• پنجشنبه / ۲۲ تیر ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: البرز
  • کد خبر: 1402042214353
  • خبرنگار : 50022

خاکبرداری، منجر به ریزش دیوار یک بنای تاریخی در البرز شد

خاکبرداری، منجر به ریزش دیوار یک بنای تاریخی در البرز شد

ایسنا/البرز مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی البرز در مورد ریزش دیواره امامزاده سلیمان (ع) اشتهارد گفت: دستگاه متولی و پیمانکار باید زیر نظر ناظر عالی از سوی میراث‌فرهنگی کار را انجام می‌داد که متأسفانه مرمت علی رغم مکاتبات متعدد بدون ارسال جزئیات اجرای طرح مذکور آغاز می‌شود.

به گزارش ایسنا، رحیم خاکی روز پنجشنبه ۲۲ تیرماه اظهار کرد: عملیات خاکبرداری سنگینی در روز تعطیل و بدون حضور ناظر میراث فرهنگی در پای دیوار امامزاده انجام شده و با توجه به وجود حفره غیر مجاز پای دیوار سازه دوام نیاورده و متأسفانه بخشی از دیواره فروریخته است.

به گفته مدیر کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی البرز «قانون حمایت از مرمت و احیای بافتهای تاریخی ـ فرهنگی» همه دستگاه‌ها و مراکز و نهاد ها را مکلف می‌کند که بناهای تاریخی که در اختیار دارند را با اعتبارات جاری خود مرمت و حفظ کنند.

خاکی ادامه داد: اوقاف هم یکی از دستگاه‌هایی است که باید نسبت به حفظ و مرمت بناهای تاریخی و ثبتی که در اختیار دارد اهتمام داشته باشد و میراث فرهنگی وظیفه نظارت و تعیین چارچوب های حفظ و مرمت را دارد. این امامزاده نیز دارای ارزش بالای تاریخی و فرهنگی و ثبتی است و حفظ و مرمت آن بر عهده مالک است. میراث‌ فرهنگی به عنوان ناظر عالی موظف است چارچوب‌های حفظ و مرمت را  تذکر دهد و به اوقاف نیز تذکرات لازم در این زمینه داده شده است.

او ادامه داد: متأسفانه مرمت امامزاده علی رغم مکاتبات متعدد، بدون ارسال جزئیات اجرای طرح مذکور آغاز می‌شود. عملیات خاکبرداری سنگینی در روز تعطیل و بدون حضور ناظر میراث فرهنگی انجام شده و با توجه به وجود حفره غیر مجاز پای دیوار سازه دوام نیاورده و متأسفانه بخشی از دیواره فروریخته است.

به گفته مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی البرز ناظر عالی اداره کل به محض اطلاع از خاکبرداری سنگین در محوطه وجود حفره ی پای دیوار تذکر به توقف عملیات می‌دهد اما خاکبرداری ادامه می‌یابد.

خاکی اظهار کرد: اکنون میراث‌ فرهنگی تکالیف قانونی را به اوقاف متذکر شده و از آن‌ها می‌خواهیم هر چه سریع‌تر نسبت به بازسازی این امامزاده واجب التعظیم و رفع نگرانی مردم متدین منطقه و استان اقدام کنند و ما نیز به  وظایف قانونی خود در این زمینه عمل می‌کنیم.

به گفته او در این مدت جلسات شورای فنی، شورای تأمین و جلسه دادستانی برای رفع هر چه سریعتری این موضوع برگزار شده و میراث‌ فرهنگی برای پایش وضعیت اضطراری بنا اقداماتی را انجام داده است.

او اضافه کرد: با توجه به اینکه این اتفاق بدون اطلاع ناظر اداره کل اتفاق افتاده، مصرانه می‌خواهیم از اقدامات مشابه جلوگیری شود در غیر این صورت اقدامات قضایی متناسب انجام می‌شود.

 این بنا در سال ۸۱ در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha