• شنبه / ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ / ۰۹:۰۵
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 97031205618
  • خبرنگار : 71186

اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات خودرو منطقی نیست

اختصاص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات خودرو منطقی نیست

رییس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی گفت: در شرایط محدودیت‌های ارزی تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردات محصولی همچون خودرو که در دسته کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید جا نمی‌گیرد، غیرمنطقی است.

محمدرضا نجفی‌منش در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: منطقی این است که در چنین شرایطی ارز ۴۲۰۰ تومانی تنها به واردات کالاهای اساسی همچون دارو و مواد اولیه واحدهای صنعتی تعلق گیرد.

وی با بیان این‌که واردات مابقی کالاها باید از محل ارز حاصل از صادرات بخش خصوصی و به نرخ توافقی بازار صورت گیرد، خاطرنشان کرد: در واقع منطقی نیست که دولت ارزی که از محل صادرات نفت و پتروشیمی به دست می‌آورد را به واردات کالاهای غیر اساسی اختصاص دهد.

رییس انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی ادامه داد: بخش خصوصی همواره درخواست تک‌نرخی کردن ارز با قیمت بازار را داشت، اما اتفاقی که هم‌اکنون افتاده این است که قیمت تعیین شده برای ارز تک نرخی، پایین‌تر از نرخ بازار است و به همین دلیل فشار برای دریافت آن از سوی تمام واردکنندگان زیاد شده و دولت از پس این همه تقاضا بر نمی‌آید.

وی با بیان این‌که خیلی از قطعه‌سازان اعلام کرده‌اند که هنوز موفق به دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی نشده‌اند، تصریح کرد: در شرایطی که واحدهای صنعتی نیازمند ارز ۴۲۰۰ تومانی برای ادامه تولید هستند تخصیص این ارز به واردات کالاهایی همچون خودرو نادرست است.

نجفی‌منش ادامه داد: البته ارز ۴۲۰۰ تومانی به بعضی از قطعه‌سازان نیز تخصیص یافته است اما واقعیت این است که به دلیل تفاوت نرخ ارز تک‌نرخی با نرخ بازار، تقاضا و فشار زیادی برای دریافت این ارز وجود دارد.

وی تاکید کرد: در این شرایط راهکار ما این است که دولت ارز حاصل از صادرات نفت و پتروشیمی را به همان قیمت ۴۲۰۰ تومان تنها به کالاهای اساسی و مواد اولیه تولید اختصاص دهد و بقیه کالاها با نرخ ارز توافقی بازار وارد شوند.

به گزارش ایسنا، پیش از این نیز عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت اظهار کرده بود: بسیاری از تولیدکنندگان می‌گویند که هنوز موفق به دریافت ارز ۴۲۰۰ تومانی نشده‌اند. در چنین شرایطی اختصاص ارز به واردات خودروهای لوکس نهایت کج سلیقگی است.

امیرحسن کاکایی خاطرنشان کرده بود: خودروهای وارداتی مورد استفاده کمتر از پنج درصد شهروندان است بنابراین چرا باید برای آنکه تعداد اندکی از شهروندان خودروی لوکس سوار شوند ارز مورد نیاز ۹۵ درصد شهروندان را فدا کنیم. در این شرایط باید به مردم اطمینان بدهیم که منابع ارزی محدود کشور صرف مصارف و نیازهای واقعی و اساسی مردم می‌شود نه واردات خودروهای لوکس چند صد میلیون تومانی.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۳-۱۲ ۱۰:۴۶

متاسفم واقعا که هر شرکت هر کارخونه ای هر شخصی برای منافع خودش در خطر نیوفته یه نظری میده

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۱۲ ۱۱:۳۱

کشور ما که خدایی نکرده موزامبیک و اتیوپی نیست در شان این جوونای مرز و بوم بهترین ماشین با کیفیت تکنولوژی روز هست نه این ارابه های مرگ امیدواریم که وزیر صنعت، نماینده های مجلس تعرفه ماشین را بردارن تا شاید رقابت پیش بیاد ماشین داخلیمونم کیفیتش بهتر شد و دست این دلال و رانت خوارا کوتاه بشه ,...

avatar
۱۳۹۷-۰۳-۱۲ ۱۱:۳۷

تا 50 میلیارد دلار هم اینطوری هدر نره دولت متوجه اشتباهش نمیشه . شاید هم کسانی عمدا این رانت عظیم را ایجاد کرده اند . واردات با ارز 4200 و فروش با ارز 6300 !!!