• یکشنبه / ۶ اسفند ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۴
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402120603397
  • خبرنگار : 50040

معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان عنوان کرد

احتمال شیوع بیماری «فاسیولا» در گیلان/سبزیجات حتما ضدعفونی شود

احتمال شیوع بیماری «فاسیولا» در گیلان/سبزیجات حتما ضدعفونی شود

ایسنا/گیلان معاون بهداشتی علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه در آستانه ماه رمضان و تعطیلات نوروزی هستیم، از مردم خواست حتما سبزیجات را قبل از مصرف ضد عفونی و گندزدایی کنند و گفت: موقع پاک کردن سبزیجات محلی حتما از دستکش استفاده شود.

دکتر محمود رضوانی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه بیماری «فاسیولیازیس» از اثر یک انگل به نام فاسیولا منتقل می شود، اظهار کرد: این بیماری بومی استان گیلان است و طی چند هفته اخیر شاهد موارد اندکی از ابتلا بودیم لذا ضرورت آماده بودن برای پیشگیری از شیوع را نشان می دهد.

وی با اشاره به افزایش مصرف سبزیجات در ماه مبارک رمضان، افزود: علاوه بر ماه مبارک رمضان، در آستانه تعطیلات نوروزی و ورود گردشگران به استان هستیم لذا تمایل برای مصرف سبزیجات محلی، احتمال شیوع بیماری فاسیولیازیس را افزایش می دهد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از مردم خواست هشدارهای پیشگیرانه را جدی بگیرند و گفت: زنجیره انتقال این بیماری چهار حلقه دارد که حلقه اول آن مخزن بیماری یعنی نشخوارکنندگان بومی شامل گاو، گاومیش، بز و گوسفند است.

رضوانی حلقه دوم را اکوسیستم استان گیلان دانست که شرایط را برای بروز بیماری فاسیولیازیس فراهم کرده و ادامه داد: حلقه سوم یک حلزون خاص و حلقه چهارم انسان است که مصرف کننده سبزیجات خودروی معطر آبزی محلی محسوب می شود؛ این سبزیجات هم به صورت مستقیم و هم به صورت فرآورده مورد استفاده قرار می گیرد.

وی با بیان اینکه اثرگذاری اقدامات پیشگیرانه در حلقه چهارم بیشتر است، یادآور شد: اداره کل دامپزشکی می تواند درمان دسته جمعی نشخوارکنندگان بومی را در برنامه کاری خود قرار دارد؛ این در حالی است که امکان سم پاشی گسترده برای از بین بردن حلزون وجود ندارد.

معاون علوم پزشکی گیلان تاکید کرد: آگاه سازی مردم درباره این بیماری و خودمراقبتی هایی که باید آموزش ببینند تا به بیماری فاسیولیازیس مبتلا نشوند در پیشگیری از بروز این بیماری و افزایش تعداد مبتلایان بسیار تاثیرگذار است.

وی از مردم خواست حتما سبزیجات را قبل از مصرف ضد عفونی و گندزدایی کنند و با بیان اینکه موقع پاک کردن سبزیجات حتما از دستکش استفاده شود، افزود: از نوشیدن آب های راکد و سطحی در کوهپایه ها و مناطق جلگه ای خودداری کنید. فرآورده های سبزیجات محلی(نعناع، خالواش و چوچاق) به صورت دلار(نمک سبز) و زیتون پرورده حتما ۲۴ تا ۷۲ ساعت در دمای منفی ۱۸ درجه سانتیگراد نگهداری و سپس مصرف شود.

رضوانی علائم شاخص ابتلا به فاسیولیازیس را شامل درد در قسمت فوقانی راست شکم همراه با تب، لرز و تعریق، خارش و کهیر، کاهش وزن و درد مفاصل دانست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha