• پنجشنبه / ۲۳ شهریور ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402062314630
  • خبرنگار : 50225

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامپزشکی استان عنوان کرد

پایش بیماری "مشمشه" در جمعیت اسب‌های خوزستان

پایش بیماری "مشمشه" در جمعیت اسب‌های خوزستان

ایسنا/خوزستان رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره‌کل دامپزشکی خوزستان با بیان اینکه هیچ نوع واکسن موثری برای پیشگیری از بیمـاری مشمشه وجود ندارد، گفت: مهمترین راه کنترل و پیشگیری از این بیماری مشترک بین انسان و حیوان، شناسایی و حذف حیوان آلوده است.

محمد آنتیک‌چی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در راستای مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان، کارشناسان اداره‌کل دامپزشکی استان خوزستان به صورت دوره‌ای نسبت به پایش بیماری مشمشه در جمعیت دام‌های تک سمی که ناقل و مخزن بیماری مشمشه هستند اقدام می‌کنندو چنانچه مورد مثبتی مشاهده شود معدوم‌سازی دام راکتور را انجام می‌دهند.

وی افزود: در خوزستان ۳۸ باشگاه سوارکاری و مزرعه اسب و استر فعال با بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ سر تک‌سمی وجود دارد. از ابتدای امسال تاکنون بیش از یک هزار سر اسب در استان خوزستان پایش سرمی شده‌اند. هدف از این پایش، مبارزه با بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوان و ارتقای بهداشت عمومی جامعه است.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های دامی اداره‌کل دامپزشکی استان خوزستان با بیان اینکه در پنج سال اخیر هیچ گونه مورد مثبتی از بیماری مشمشه در استان مشاهده نشده است، گفت: مشمشه نوعی بیماری نادر و بالقوه کشنده باکتریایی است که از تک سمی‌های آلوده به انسان منتقل می‌شود. این بیماری خطرناک با درگیر کردن دستگاه تنفس در انسان می‌تواند موجب مرگ شود.

وی مهمترین علل ابتلای تک سمیان به این بیماری را تغذیه نامناسب و نگهداری حیوان در مکان‌های غیربهداشتی عنوان کرد و افزود: جلوگیری از تردد غیر مجاز دام، رعایت شرایط قرنطینه‌ای و ضدعفونی نواحی آلوده مهمترین روش‌های مهار این بیماری است.

آنتیک‌چی گفت: سرفه، ریزش ترشح چرک از بینی و زخم مخاط بینی، علائم آشکار این بیماری در تک‌سمیان هستند و ضرورت دارد پرورش‌دهندگان اسب در صورت مشاهده هرگونه علامت مشکوک ابتلا به این بیماری، به منظور پیشگیری از ابتلا ضمن رعایت اصول بهداشتی، در اسرع وقت به ادارات دامپزشکی استان خوزستان اطلاع‌رسانی کنند تا با پایش و حذف حیوان مبتلا، از شیوع بیمای جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه هیچ نوع واکسن موثری برای پیشگیری از بیمـاری مشمشه وجود ندارد، افزود: مهمترین راه کنترل و پیشگیری از این بیماری مشترک بین انسان و حیوان، شناسایی و حذف حیوان آلوده است. 

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha