• چهارشنبه / ۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ / ۰۹:۱۹
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 97020502909
  • منبع : نمایندگی خوزستان

مدیرکل زمین شناسی مرکز اهواز عنوان کرد:

آب مجازی، راهکاری برای رفع مشکلات آبی کشور

آب مجازی، راهکاری برای رفع مشکلات آبی کشور

ایسنا/خوزستان مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی جنوب باختری (مرکز اهواز) گفت: یکی از راهکارها در بحث رفع مشکلات آب کشور، استفاده از آب مجازی و مدیریت این مساله است که امیدواریم از این پس بیشتر به این موضوع توجه شود.

به گزارش ایسنا، علی اژدری در نشست خبری که 4 اردیبهشت ماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: حدود 30 درصد از آب‌های کل کشور در خوزستان جاری است  در بخش‌های شمالی و شمال شرقی استان از آبخوان‌های آبرفتی و کارستی استفاده می‌شود.  

وی افزود: سازمان آب و برق خوزستان مطالعات گسترده‌ای را در زمینه آبخوان کارستی در خوزستان انجام داده است و آب برخی از روستاها و حتی شهرهای خوزستان از طریق همین آبخوان کارستی تامین می‌شود.   

مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی جنوب باختری(اهواز) تصریح کرد: در یکی دو سال اخیر نقشه‌ای از پتانسیل آبخوان‌های کارستی استان تهیه شده است که نشان می‌دهد در کدام مناطق پتانسیل کارست شدن بیشتر است. این نقشه نگاهی کلی برای برنامه‌ریزی و مدیریت منابع آبی کارستی در استان به ما می‌دهد.   

اژدری ادامه داد: به جز آب‌های کارستی، بحثی دیگر تحت عنوان آب‌های فسیل وجود دارد که قدیمی تر و عمیق‌تر از آب‌های کارستی هستند. در این زمینه کارهای کمتری انجام شده اما در حال حاضر مطالعاتی در حال انجام است.   

وی گفت: ما هر منبع آبی را که داریم نباید مصرف کنیم. اگر به منبع آب‌های فسیلی یا کارستی دسترسی بیشتری پیدا کنیم مانند سایر منابع آبی در کشور آن منابع را نیز به سرعت مصرف می‌کنیم.    

مدیرکل زمین شناسی و اکتشافات معدنی جنوب باختری(اهواز) با اشاره به بحث آب مجازی عنوان کرد: این مساله یکی از راهکارهای اساسی است که می‌تواند بخشی از مشکل کشور را در بحث آب حل کند. بسیاری از کشورها بخش زیادی از آب مورد نیاز خود را با وارد کردن محصولات آب بر تامین می‌کنند.  

اژدری بیان کرد: برای مثال از استان سیستان و بلوچستان محصولات هندوانه که یک محصول آب بر است را به کشورهای دیگر صادر کرده‌ایم. این موضوع در حالی رخ داده که آن استان یک استان خشک است و مشکلاتی را در بحث آب دارد و باید آبی را که در آن جا وجود دارد ذخیره کند و به تولید محصولاتی بپردازد که به آب کمتری نیاز دارند.   

وی اظهار کرد: یکی از راهکارها در بحث رفع مشکلات آب کشور، استفاده از آب مجازی و مدیریت این مساله است که امیدواریم از این پس بیشتر به این موضوع توجه شود. این کار بهتر از آن است که به سمت کشف منابع جدید آبی در کشور برویم. با کشف منابع آّبی جدید، محل‌های جدیدی را نیز برای صرف آن آب‌ها پیدا خواهیم کرد و نهایتا سهم آیندگان را برداشت و مصرف می‌کنیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha