• سه‌شنبه / ۶ تیر ۱۴۰۲ / ۰۷:۲۳
  • دسته‌بندی: خراسان شمالی
  • کد خبر: 1402040603159
  • خبرنگار : 50046

چرا زنبورداران خراسان شمالی طعم شیرین صادرات عسل را نمی چشند؟

چرا زنبورداران خراسان شمالی طعم شیرین صادرات عسل را نمی چشند؟

ایسنا/خراسان شمالی مشاور خوشه کسب و کار توسعه زنبورداری در خراسان شمالی گفت: زنبورداران هنگام تولید عسل باید به چندین نکته توجه ویژه داشته باشند تا بتوانند محصول خود را صادر کنند.

مصطفی جهانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه تولید عسل یکی از پتانسیل های خراسان شمالی است، اظهار کرد: معمولا زنبورداران حدود ۷۰ درصد از محصول خود را به مشتری های ثابت می فروشند و چالش آن ها برای ۳۰ درصد باقی مانده است.

وی افزود: اگر سال، خشکسالی باشد که میزان تولید عسل کاهش یافته و زنبوردار می تواند تمام محصول خود را به مشتری های ثابت بفروشد اما اگر زنبوردار در زمان ترسالی قرار گرفته باشد میزان تولید عسل افزایش می یابد و بخشی از محصول وی به فروش نمی رسد که می توان با صادرات آن، مشکل را رفع کرد ولی در صادرات عسل به چند دلیل با چالش جدی مواجه هستیم.

جهانی با بیان اینکه بخشی از عسل تولیدی در این استان عسل تغذیه ای و بی کیفیت است، ادامه داد: حداکثر میزان ساکاروزی که باید در عسل وجود داشته باشد ۵ درصد است اما میزان ساکاروزی موجود در آن عسل ها ۴۰ تا ۶۰ درصد است و این محصول هیچ جایگاهی ندارد.

وی تصریح کرد: میزان آنتی بیوتیک موجود در عسل از دیگر نکاتی است که در صادرات این محصول نقش بسیار مهی دارد و آنتی بیوتیک در آزمایش های تخصصی نشان داده می شود.

مشاور خوشه کسب و کار توسعه زنبورداری در خراسان شمالی با اشاره به اینکه میزان سموم باقی مانده در عسل نیز در صادرات آن نقش مهمی دارد، توضیح داد: منبع تولید عسل جنگل، کوهستان، دشت و یا باغات و مزارع کشاورزی است که با کیفیت ترین نوع عسل تولیدی در دشت می باشد چراکه زنبورها از گل های موجود در دشت ها تغذیه کرده و این گل ها عاری از هرگونه سموم می باشند.

وی گفت: گاهی اوقات زنبورداران کندوهای عسل را در مزارع آفتابگردان، کلزا و ... می گذارند که صاحب مزرعه بدون توجه به کندوهای عسل، اقدام به سمپاشی می کنند که این امر سبب می شود تا زنبور از گل های موجود در آن مزرعه تغذیه کرده و در عسل تولیدی نیز باقی مانده سموم وجود داشته باشد.

جهانی با بیان اینکه از ابتدای امسال خوشه کسب و کار زنبورداری آغاز شده است، افزود: مدت زمان اجرای این خوشه ۳ سال است و طی این ۳ سال به زنبورداران آموزش های لازم ارائه می شود که در عسل تولیدی چه میزان شکر استفاده شود، در چه زمانی از آنتی بیوتیک ها استفاده کنند و همچنین کندوهای زنبور عسل هنگام سمپاشی باغات و مزارع کشاورزی خارج شوند.

وی ادامه داد: تولید عسل صادراتی بستگی به مدیریت زنبورستان دارد و در حقیقت کشورهای آسیای میانه، ترکیه و ... خواهان عسل تولیدی کشور هستند.

مشاور خوشه کسب و کار توسعه زنبورداری در خراسان شمالی گفت: قیمت عسل به دلار در داخل ایران حدود ۶ دلار است اما اگر این محصول صادر شود ۱۲ تا ۱۵ و حتی در برخی از کشورها ۲۰ تا ۲۵ دلار نیز خریداری می شود.

وی در ادامه در ارتباط با سایر مشکلات زنبورداران در این استان اظهار کرد: شکر یکی از مواد اولیه مورد نیاز زنبورداری است اما قیمت آن به شدت افزایش یافته و تولیدکننده نقدینگی چندانی برای خرید این محصول ندارد.

جهانی با بیان اینکه یکی از نیازهای زنبورداران دریافت تسهیلات است، افزود: اما از آنجایی که تامین گوشت قرمز یکی از اولویت های کشور بوده، اختصاص تسهیلات به دامداران همیشه در اولویت قرار داشته است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha