• دوشنبه / ۲ مرداد ۱۳۹۱ / ۰۹:۴۷
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 91050200875
  • منبع : نمایندگی گیلان

«پرنده‌نگر»، ثروتی رها شده در تالاب انزلی

«پرنده‌نگر»، ثروتی رها شده در تالاب انزلی

ایسنا/گیلان مدیرکل حفاظت محيط زیست گیلان گفت: توسعه پرنده‌نگری و جذب گردشگران برای تماشای پرندگان استان از برنامه‌های مهم اداره کل محیط زیست گیلان است.

مدیرکل حفاظت محيط زیست گیلان گفت: توسعه پرنده‌نگری و جذب گردشگران برای تماشای پرندگان استان از برنامه‌های مهم اداره کل محیط زیست گیلان است.

مهندس امیر عبدوس در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) - منطقه گيلان،گفت: گیلان به دلیل موقعیت مناسب اکولوژیکی و برخورداری از منابع آبی غنی از قبیل تالاب ها، آبگیرها، اراضی شالیزاری، استخرهای وسیع پرورش ماهی و آب بندان های فراوان، یکی از مهمترین زیستگاههای پرندگان در خاورمیانه محسوب می‌شود.

وی افزود: سالانه به طور میانگین 150 هزار پرنده آبزی و کنارآبزی، شامل 368 گونه از 524 گونه پرنده مهاجر به کشور، تالاب‌های گیلان را برای زمستان گذرانی انتخاب می‌کنند که حدود 20 گونه از آنها، نادر و کمیاب هستند.

وی با اشاره به اینکه تالاب بین‌المللی انزلی وپارک ملی بوجاق کیاشهر و امیرکلایه در مجموع با بیش از 24 هزار هکتار وسعت، ازمهمترین زیستگاهها و مناطق حفاظت شده استان هستند که پرندگان از ابتدای فصل مهاجرت- از اوایل مهرماه تا پایان فروردین سال بعد- در آن زمستان‌گذرانی می‌کنند، خاطر نشان کرد: 75 درصد زیستگاههای پرندگان در استان جزء مناطق شکار ممنوع بوده و شکار پرندگان درآن غیرقانونی است.

مدیرکل حفاظت محيط زیست گیلان ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از کشورها با برگزاری اکوتورهای پرنده‌نگری درآمدهای بسیار خوبی را کسب می‌کنند و آن را صرف حفظ محیط زیست پرندگان منطقه خود كرده و توسعه پرنده‌نگری و جذب گردشگران برای تماشای پرندگان استان از برنامه‌های مهم اداره کل محیط زیست گیلان است.

وی با اشاره به تکمیل پناهگاه پرنده‌نگری در حیات وحش سلکه واقع در شهرستان صومعه سرا، اظهار کرد: مسیر پیاده روی در ضلع جنوبی سلکه به طول تقریبی 300متر شن‌ریزی شده که به محوطه مبله ختم می‌شود و گردشگران با عبور از این مسیر ضمن آشنایی با روشهای کشت سنتی برنج در مزارع مجاوربا گیاهان بومی منطقه نظیر اقاقیا، بید و لویی آشنا شده و زیستگاه پرندگان کنار آبزی را مشاهده می‌کنند.

وی تصریح کرد: در پایان مسیر، چرخه اکولوژیک موجودات تالابی جهت آشنایی بازدید کنندگان بر تابلوها نشان داده شده تا گردشگران با اهمیت نقش موجودات در تالاب آشنا شوند.

مهندس عبدوس گفت: به منظور دستیابی به مخفیگاه پرنده‌نگری، پل چوبی قدیمی در پناهگاه حیات وحش سلکه بازسازی شده است.

به گزارش ایسنا، ورود سالانه بیش از 150 هزارپرنده مهاجر به تالابهای گیلان علاوه بر حفاظت از اکوسیستم منطقه، می‌تواند فرصتی برای توسعه صنعت توریسم وگردشگری باشد. بی شک ارتقاء فرهنگ عمومی در حفاظت از پرندگان مهاجربه جای شکار، ایجاد اشتغال محلی برای افراد بومی و همکاری تمامی نهادها با سازمان حفاظت محیط زیست در پیشگیری از شکار غیرمجاز پرندگان می‌تواند گامی موثر در حفظ گونه‌های مختلف پرندگان مهاجر باشد.

انتهاي پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha