• چهارشنبه / ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: اردبیل
  • کد خبر: 1403012916433
  • خبرنگار : 50659

مسئول نهاد نمایندگی دانشگاه محقق اردبیلی:

مشارکت مردم در تولید نیازمند الگوی عملیاتی است

مشارکت مردم در تولید نیازمند الگوی عملیاتی است

ایسنا/اردبیل مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی گفت: پیش از دعوت مردم به مشارکت در امر تولید، باید زیرساخت های اقتصادی طوری باشد که بتوان از مشارکت مردم استفاده کرد و مشارکت نیازمند الگویی هست که بتوان عملیاتی کرد.

حجت‌الاسلام محمدرضا مصلح‌نیا در گفت‌و گو با ایسنا، در خصوص شعار سال اعلامی از سوی مقام معظم رهبری با عنوان « جهش تولید با مشارکت مردم» اظهار کرد: در بحث جهش تولید با مشارکت مردم باید توجه داشت که نقش مردم در اقتصاد و تولید از دو جهت بررسی می شود؛ نخست اینکه بدون شک یکی از اهداف دشمن از جنگ تمام عیار اقتصادی علیه جمهوری اسلامی ایران، فشار بر مردم و بنابراین جدا کردن مردم از نظام است و مهمترین خطری که انقلاب را تهدید می‌کند، ناامیدی مردم است. از جهت دوم نیز می‌توان به این نکته اشاره کرد که یکی از مشکلات مهم و ساختاری اقتصاد ایران، دولتی بودن آن است.

وی ادامه داد: بنابراین نباید میزان رشد اقتصادی پایین باشد، بهره‌وری عوامل تولید کاهشی نباشد، زمان سرمایه‌گذاری‌ها نباید طولانی باشد ، فساد اداری ایجاد نشود، توزیع درآمد ناعادلانه نشود، رانت‌های اقتصادی ایجاد نشود و.... البته باید تأکید کرد که حرکت به سمت مردم‌بنیاد شدن اقتصاد، به معنای بی‌مسئولیتی دولت نمی باشد، بلکه دولت هم مسئولیت برنامه‌ریزی، زمینه‌سازی، ظرفیت‌سازی، هدایت، کمک و نظارت را بر عهده بگیرد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی بیان کرد: البته باید دقت شود که ایجاد ظرفیت برای مشارکت مردم در تولید و اقتصاد، دچار آسیب‌هایی همچون نادیده گرفتن عدالت اجتماعی و به تبع آن ایجاد سودهای کلان و نامشروع یا بادآورده برای بخشی از جامعه نشود و عده‌ای در این میان از مواهب آن محروم شوند. بنابراین برای تحقق مشارکت مردم در جهش تولید باید به چند نکته اساسی توجه داشته باشیم.

حجت الاسلام مصلح نیا اظهار کرد: اینکه مشارکت مردم در تولید نیازمند الگویی هست که بتوان عملیاتی کرد  و همچنین قابل فهم و اعتماد بخش باشد و نباید در این امر انتظار ایثارگری از مردم داشته باشیم و در مقابل عدم توجه همان آحاد اجتماعی به اصل سود را داشته باشیم.

وی ادامه داد: ارایه هر راهکاری باید در چارچوب آموزه‌های اسلامی باشد و از الگوبرداری‌های غیر دینی به شدت اجتناب شود. این مسئله باید در حوزه های علمیه و دانشگاه مورد توجه قرار گرفته و باعث تولید راهکارهای بومی شود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه محقق اردبیلی در ادامه گفت: هر الگوی ارایه شده باید دو ویژگی افزایش ثروت ملی و توزیع عادلانه و رفع محرومیت اجتماعی را داشته باشد. بنابراین هر روش و نسخه اقتصادی که بتواند این دو پایه را تأمین کند، معتبر خواهد بود و نسخه‌های غیر آن فاقد اعتبار عملیاتی در جامعه اسلامی می‌باشد.

حجت الاسلام مصلح نیا در خاتمه این گفت و گو بیان کرد: پیش از دعوت مردم به مشارکت در امر تولید، باید زیرساخت های اقتصادی طوری باشد که بتوان از مشارکت مردم استفاده کرد. بنابراین بیشترین بخشی که موجب تحقق مشارکت مردم در تولید و اقتصاد می‌شود، بخش تعاون است؛ به عنوان نمونه اگر به لحاظ ساختاری، بخش تعاون به طور مناسب سامان یافته باشد ولی روح تعاون و همکاری در آن بخش نهادینه نشده باشد، نتایجی که از بخش اقتصاد انتظار می‌رود، محقق نمی شود.

انتهای پیام

         

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha