• سه‌شنبه / ۷ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۳۶
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 1402090704687
  • خبرنگار : 50214

به‌دنبال پیشنهاد جهاددانشگاهی یزد جهت ایجاد مرکز فناوری و نوآوری آب؛

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب: جهاددانشگاهی دارای مقبولیت و مشروعیت در این حوزه است

دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان آب: جهاددانشگاهی دارای مقبولیت و مشروعیت در این حوزه است

ایسنا/یزد دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان آب، اقلیم و محیط زیست معاونت علمی ریاست جمهوری با اشاره به امکانات و ساختار نهادی جهاددانشگاهی، این نهاد را هم‌عرض و هم‌افزا با معاونت علمی خواند و گفت: به ساختاری مانند جهاد دانشگاهی نیاز داریم.

«سید محمد مهدی نوربخش» در نشست بررسی اولویت‌های استان یزد در حوزه‎های آب، اقلیم و محیط زیست که صبح امروز سه‌شنبه با حضور نمایندگانی از دستگاه‎ها و بخش‌های مرتبط به میزبانی جهاددانشگاهی یزد برگزار شد، گفت: برگزاری این نشست و اعضایی که در قالب آن به میزبانی جهادانشگاهی یزد گرد هم آمده‌اند، نشان دهنده این است که جهاددانشگاهی هم اکنون نیز دارای مقبولیت و مشروعیت لازم در این حوزه هست و در ادامه نیز می‌تواند با قدرت این بحث را پیش ببرد.

وی با اشاره به شکل‌گیری ستاد توسعه اقتصاد دانش بنیان آب، اقلیم و محیط زیست به دنبال تغییر نام و تغییر ماموریت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان به سمت افزایش اثرگذاری اقتصادی شرکت‌های دانش بنیان و توسعه بازارهای این بخش، گفت: جهاددانشگاهی با توجه به امکانات، سوابق و ساختار نهادی هم‌عرض و هم‌افزا با نهاد معاونت علمی است ولی با توجه به چابکی و جایگاه هماهنگ‌کنندگی معاونت علمی ریاست جمهوری، به ساختاری مانند جهاددانشگاهی نیاز داریم.

نوربخش ادامه داد: جهاددانشگاهی می‌تواند نقش حاکمیتی و تسهیل‌گری داشته باشد و از آنجایی که رقیب دانش بنیانها محسوب نمی‌شود، می‌تواند نقش‌آفرین خوبی در این رابطه باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که یزد از دیرباز استانی فناور به ویژه در حوزه آب بوده است، بر حفظ این ویژگی تاکید کرد و گفت: در طرح پیشنهادی جهاددانشگاهی یزد محورهایی در حوزه آب مطرح شد که می‌تواند جزئی‌تر و متمرکز در چند مورد اصلی پیگیری شود.

دبیر ستاد توسعه اقصاد دانش بنیان آب: جهادانشگاهی دارای مقبولیت و مشروعیت در این حوزه است

دبیر ستاد اقتصاد دانش بنیان آب در ادامه تاکید کرد: معاونت علمی و فناوری عمدتاً در حوزه‌های فناورانه ورود دارد نه در زمینه مطالعات و پژوهشها ولی در عین حال نیز اگر مطالعاتی در حوزه‌های فناوری و نواوری انجام شود، مشارکت خواهد داشت.

وی با اشاره به موضوع اعتبارات مالیاتی پیروی بند ب ماده ۱۱ مبنی بر این که هر شرکتی اعم از دانش‌بینان یا غیر دانش‌بینان که مالیات پرداخت می‌کند می‌تواند با اطلاع و تایید معاونت علمی رییس جمهور مالیات پرداختی خود را صرف موضعاتR&D  کند، گفت: بر همین اساس صنایعی که در راستای صرفه جویی مصرف آب خواستار استفاده از تکنولوژی‌ها و فناوری‌های مدرن هستند، می توانند از این بند قانونی با هماهنگی معاونت علمی استفاده کنند.

نوربخش به پیشنهاد برخی شرکت کنندگان در این نشست پیرامون موضوع بازگشت آب و استفاده از پودر خشک در صنعت کاشی اشاره و تاکید کرد: این موضعات نیازمند هماهنگی‌های بین بخشی و همکاری سایر دستگاه‌هاست.

وی در مورد اقدامات آب منطقه‌ای یزد در قالب سند یزد بهره‌ور از جمله در رابطه با راه اندازی بازار آب، گفت: این موضوع در دستور کار معاونت علمی رایست جمهوری نیز هست چرا که معتقدیم بازار آب ابزاری قوی برای هل دادن صنایع به سمت تغییر تنکولوژی باشد، البته این امر نباید سلبی صورت گیرد بلکه باید همراه با مشوقهایی برای صنایع دنبال شود.

این مقام مسئول در بخش دیگری از سخنانش به تجربیات و توانمندی‌های جهاددانشگاهی یزد در حوزه آلاینده‌های زیست محیطی اشاره و عنوان کرد: جهاددانشگاهی استان می‎تواند با ایجاد کلینیک صنعت در زمینه مسائل حوزه آلودگی‌های آب و خاک به صنایع مشاوره نیز بدهد.

دبیر ستاد توسعه اقصاد دانش بنیان آب: جهادانشگاهی دارای مقبولیت و مشروعیت در این حوزه است

«محمدرضا دهقانی فیروزآبادی» رییس جهاددانشگاهی استان یزد در این نشست پیرامون نقشی که جهاددانشگاهی می خواهد در زیست بوم فناوری آب ایفا کند، گفت: محدودیتهای آبی و نیز نقش آب در توسعه جوامع بر هیچ کسی پوشیده نیست لذا در کشورمان که با محدویتهای آبی شدیدی مواجه است، وظیفه داریم براساس فرصتها و تهدیداتی که در این بخش پیش رو داریم، در این باره راهکارهایی موثر ارائه کنیم.

وی با اشاره به بحران کم اّبی یزد از گذشته تا کنون و سازگاری یزدی‌ها با این شرایط، افزود: قطعاً امروزه به واسطه وجود تکنولوژی‌های مدرنی مانند آنچه در حوزه‌های بازچرخانی، مدیریت پساب، سیستم‌های آبیاری نوین و سامانه‌های پایش جوی و  کشتهای گلخانه‌ای و سایر بخشها شاهدیم، می‌توانیم راهکارهای بیشتری برای مواجه با این کم آبی را فراهم آوریم.

دهقانی در ادامه خاطرنشان کرد: البته معتقدیم اگر بخواهد اتفاقاتی در این باره را داشته باشیم، باز هم از همین نواحی مرکزی کشور مانند یزد که به خوبی تاثیر خشکسالی و قدر آب را درک کرده‎اند، برخواهد خواست.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به نقش آفرینی فعالان حوزه آب، اهمیت وجود نهاد واسطی بین دانشگاه‌ها که جنس فعالیت آنها نرم است با سایر فعالان حوزه آب که می‎توانند فعالیتهای سخت در این بخش ایفا کنند را یادآور شد و عنوان کرد: معتقدیم جهاددانشگاهی می‌تواند این نقش واسط را با توجه به سوابقی که در این حوزه دارد، ایفا کند.

دبیر ستاد توسعه اقصاد دانش بنیان آب: جهادانشگاهی دارای مقبولیت و مشروعیت در این حوزه است

رییس جهاددانشگاهی استان با تاکید بر این که جهاددانشگاهی یک بخش غیردولتی است که رسالت اصلی آن نیز ارتباط بین صنعت و دانشگاه تعیین شده است، گفت: خوشبختانه این نهاد از شبکه گسترده و متنوعی نیز در سطح کشور برخوردار است.

وی تجربه کار تیمی جهاددانشگاهی را از ویژگی‌های بارز این مجموعه خواند و تصریح کرد: جهاددانشگاهی زیست بوم نوآوری نوآوری نخبگان کشور است و از این حیث پیشنهاد می‌شود با ایجاد مرکز فناوری و نوآوری آب در جهاددانشگاهی، بتوانیم در مرکز تعاملات این بخش فعالیت کرده و ضمن شناسایی تگنولوژی‌های این بخش، مسیر فعالیت فعالان حوزه آب را تهسیل کند.

دهقانی در بخشی از سخنانش به سابقه موفق و هفت ساله جهاددانشگاهی در طرح‌هایی مانند داناب و سواد آبی که سالانه ۷۰ هزار دانش اموز یزدی را در برمی‌گیرد، گفت: جهاددانشگاهی در موضوعات دیگری مانند آب شیرین کن‌ها و پسابها نیز مطالعات خوبی را صورت داده است.

این مسئول از اهم اهداف ایجاد مرکز فناوری و نوآوری آب را ایجاد کانونی برای توسعه دانش و فناوری آب، فراهم کردن زمینه توسعه فناوری و نواوری در حوزه آب، تولید محتوای برای ترویج مصرف آب و تولید اطلاعات و انجام طرحهای پژوهشی در این حوزه برشمرد.

دهقانی در پایان نیز در این رابطه پیشنهاداتی از جمله حمایت از تجهیز و راه انداری مرکز فناوری و نواوری آب، ایجاد فرهنگسرای آب در یزد، تدوین اطلس فعالان حوزه فناوری و نواوری آب در ایران و بررسی و مطالعه وضعیت فناروی و نواوری آب در جهان را ارائه کرد.

در این نشست هر یک از شرکت کنندگان به بیان فرصتها و چالشهای آبی حوزه‌های خود پرداختند و پیشنهاداتی در این باره ارائه کردند.

انتهای پیام      

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha