سرپرست پژوهش مردم شناسی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: اوحلوا، قماق، شکر پلا، ترش او، راغون دشو و شیرآش از جمله غذاهای مورد استفاده مردم مازندران در گذشتههای دور بوده است.
طوبی اصانلو در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه مازندران، اظهارداشت: در گذشتههای دور مراصلات تجاری با محدودیت بسیار انجام میشده و تنوع در مواد غذایی بسیار اندک و مانند امروز نبوده است.
وی ادامه داد: مردم هر منطقه از مازندران با توجه به مواد اولیه خوراکی موجود در محیط پیرامون و فصل برای خود خوراک تهیه می کردند.
سرپرست پژوهش مردم شناسی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران یادآور شد: بومیان ساکن مازندران میدانستند با درنظرگرفتن شرایط آب و هوایی و با توجه به کار سخت کشاورزی، دامداری و طولانی بودن روز در زمان روزه داری از کدام مواد طبیعی با چه ترکیبی خوراک تهیه کنند تا تحمل این ایام برای آنان آسان شود.
وی خاطرنشان کرد: اوحلو، قماق، شکر پلا، ترش او، راغون دشو و شیرآش از جمله غذاهای مورد استفاده مردم مازندران در گذشته های دور بوده است.
او حلوا
اصانلو تصریح کرد: اوحلوا از مخلوطی از آب، شکر و کمی شیره خرمالو وحشی به دست می آمده که آرد و شیره خرمالو نگهدارنده بسیار خوبی محسوب می شده است.
قماق
وی ادامه داد: بومیان ساکن مازندران مخلوطی از برنج را خیس کرده و آرد کمی درشت تر، تخم مرغ، ادویه، کنجد و شکر را به آن افزوده و مانند کتلت سرخ می کنند.
شکر پلا
سرپرست پژوهش مردم شناسی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران افزود: شکر پلا شامل مخلوطی از شکر قرمز و برنج است.
ترش او
اصانلو اظهارداشت: طرز پخت این غذا این است که مخلوطی از آرد، برنج نیمه و آرد را قوام آورده و کمی ادویه و سیر داغ با ترشی آلوچه جنگلی به عنوان آش در افطار خورده می شود.
راغون دشو
وی یادآور شد: در این غذا کره محلی را آب کرده و شیره خرمالو به آن اضافه میکنند و به عنوان خورش روی برنج ریخته و در زمان سحر می خورند.
شیر آش
سرپرست پژوهش مردم شناسی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران خاطرنشان کرد: این غذا شامل مخلوطی از شیر، برنج و کمی نمک است که به عنوان افطار خورده میشد.
کد خبرنگار : 49006
انتهای پیام
نظرات