• شنبه / ۱۲ اسفند ۱۳۹۱ / ۱۰:۵۴
  • دسته‌بندی: تجسمی و موسیقی
  • کد خبر: 91121207580
  • منبع : مطبوعات

در کنسرت گروه بازسازی «شیدا»،

محمدرضا لطفی:ردیف موسیقی را هیچ زلزله‌ای نمی‌تواند نابود کند

محمدرضا لطفی:ردیف موسیقی را هیچ زلزله‌ای نمی‌تواند نابود کند

گروه بازسازی «شیدا» -شامگاه گذشته (11 اسفندماه)- در حالی آخرین شب اجرای خود را پشت سرگذاشت که محمدرضا لطفی گفت: ردیف موسیقی مانند هنرمعماری است که اگر پایه اصیلی داشته باشد،هیچ زلزله‌ای نمی‌تواند آن را نابود کند.

گروه بازسازی «شیدا» -شامگاه گذشته (11 اسفندماه)- در حالی آخرین شب اجرای خود را پشت سرگذاشت که محمدرضا لطفی گفت: ردیف موسیقی مانند هنرمعماری است که اگر پایه اصیلی داشته باشد،هیچ زلزله‌ای نمی‌تواند آن را نابود کند.

به گزارش بخش موسیقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، محمدرضا لطفی در ابتدای این اجرا گفت: این اولین بار است که من هیچ فعالیتی در گروه ندارم و فقط به عنوان یک مخاطب و سرپرست گروه در اجرا حاضر می‌شوم.

وی افزود: موسیقی اگر پایه‌های آمورشی‌اش درست باشد، هر آنچه بر روی آن بنا شود هیچ ایرادی ندارد و درست است؛ در همین راستا هنرمندانی که توانسته‌اند از مراحل آموزشی ردیف به خوبی عبور کنند، می‌توانند آثار خوبی را تولید کنند.

لطفی ادامه داد: اگر حسین علیزاده دراین راه تلاش نکرده بود، نمی‌توانست آثار زیبایی چون «شورانگیز» را آهنگسازی کند.

این آهنگساز با تاکید بر این موضوع که موسیقی سنتی مانند زبان فارسی است، خاطرنشان کرد: همانگونه که از زبان فارسی حمایت می‌شود باید ازموسیقی سنتی هم حمایت شود، چرا که نزدیکی موسیقی و زبان فارسی مانند رابطه خواهر و برادری است.

محمدرضا لطفی با اشاره به اینکه آثار فراگیر و قابل قبولی را برای مخاطبان بازسازی کرده است، گفت: بعد از بازسازی تصنیف «بت چین» با صدای آقای شجریان شهرت ایشان افزون‌تر شد. همچنین زمانی که برای خانم اخوان آثار زنده یاد قمر را بازسازی کردم، مقبولیت ایشان در جامعه بیشتر شد.

خالق آثار «در این سرای بی‌کسی»، «داروک»، «ایران‌ای سرای امید» ادامه داد: هنر بازسازی تاریخ و اصالت‌ها را به دوران جدید وصل می‌کند و ما همانگونه که ازمعماری و ابنیه تاریخی خودمان دفاع می‌کنیم، باید از موسیقی سنتی نیز دفاع کنیم.

پس از سخنرانی لطفی، این اجرا در دو بخش آواز بیات اصفهان و چهارگاه زیر نظر محمدرضا لطفی برگزار ‌شد.

قطعاتی مانند پیش درآمد شهنازی، چهار مضراب راجح (شهنازی)، تصانیف سلسله موی دوست، نادیده رخت، بیا تازه نگار من و رنگ اثر محمدرضا لطفی در بخش آواز بیات اصفهان اجرا ‌شد.

همچنین در بخش چهارگاه قطعاتی مانند رنگ لزگی، تصانیف بتا بتا، نگارا، کمانداران ابرو، سه مضراب زابل (سماعی) و رنگ حسین هنگ آفرین به اجرا در آمد.

در این کنسرت که با استقبال مخاطبان مواجه شد، ماهیار تمسکنی (سنتور)، رضا پرویززاده (کمانچه)، محمد امین اکبرپور (تار)، محمد میرزایی (نی)، حسین حدت (عود)، سهیل اله دادیان (تمبک) به صحنه رفتند.

همچنین خواننده گروه سجاد مهربانی بود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha