• سه‌شنبه / ۴ مهر ۱۴۰۲ / ۱۱:۰۰
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402070402214
  • خبرنگار : 50214

«ساماندهی سرویس مدارس» طرحی همچنان ناکام در یزد

«ساماندهی سرویس مدارس» طرحی همچنان ناکام در یزد

ایسنا/یزد یکی از گره‌های سالهای اخیر در فصل بازگشایی مدارس شهر یزد، تامین سرویس ایاب و ذهاب دانش‌آموزان یا به اصلاح سرویس مدارس است؛ مشکلی که هرچند با تلنگر رسانه‌ای از چند ماه قبل در دستور کار مسئولان استان و شهر یزد قرار گرفت ولی باز هم شاهد گلایه و سرگردانی برخی خانواده به رغم تلاشهای صورت گرفته هستیم.

بسیاری از والدین به نرخ بالای کرایه‌ها با وجود تعیین و اعلام نرخ مصوب سرویس مدارس، بدعهدی برخی رانندگان و پاسخگو نبودن مدارس گلایه دارند در حالی که «عزیزالله سیفی» رئیس شورای اسلامی شهر یزد در جلسه علنی روزهای پایانی خردادماه امسال، تاکید کرده بود؛ با توجه به این که امسال در خصوص نرخ سرویس مدارس، کار دقیق و کارشناسی انجام شده است و نظرات مجموعه‌های مربوطه گرفته شده است، انتظار می‌رود مدارس و همچنین سرویس مدارس برای أخذ نرخ، دقیقاً نرخ مصوب شورا را اجرا کنند.

این مسئول از نهادهای نظارتی نیز خواسته بود با توجه به این که نرخ مذکور با نظر کارشناسی مصوب شده است، نظارت کافی را داشته باشد تا در أخذ هزینه از والدین، خطایی صورت نگیرد.

اما با تمام این اوصاف و به دنبال مشکلات پیش آمده‌ی این روزها، حجت الاسلام «سیدمحمدناصر حیدری» سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد روز گذشته مقصر را برخی خانواده‌های دانش‌آموزان خواند و گفت: برخی خانواده‌ها که وضعیت مالی خوبی داشتند به صورت مستقیم با تعدادی از رانندگان وارد مذاکره شده و با نرخ‌هایی بعضا تا دو برابر نرخ مصوب توافق کردند که به نظر می رسد این اقدام با مماشات تعدادی از مدیران مدارس و آموزش و پرورش نیز اتفاق افتاده است.

وی این که برخی افراد دارای تمکن مالی نسبت به افزایش نرخ اقدام می‌کنند را ظلم در حق دیگر خانواده‌ها دانست و افزود: تعداد معدودی از رانندگان ثبت‌نام کننده که قبلا مجوز گرفته بودند نیز به همین دلیل انصراف داده‌اند.

به گفته این عضو شورا، قبل از بازگشایی مدارس، ستاد مهر در شهرداری یزد تشکیل و طی مکاتبه‌ای که با اداره کل آموزش و پرورش صورت گرفت، دو هزار و ۳۰۰ خودرو برای سرویس مدارس اعلام نیاز شد ولی تا شهریورماه تعداد دو هزار و ۵۰۰ خودرو که ۲۰۰ خودرو بیشتر از تعداد درخواستی آموزش و پرورش است، ساماندهی شد.

حیدری در مورد نرخ مصوب نیز اعلام کرد: این قیمت با حضور نمایندگان رانندگان و با توجه کامل به صرفه و صلاح آنها، مورد رضایت طرفین مصوب و اعلام شد تا درسال تحصیلی جدید ملاک عمل قرار گیرد.

البته سخنگوی شورای شهر به رانندگانی که از ادامه همکاری با نرخ مصوب انصراف داده‌اند نیز هشدار داد و اظهار کرد: در صورتی که بعداً مشخص شود این افراد نسبت به جابجایی دانش‌آموزان اقدام می‌کنند، طبق قانون علاوه بر جریمه، پلیس راهور نسبت به توقیف خودروی آنها نیز اقدام خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به رصد دوربین‌های نظارتی سطح شهر و تعداد سرنشین و زمان مشخص سرویس مدارس، امکان هرگونه بررسی و راستی آزمایی در این زمینه وجود دارد و لذا راهنمایی و رانندگی نیز طبق قانون نسبت به برخورد با هرگونه فعالیت سرویس مدارس، خارج از ضوابط قانونی اقدام خواهد کرد.

حیدری ضمن درخواست از خانواده‌ها برای استفاده از سرویس‌هایی که دارای مجوز از شهرداری هستند، از آموزش و پرورش استان نیز خواسته است با برخی از مدیران مدارس که فعالیت خارج از چارچوب اعلام شده در زمینه سرویس مدارس داشته‌اند، برخورد کند.

پیش از این «مهدی فعالی» رئیس سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری یزد نرخ نهایی کرایه سرویس مدارس شهر یزد را چنین اعلام کرده بود؛ 

«این نرخ براساس فعالیت پنج روزه مدارس برای خودروهای سواری؛ از صفر تا پنج کیلومتر ۵۰ میلیون ریال، از پنج تا هشت کیلومتر ۵۹ میلیون ریال و از هشت تا ۱۲ کیلومتر ۸۶ میلیون ریال است.

نرخ مذکور براساس فعالیت شش روزه مدارس؛ از صفر تا پنج کیلومتر ۶۰ میلیون ریال، از پنج تا هشت کیلومتر ۷۱ میلیون ریال و از هشت تا ۱۲ کیلومتر ۱۰۴ میلیون ریال، نرخ مسافت بالای ۱۲ کیلومتر نیز به صورت توافقی محاسبه می‌شود.

نرخ خودروهای مینی‌بوس نیز از صفر تا پنج کیلومتر ۳۰ میلیون ریال و برای مسافت‌های بالاتر از پنج کیلومتر نیز به ازای هر کیلومتر مازاد ۱۶۶ هزار و ۲۸۰ ریال افزوده می‌شود و نرخ خودروهای ون نیز معادل ۸۰ درصد نرخ کرایه خودروهای سواری است.»

به هر حال در وضعیت کنونی برخی خانواده‌ها قید سرویس مدرسه را زده و خود با وسیله شخصی اقدام به جابجایی فرزندانشان می‌کنند؛ اقدامی که همان بحث همیشگی خودروهای تک سرنشین و ترافیک سنگین معابر در ساعات ایاب و ذهاب دانش‌آموزان در شهر یزد را به دنبال داشته است.

البته «ابوالقاسم محی الدینی» شهردار یزد با اشاره به اقدامات صورت گرفته از سوی شهرداری برای اصلاحات ترافیکی در سطح معابر، عمده مشکلات ترافیکی را مروبط به محل مجتمع‌ها و مجموعه‌های آموزشی خواند و گفت: قبل از بازگشایی مدارس حدود ۲۰ نقطه را به اداره کل آموزش و پرورش استان اعلام کرده بودیم تا در ساعت‌های آغاز مدارسی که در آن نقاط هستند، تغییراتی انجام شود.

وی ابراز امیدواری کرد؛ در روزهای آینده با تلاشی که توسط آموزش و پرورش انجام خواهد شد، تغییراتی حتی به میزان ۱۵ دقیقه در آغاز شروع مقاطع مختلف این مجتمع‌های آموزشی اعمال شود تا کمک شایانی به کاهش حجم ترافیک گردد.

محی‌الدینی ضمن توصیه به مردم جهت استفاده از حمل و نقل عمومی، اعلام کرد: تعداد ۱۲۰ دستگاه اتوبوس و ۱۲ دستگاه مینی بوس توسط سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهری شهردار یزد آماده شده که در خطوط مختلف در حال تردد هستند.

به نظر می‌رسد هرچند اقدامات و تدابیر صورت گرفته برای ساماندهی سرویس مدارس به خوبی از سوی مسئولان طراحی شده ولی در مرحله اجرا به خوبی نقش نهادهای نظارتی تبیین شنده و پای نظارت بر حسن اجرای این طرح نیز می‌لنگد که البته امیدواریم در روزهای آتی شاهد اقداماتی اصلاحی برای رفع سرگردانی خانواده‌ها در این باره باشیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha