• شنبه / ۲۵ فروردین ۱۴۰۳ / ۲۲:۴۷
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403012513411
  • خبرنگار : 30147

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

چراغ نور معرفت عطار نیشابوری روشنگر کوره راه جهالت برای اهل فکرت است

چراغ نور معرفت عطار نیشابوری روشنگر کوره راه جهالت برای اهل فکرت است

ایسنا/خراسان رضوی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: «شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری» وارسته‌ای است که شمیم روح‌نواز وجودش همچنان تاریخ ادب حکمت و عرفان این مرز و بوم را انباشته و چراغ نور معرفتش روشنگر کوره راه جهالت برای اهل فکرت گشته است.

همزمان با روز ملی عطار نیشابور پیام محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نیشابور قرائت شد.

در بخشی از این پیام آمده است؛

ای بینشان محض نشان از که جویمت                 

گشت در تو هر دو جهان از که جویمت

گرامی داشت نام بزرگان و مفاخر کشور عزیزمان ایران، همانا بزرگداشت سلسلة العلوم انسانی - الهی است که از پس گذشت سده‌های بسیار، زمینه و زمانه‌های نیک‌اندیشی را چه در بُعد نظری و چه عملی نه تنها برای اهل خرد و اندیشه ایرانی و مسلمان بلکه در پهنه‌ای گسترده در این کره خاکی و به منظور زیست انسان متعالی فراهم ساخته است.

به یقین فرید دهر و وحید عصری چون «شیخ فریدالدین محمد عطار نیشابوری» وارسته‌ای است که شمیم روح‌نواز وجودش همچنان تاریخ ادب حکمت و عرفان این مرز و بوم را انباشته و چراغ نور معرفتش روشنگر کوره راه جهالت برای اهل فکرت گشته است.

در بخش دیگری از این پیام آمده است؛ افتخاری بس گرانبهاست که دکان عطاری «عطار» همچنان مداواگر جان خسته دلانی است که هنوز با مراجعه به تذکرة الاولیاء، منطق الطیر، اسرارنامه، مصیبت‌نامه، خسرونامه و دیگر آثارش روحی تازه بر می‌گیرند و به رهنمونی هدهد خردمند در مسیر شناخت ناشناخته‌ها گام می‌نهند.

خداوند منان را شاکریم که اینک و در سالیان نه چندان دور توفیق شناخت هر چه بیشتر این شیخ و عارف فرزانه بیش از پیش حاصل شده است. مسلماً در این راه، همت بی‌وقفه و جلای قلم و اندیشه بزرگانی چون علامه محمد قزوینی، استاد بدیع‌الزمان فروزانفر، استاد سعید نفیسی، استاد عبدالحسین زرین‌کوب، استاد محمدرضا شفیعی کدکنی و ده‌ها محقق و پژوهشگر داخلی و خارجی رفیق توفیق نسلی نو از پژوهشگرانی شده است که با جان و دل به پیروی از این حکیم نامدار برخاسته‌اند.

وی در بخش دیگر اظهار کرد: ۲۵ فروردین‌ماه هر سال که در تقویم ملی ایران به نام این شاعر عارف و شیخ حکیم مزین گشته فرصتی است برای بازخوانی و بازیابی میراث معنوی ایشان تا از رهگذر آن بتوان عالمی دیگر ساخت و از نو آدمی.

اسماعیلی در بخش پایانی پیام آورده است؛ از این فرصت بهره می‌گیرم، کوشش‌های بی‌وقفه همه دست اندرکاران و برگزار کنندگان این آیین فرخنده به ویژه مردمان نیک سرشت نیشابور، دوستداران آثار و مفاخر فرهنگی کشور، دانشجویان، پژوهشگران و استادان معرفت بخش را ارج می‌نهم و برای ایشان سربلندی و عزت آرزو می‌نمایم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha