• سه‌شنبه / ۱۹ دی ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402101913898
  • خبرنگار : 50071

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی خبر داد

اصلاح مرز با هدف بهبود شرایط کشف‌رود

اصلاح مرز با هدف بهبود شرایط کشف‌رود

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ضمن اشاره به عزم جدی دولت سیزدهم برای نجات کشف رود، از اصلاح مرز با هدف بهبود شرایط رودخانه کشف رود و تخصیص ۵۳۰ میلیارد ریال توسط دولت برای تکمیل تصفیه خانه سپتاژ  خبر داد.

مهدی اله‌پور، در خصوص اقدامات و پیگیری انجام وظایف دستگاه‌های اجرایی ذیل قرارگاه اجرایی تحول محیط زیست استان، برای ساماندهی رودخانه کشف رود گفت: جهت تسریع در حل مشکلات و معضلات کشف رود، بایستی همه دستگاه‌ها و مردم در پیشبرد این هدف همفکر و همدل باشند.

وی ادامه داد: مدیران صنایع الزام شدند تا در قالب طرح خوداظهاری از طریق آزمایشگاه‌های معتمد محیط زیست برای سنجش پساب خروجی و ثبت کلیه اطلاعات در سامانه جامع محیط زیست و اقدامات قانونی لازم تا حصول استانداردهای لازم اقدام نمایند و آنالیز و میزان عددی فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیکی پساب تصفیه‌خانه‌ها تعیین شده و به اداره بهداشت جهت سطح‌بندی پساب تصفیه‌خانه‌ها طبق استاندارد انجام شود و نیز بررسی و نظارت دقیق بر صدور مجوزهای محیط زیستی در محدوده و پیرامون کشف رود به صورت دقیق در حال انجام است.

تخصیص ۵۳۰ میلیارد ریال توسط دولت برای تکمیل تصفیه خانه سپتاژ 

مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی ضمن گلایه از کند بودن روند اجرای این پروژه خاطرنشان کرد: تصفیه‌خانه‌های سپتاژ به گفته مسئولین شهری، با مشکل تأمین مالی رو به رو بوده که با پیگیری‌های صورت گرفته و حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور، برای تکمیل این تصفیه‌خانه، سازمان محیط زیست کشور ۵۳ میلیارد تومان از صندوق ملی محیط زیست تسهیلات تخصیص داده شده و سبب رفع مشکلات مالی آن شد و این مبلغ به مرور با ارائه کارکرد پروژه به بانک، پرداخت می‌شود بر همین اساس، پایان شهریور ۱۴۰۳ موعد بهره‌برداری از این تصفیه‌خانه توسط شهرداری مشهد عنوان شده است. 

وی عنوان کرد: رودخانه کشف رود به دلیل ویژگی‌های خاص تاریخی و جغرافیایی از جمله عبور از حاشیه کلانشهر مشهد و... از دیرباز نقشی بسیار مهم و محوری در توسعه مراکز مسکونی، تولیدات صنعتی، کشاورزی و خدماتی را در نیمه ابتدایی مسیر رودخانه داشته و به همان نسبت برخی معضلات از جمله حاشیه‌نشینی، تخلیه نخاله و فاضلاب، معضلات اجتماعی، سلامت و امنیتی را به ویژه در نیمه میانی رودخانه باعث شده است.

دبیر قرارگاه تحول محیط زیست در استان عنوان داشت: به همین منظور برنامه‌ریزان توسعه استان و دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط از جمله شهرداری، شرکت آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی و شرکت آب و فاضلاب تا کنون طرح‌هایی را جهت ساماندهی رودخانه در حاشیه شهر مشهد مطالعه و به مرحله اجراء گذاشته‌اند، اما تعارضات و مشکلات منطقه به گونه‌ای بوده که برنامه‌ریزان و مسئولان استانی را بر آن داشته تا با اجرای طرح‌های اصلاحی فوری نسبت به مدیریت و ساماندهی منطقه اقدام نمایند که از جمله این اقدامات، توافق‌نامه مشترک دستگاه‌های اجرایی با محوریت شهرداری مشهد جهت ساماندهی و بهسازی رودخانه کشف رود است.

وی اظهار کرد: رودخانه کشف رود در بخش‌های ابتدایی و میانی علیرغم اقدامات دستگاه‌های اجرایی قابلیت حفاظتی خود را از دست داده و ضرورت تغییر رژیم حقوقی در بخشهای فوق الذکر به دلایل متعددی مورد درخواست بوده است که بر اساس بررسی‌های کارشناسی، جلسه شورای عالی حفاظت محیط زیست در جلسه مورخ ۱۴۰۲.۰۹.۲۱ ، تصمیماتی جهت اصلاح حدود رودخانه کشف رود مصوب شد که بخش‌های ابتدایی و میانی رودخانه که دارای تعارضات فراوان و داخل حریم مصوب شورایعالی و شهرسازی شهر مشهد است در بخش‌های ابتدایی از منطقه حفاظت شده خارج شود. ضمن اینکه به منظور بهبود شرایط رودخانه حفاظت شده کشف رود شورایعالی محیط زیست مصوب نمود، با محوریت استانداری خراسان رضوی و با همکاری دستگاه‌های ذیربط اقدامات حفاظتی برای بهبود شرایط رودخانه انجام گیرد.

افزایش پایش و نمونه برداری‌ها و انجام گشت‌های مستمر

 اله‌پور گفت: در راستای پایش روزانه و شبانه واحدهای صنعتی، خدماتی، تولیدی و کشاورزی حاشیه کشف رود، ۲۰ مورد پایش قالیشویی‌ها، ۵۲ مورد واحدهای بازیافت، ۳۸ مورد کارواش‌ها، ۶۱ مورد سایر کارگاه‌ها و صدور ۱۳۰ اخطاریه در همین راستا صورت پذیرفت.

وی اظهار کرد: شرکت در گشت‌های مشترک با ارگان‌ها و دوائر مربوطه در حوزه کشف رود، از قبیل جمع‌آوری موتورهای تلمبه و گشت‌های کمیته صیانت از حقوق بیت المال نیز به صورت مستمر و مشترک انجام می‌پذیرد و طی گشت‌های مشترک با دهیاری‌ها و شورای‌های اسلامی پیرامون کشف رود، شکوائیه‌های مردمی بررسی و به آن ها رسیدگی می‌شود.

اله‌پور افزود: در راستای اجرای برنامه پایش و نمونه‌برداری در سال ۱۴۰۲، ۹۰ مورد نمونه‌برداری از ایستگاه‌های دائمی در بسترکشف رود انجام شد و همچنین ۴۱ مورد نمونه‌برداری از خروجی پساب تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهری پرکند ۱ و ۲، خین عرب، التیمور، اولنگ و BOT آب منطقه‌ای و تصفیه خانه آستان قدس رضوی و نمونه‌برداری از خاک بستر و حاشیه کشف رود، در سال جاری صورت پذیرفت. 

پیگیری روند ساخت و توسعه تصفیه خانه های آب و فاضلاب

اله‌پور بیان کرد: طی پیگیری‌هایی که بر روند ساخت و توسعه تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب مشهد صورت پذیرفته است، مدول ۱ توسعه تصفیه‌خانه پرکندآباد ۲ با ۹۵ درصد پیشرفت، تا پایان سال آماده بهره‌برداری می‌شود، مدول ۲ توسعه پرکندآباد ۲ با ۲۰ درصد پشرفت و ساخت تصفیه خانه طبرسی شمالی با ۲۰ درصد پیشرفت هم اکنون در حال انجام است که با تکمیل این تصفیه‌خانه‌ها گام بزرگی در راستای احیای این رودخانه و حل معضلات کشف رود برداشته خواهد شد و تصفیه خانه توس در مرحله انتخاب پیمانکار طرح توسعه و تصفیه خانه کلات دارای خروجی استاندارد است.

پیگیری روند اجرا و تکمیل تصفیه خانه چرمشهر

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی اظهار کرد: پیگیری و نظارت و پایش بر برنامه‌های ساخت و توسعه تصفیه‌خانه‌های شهرک‌های صنعتی چرم شهر با ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی، از اقداماتی است که توسط این اداره کل انجام می شود که تا پایان سال در مصوبات قرارگاه تحول محیط زیست، شرکت شهرک‌های صنعتی متعهد شد تا دهه فجر سال جاری به بهره‌برداری برساند.

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی، وی افزود: در راستای شناسایی واحدهای آلاینده و اجرای ضوابط و مقررات، واحد آلاینده شناسایی و حدود ۶۹ واحد آلاینده به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.

انتهای پیام 

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha