• چهارشنبه / ۲۹ فروردین ۱۴۰۳ / ۱۰:۵۱
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1403012916530
  • خبرنگار : 30147

صنعتی درآمدزا که رازش تا ۳۰۰۰ سال مخفی مانده بود

صنعتی درآمدزا که رازش تا ۳۰۰۰ سال مخفی مانده بود

ایسنا/خراسان رضوی کارشناس بررسی و مراقبت بیماری‌های زنبورعسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: نوغانداری قدمتی حدود ۵۰۰۰ سال دارد که اولین بار در چین انجام می‌شد و تا ۳۰۰۰ سال این راز را مخفی نگه داشتند.

محمدرضا شریعتی ۲۹ فروردین در کارگاه آموزشی بهداشت و پرورش کرم ابریشم در نیشابور با بیان اینکه نوغانداری صنعتی درآمدزا اما باید رعایت اصول اولیه بهداشتی به جد رعایت شود، اظهار کرد: نوغانداری قدمتی حدود ۵۰۰۰ سال دارد که اولین بار در چین انجام می‌شد وتا ۳۰۰۰ سال این راز را مخفی نگه داشتند.

وی با اشاره به اینکه در ایران نیز از قرن ششم میلادی به تدریج این حرفه فراگیر شد ودر زمان صفویه به اوج خود رسید، افزود: شهرستان نیشابور در حدود ۲۰ سال قبل در خصوص پرورش نوغان بسیار فعال بوده و شرکت تعاونی نوغانداری در شهرستان داشته است، اما به مرور زمان این حرفه از رونق افتاد.

کارشناس بررسی و مراقبت بیماری‌های زنبورعسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با بیان اینکه مجددا حدود چند سالی است که این حرفه در شهرستان احیاء شده است، عنوان کرد: اگر شرایط پرورش، قرنطینه و نکات بهداشتی کرم ابریشم رعایت شود، شغل وحرفه‌ای بسیار سود آور است.

شریعتی افزود: هر جعبه ایرانی دارای حدود ۲۰ هزار و جعبه‌های وارداتی و چینی بین ۲۵ تا ۲۶ هزار تخم کرم است، در صورتی که تخم‌ها تفریخ (متولد شدن تخم) شده باشند حدود ۱۳ روز از دوره پرورش آن کم می‌شود.

وی ادامه داد: پرورش کرم ابریشم باید با برنامه‌ریزی و مدیریت مناسب آغاز شود چون کرم ابریشم می‌تواند به بیماری‌های ویروسی، باکتریایی، قارچی دچار شود که درمانی نیز ندارد، ولی با رعایت اصول اولیه بهداشتی که بسیار ساده می‌باشد می‌توان درآمد خوبی را عاید نوغانداران کرد.

این مدرس ضمن با تاکید بر زمان پرورش کرم ابریشم از فروردین تا خردادماه اذعان کرد: با توجه به اینکه منبع اصلی تغذیه کرم ابریشم درخت توت است می‌طلبد که توتستانهایی در شهرستان ایجاد شود.

وی بیماری «پبرین» را یکی از علل مهم تلفات در واحدهای پرورش کرم ابریشم اعلام کرد و گفت: پبرین یکی از مهمترین و خطرناکترین بیماریهای کرم ابریشم بوده و بروز آن موجب لطمه اقتصادی فراوانی به صنعت نوغان­داری می‌گردد.

شریعتی افزود: امکان ابتلای کرم ابریشم به این بیماری در تمام مراحل زندگی آن وجود دارد و تنها بیماری است که از طریق تخم منتقل می‌شود.

کارشناس بررسی و مراقبت بیماری‌های زنبورعسل و کرم ابریشم اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: از ابریشم در صنعت فرش، پارچه و لباس استفاده می‌شود وارزش افزوده بالایی دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha