• یکشنبه / ۲۹ تیر ۱۳۹۳ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93042916487
  • خبرنگار : 71191

پرونده تخریب خانه اتحادیه در دادسرا

پرونده تخریب خانه اتحادیه در دادسرا

قائم‌مقام شهرداری منطقه‌ی 12 تهران از توقف تخریب بخشی از خانه‌ی تاریخی اتحادیه خبر داد.

قائم‌مقام شهرداری منطقه‌ی 12 تهران از توقف تخریب بخشی از خانه‌ی تاریخی اتحادیه خبر داد.

پیمان محسنی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سرویس میراث فرهنگی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با اشاره به این‌که بخشی از خانه‌ی اتحادیه مدتی پیش توسط مالک به شخص سومی فروخته شد و او نیز قصد تخلیه‌ی خاک و نخاله را از حیاط زمین خود داشت، ادامه داد: براساس گفته‌ی مالک، هنگام انجام عملیات نخاله‌برداری از محوطه، بخشی از دیواری که بین ساختمان قدیم و جدید خانه‌ی اتحادیه بود، فرو ریخت. پس از اطلاع شهرداری ناحیه‌ی 1 منطقه‌ی 12 از این حادثه، آن‌ها بلافاصله در منطقه حضور یافتند و با متوقف کردن ادامه‌ی کار درِ ورودی خانه را جوش دادند.

وی اظهار کرد: هرچند پیمانکار این پروژه ادعایش این اساس است که هنگام انجام عملیات خاکبرداری با لودر کوچکی که در حال کار بود، بخشی از دیوار فرو ریخته است، اما این قضیه آن‌طور هم که گفته می‌شود، به‌نظر نمی‌رسد.

او با تأکید بر این‌که شورای شهر تهران از چندماه پیش در حال پیگیری بحث تملک خانه‌ی اتحادیه است، گفت: شورای شهر ماهیتا و به‌صورت ذاتی از هرگونه اقدامی که به‌دنبال تخریب یا آسیب وارد شدن به بافت تاریخی منطقه‌ی 12 و بخصوص خانه‌ی اتحادیه باشد، جلوگیری می‌کند. در طول یک سال گذشته نیز به عوامل منطقه‌ی 12 شهرداری تهران تأکید زیادی شده است که از هرگونه تخریبی در این منطقه جلوگیری شود.

او تأکید کرد: در حال حاضر پرونده‌ی تخریب این بخش از خانه‌ی اتحادیه برای بررسی قضایی و بحث‌های مربوط به بخش تاریخی این خانه، از طریق شهرداری ناحیه به دادسرا ارجاع شده است تا در آنجا پیگیری شود.

به گزارش ایسنا، خانه - باغ اتحادیه یکی از باقی‌مانده‌های باغ بزرگ لاله‌زار در محدوده‌ی منطقه‌ی 12 شهر تهران است که در 12 تیر سال 1384 در فهرست آثار ملی ثبت شد؛ اما درپی رسیدگی نکردن سازمان میراث فرهنگی به این اثر تاریخی و خریداری نشدن آن، مالکان خانه‌ی «اتحادیه» درخواست خروج این اثر از فهرست آثار ملی را به دیوان عدالت اداری دادند و سرانجام این خانه 24 اسفند 1388 از فهرست ملی خارج شد.

پس از خارج شدن این اثر از فهرست آثار ملی، 450 هنرمند و 100 نفر از خبرنگاران در نامه‌ای خطاب به محمدباقر قالیباف - شهردار تهران - خواستار حفظ و خریدن این بنا شدند. پس از بازدیدی که مرتضی طلایی - نایب رییس وقت شورای شهر تهران - و رحمت‌الله حافظی - رییس و نایب رییس وقت کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای اسلامی شهر تهران - از این خانه داشتند، قول‌هایی مبنی بر خریده شدن آن توسط شهرداری تهران و احیایش داده شد.

دو روز پیش (جمعه، 27 تیرماه) خبر رسید که بخشی از خانه‌ی تاریخی اتحادیه توسط مالک بنای کناری این خانه به‌دلیل جمع‌آوری نخاله در دست تخریب است.

این در حالی است که پس برگزاری جلساتی که در سال‌های گذشته دوستداران میراث فرهنگی تهران با اعضای شورای شهر و مالکان خانه‌ی «اتحادیه» داشتند، مصوبه‌ی یک فوریتی طرح الزام شهرداری تهران به تملک و بازسازی این خانه‌ و بهره‌برداری از آن به‌عنوان مرکز فرهنگی - هنری 20 بهمن‌ماه 1392 مطرح و مصوبه‌ی آن بین اعضای شورای شهر تهران به رأی گذاشته شد و در چهل‌وچهارمین جلسه‌ی علنی شورای اسلامی شهر تهران، یک فوریت طرح الزام شهرداری تهران به تملک و بازسازی «خانه - باغ اتحادیه» رأی آورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha