• دوشنبه / ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ / ۱۲:۵۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 97032813185
  • منبع : نمایندگی چهارمحال و بختیاری

سگ‌گزیدگی بیشترین علت هاری در چهار محال و بختیاری

سگ‌گزیدگی بیشترین علت هاری در چهار محال و بختیاری

ایسنا/چهارمحال و بختیاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد گفت: بیشترین درصد بیماری «هاری» مربوط به گزش حیوان سگ است.

به گزارش ایسنا، سید«راشد جزایری» 28 خردادماه درکارگاه آموزشی کنترل و پیشگیری از بیماری‌ «هاری» ویژه پزشکان و کارشناسان بهداشتی استان، اظهار کرد: بیماری‌ «هاری» صد در صد کشندگی دارد و از نظر اقتصادی به‌علت وجود تلفات در دام، مورد اهمیت است و هزینه واکسناسیون این بیماری نیز بالا است.

وی افزود: حدود 60 هزار مرد در دنیا در کشورهای آسیایی و آفریقایی بر اثر بیماری‌ «هاری» جان خود را از دست دادند و سالانه 10 میلیون نفر در دنیا تحت درمان پیشگیری از «هاری» قرار می‌گیرند.

جزایری تصریح کرد: در کشورهای اروپایی و آمریکا با کنترل بیماری «هاری» در جمعیت سگ‌ها به موفقیت تقریباً کامل دست یافتند.

وی خاطرنشان کرد: هماهنگی بین‌بخشی که باید همکاری مسئولان را در پی داشته باشد، زنده‌گیری سگ‌های ولگرد، جمع‌آوری و دفن بهداشتی زباله، جلوگیری از کشتار قاچاق، انتقال کشتارخانه‌ها به خارج از شهر، شناسایی و واکسیناسیون سگ‌های ولگرد و قلاده‌گذاری سگ‌ها، پیگیری فعال واکسیاسیون مجروحین، تحت نظر قرار دادن حیوان مهاجم از راهکارهای پیشگیری از بیماری هاری هستند.

جزایری با بیان این‌که روند افزایش این بیماری از سال 67 تا 95 در ایران حدود 162 هزار نفر به صورت تجمعی است، خاطرنشان کرد: در سال گذشته در کشور 12 مورد بیماری "هاری" بوده است که در مناطق جنوب و مرزی ایران است.

وی با اشاره به این‌که بیشترین درصد این بیماری مربوط به حیوان سگ است، تصریح کرد: ابتلا به بیماری 59 درصد مربوط به روستاها است که از میزان 91 درصد مربوط به سگ‌های صاحب دار و 9 درصد مربوط به حیوانات بی‌صاحب است.

جزایری اظهار کرد: 41 درصد ابتلا حیوانات به این بیماری نیز مربوط به شهرهاست که 84 درصد مربوط به حیوانات صاحب‌دار و 26 درصد مربوط به حیوانات بی‌صاحب است.

«محمد مرادی» کارشناس بیماری‌های مشترک انسان و حیوان مرکز بهداشت استان نیز گفت: 35 مرکز پیشگیری و کنترل بیماری «هاری» در استان وجود دارد که از این تعداد 9 مورد آن دارای تجهیزات کامل و استاندارد است و مابقی نیز در شرف کامل شدن تجهیزات هستند.

وی با تأکید بر این‌که فردی که توسط حیوان گزیده شده است باید در سریع‌ترین زمان ممکن به نزدیک‌ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کند، گفت: بیماری هاری سیستم اعصاب مرکزی را درگیر می‌کند و موجب ایجاد اضطراب، ترس از نور و از کار افتادن سیستم تنفسی و در نهایت مرگ فرد خواهد شد.

مرادی ادامه داد: این کارگاه به‌منظور آموزش روش جدید واکسیناسیون در استان برگزار شده است و در استان 95 درصد گزش مختص به حیوان سگ و پنج درصد مربوط به مابقی حیوانات است.

وی گفت: آمارها نشان می‌دهد که روند حیوان گزیدگی در کشور و به‌ویژه در استان رو به افزایش است و لازم است آموزش‌ها به خصوص به دانش‌آموزان به شکل جدی پیگیری شود.

مرادی خاطرنشان کرد: در استان سایت‌های زنده‌گیری و جمع‌آوری سگ‌های ولگرد در حال فعالیت است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha