• چهارشنبه / ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402111813626
  • خبرنگار : 50107

مدیرکل بهزیستی استان:

۵۸ درصد متقاضیان طلاق در خراسان رضوی زوجه، ۱۱ درصد زوج و ۳۱ درصد توافقی است

۵۸ درصد متقاضیان طلاق در خراسان رضوی زوجه، ۱۱ درصد زوج و ۳۱ درصد توافقی است

ایسنا/خراسان رضوی مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی  با اشاره به اینکه ۵۸ درصد متقاضیان طلاق زوجه، ۱۱ درصد زوج و مابقی نیز توافقی است، گفت: متاسفانه طلاق‌های وکالتی نیز مقداری افزایش پیدا کرده است. ۶ دلیل اصلی برای مراجعه طلاق، خشونت خانگی یا پرخاشگری، اعتیاد، خیانت، اختلال روانپزشکی، مهارت‌های زندگی و ارتباطی ضعیف و مشکلات یا اختلالات جنسی است.

مسعود فیروزی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص مراکز مشاوره قبل از طلاق سازمان بهزیستی اظهار کرد: براساس قانون، مشاوره قبل از طلاق اجباری است و کلیه مراکز بهزیستی که مورد تایید دادگستری هستند، در سامانه نوبت‌دهی یا  سامانه زمان و بعد سامانه تصمیم ثبت شدند. دادگستری و بهزیستی استان سامانه تصمیم و روند مشاوره را در سال ۹۵ افتتاح کردند.

وی افزود: ما ۷۶ مرکز در استان داریم که ۳۲ مرکز در مشهد قرار دارند. پراکندگی جغرافیایی این مراکز به گونه‌ای است که افراد به راحتی دسترسی داشته باشند. در مناطقی که میزان طلاق بالاتر بوده، تعداد این مراکز نیز بیشتر است.

فیروزی بیان کرد: متقاضی براساس محل سکونت خود در سامانه زمان ثبت نام کرده و یکی از مراکز مشاوره مورد تایید دادگستری و بهزیستی در سطح استان را انتخاب و به مرکز مراجعه می‌کند. پس از مراجعه حداقل ۴۵ روز باید بگذرد تا فرایند ۵ جلسه مشاوره که شامل ۳ جلسه مشاوره روانشناختی، یک جلسه مشاوره حقوقی و یک جلسه مددکاری است را طی کند. اگر خود مراجع موافق باشد و روانشناس نیز تشخیص دهد، ممکن اسات تعداد جلسات افزایش پیدا کند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی ادامه داد: طی این ۴۵ روز زوجین یا زوج و یا زوجه مراجعه کرده و مورد مشاوره قرار می‌گیرند. اگر مشکلات جدی و مزمن و رابطه خیلی مشکل‌دار نباشد، ممکن است تحت تاثیر مشاوره قرار گیرند، منصرف شده و سازش کنند، در نتیجه پرونده قضایی برای آن‌ها تشکیل نمی‌شود. برخی مراکز برای زوجینی که فرزند دارند، جلساتی می‌گذارند و خدمات کاهش آسیب داده می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر میزان سازش زوجین در مراکز مشاوره بهزیستی ۲۵ درصد است، عنوان کرد: حداقل یک‌چهارم افرادی که در سامانه ثبت نام کرده‌اند، طی ۴۵ روز سازش می‌کنند که نسبت به میانگین کشوری یعنی ۱۸ تا ۲۲ درصد، بالاتر است؛ زیرا نظارت‌های ما دقیق بوده، آموزش‌های مستمر به روانشناسان می‌دهیم، همکاری دادگستری و بهزیستی نیز خوب است، بهزیستی هم بابت مشاوره‌ها یارانه می‌دهد. افرادی که توانایی پرداخت حق مشاوره را ندارند رایگان پذیرش می‌شوند که ۲۰ درصد مشاوره‌‎های ما در ماه رایگان است.

فیروزی اضافه کرد: در مدت ۴۵ روز ۷۵ درصد زوجین سازش نمی‌کنند و متقاضی طلاق هستند که درخواست آن‌ها ثبت می‌شود و بعد مراحل را طی می‌کنند. تعدادی به دادگستری مراجعه کرده و طلاق می‌گیرند اما تعدادی نیز ممکن است در طی فرایند منصرف شوند که این آمار در اختیار ما قرار ندارد. هدف اساسی این است که پرونده قضایی تشکیل نشود و زوجین بتوانند مشکلات خود را با زوج‌‎درمانی و مداخلات روانشناختی، حقوقی و مددکاری حل کنند.

مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: بعد از سازش عده‌ای برای ادامه جلسات به مرکز دعوت می‌شوند و بهزیستی بابت این موارد یارانه هم می‌دهد، یعنی با تعرفه آزاد حساب نمی‌شود. در حال حاضر تعرفه آزاد برای ۴۵ دقیقه مشاوره توسط فوق لیسانس روانشناسی ۲۳۰ و دکتری ۲۷۰ هزار تومان است اما در این طرح تعرفه هر جلسه ۱۰۰ هزار تومان یعنی کمتر از نصف است که مراکز و بخش غیر دولتی نیز همکاری می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه تقریبا ۵۸ درصد متقاضیان طلاق زوجه، ۱۱ درصد زوج و مابقی نیز توافقی است، تصریح کرد: متاسفانه طلاق‌های وکالتی نیز مقداری افزایش پیدا کرده است. ۶ دلیل اصلی برای مراجعه طلاق، خشونت خانگی یا پرخاشگری، اعتیاد، خیانت، اختلال روانپزشکی، مهارت‌های زندگی و ارتباطی ضعیف و مشکلات یا اختلالات جنسی بوده و دلایل دیگری مانند مشکلات اقتصادی، بیکاری، بی‌مسئولیتی و غیره یکی از طرفین نیز وجود دارد.

فیروزی در خصوص شورای راهبری کنترل پدیده طلاق گفت: استانداری این شورا را تشکیل داد که جلسات آن هر دو یا سه هفته یک بار در بهزیستی تشکیل می‌شود. در جلسات افراد علمی و صاحب صلاحیت از مراکز غیر دولتی استان و مراکز مشاوره غیر دولتی که منتخب شدند، حضور دارند و جلسات به ریاست مدیرکل بهزیستی استان برگزار می‌شود. در این شورا معمولا مسائل علمی را مطرح می‌کنیم. دو طرحی که به دادگستری ارائه دادیم یکی طرح خشونت خانگی و پیشگیری از خشونت و دیگری پروتکل اختلالات روانپزشکی بوده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha