حزب الله، حوثی ها، حشدالشعبی و ... را پایان داده و خروج از سوریه را پیگیری کند.

رضایی گفت: امروز محور اصلی در دنیا بر قدرت اقتصادی استوار است و اگر ما می‌خواهیم در این درگیری پیروز شویم باید بنیه اقتصادی خود را قوی کنیم چراکه اقتصاد قوی در بسط اندیشه ها و الگوها بسیار مهم است.

وی اضافه کرد: امروزه سهم ایالات متحده از کیک اقتصاد جهانی از 50 درصد در سال 1945 به حدود 25 درصد در سال 2022 رسیده است پ بخش مهمی از این موضوع به ظهور دیگر قدرت‌ها(عمدتا کشورهای عضو بریکس) بازمی گردد.

رضایی خاطرنشان کرد: وفق بیانیه گام دوم انقلاب، بسیاری از مشکلات اقتصادی حاکم در کشور ساختاری است و چند سال است که مقام معظم رهبری حل مساله کشور را اتکا به اقتصاد درون زا و اقتصاد مقاومتی می‌دانند، از این‌رو توجه به این مهم بسیار حائز اهمیت است.

در ادامه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همدان ضمن گرامیداشت روز دانشجو گفت: دانشجویان قشر فاخر و با ارزشی هستند و مظهر شهامت و سرعت عمل ملت ایران، دانشجویان بوده و دانشگاه نوعی مسجد است و دانشجو بودن یک ارزش است.

دکتر ابوالفضل یدالهی‌اصلان افزود: دانشجوی ایرانی نماد هوشیاری، هوشمندی و بصیرت و ایمان به زندگی بهتر است. اگر می خواهیم موفق شویم حتما باید به نیروهای جوان اعتماد کنیم. اگر دانشجو قدرت تحلیل و نقش فعال داشته باشد، می تواند در پیشبرد اهداف اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشور موثر واقع شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha